проблем с парното не топли б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mgm18
Автомобил:
Двигател:

проблем с парното не топли б5

Мнениеот mgm18 » Нед 17 окт 2010 21:05

здр колеги купех си пасат б5 1.8 20в но имам проблем с парното тя е с климатроник но ремака и е свален защото имало някакъв съединител които не работел и затова не работи климатроника но не това е проблема като пусна на парно на максимални градуси духа си нормално но не топли само хладен въздух ако някои може да ми каже каде е проблема и какво да направя

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с парното не топли б5

Мнениеот ARusev » Пон 18 окт 2010 9:18

Провери дали двата маркуча на радиатора на парното ( в двигателния отсек) са еднакво топли, когато двигателя е загрял.
1. Ако не са еднакво топли - радиатора на парното е запушен. Може да пробваш да го промиеш с течаща вода. Ако не стане - смяна,
2. Ако маркучите са еднакво топли - най-вероятно е за смяна мотор-редуктора на клапата за регулиране топъл/студен въздух на климатроника. Или ( не съм сигурен дали и на Б5 е така, но най-вероятно) дунапреновата облицовка на тази ( и не само) клапа се е разхвърчала ( особено ако през духалките те нападат парчета дунапрен)и въздуха от вентилатора минава откъдето си поиска, по пътя на най-малкото съпротивление, т.е. не и през радиатора на отоплението.

Потребителски аватар
krystio77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krystio77 » Пет 22 окт 2010 18:59

ARusev написа:Провери дали двата маркуча на радиатора на парното ( в двигателния отсек) са еднакво топли, когато двигателя е загрял.
1. Ако не са еднакво топли - радиатора на парното е запушен. Може да пробваш да го промиеш с течаща вода. Ако не стане - смяна,
2. Ако маркучите са еднакво топли - най-вероятно е за смяна мотор-редуктора на клапата за регулиране топъл/студен въздух на климатроника. Или ( не съм сигурен дали и на Б5 е така, но най-вероятно) дунапреновата облицовка на тази ( и не само) клапа се е разхвърчала ( особено ако през духалките те нападат парчета дунапрен)и въздуха от вентилатора минава откъдето си поиска, по пътя на най-малкото съпротивление, т.е. не и през радиатора на отоплението.

много е прав колегата погледни това на Б4 е но може да ти свърши работа viewtopic.php?f=6&t=122247&hilit=%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA+%D0%BD%D0%B5+%D0%B4%D1%83%D1%85%D0%B0+%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%BE

Потребителски аватар
mgm18
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mgm18 » Нед 24 окт 2010 20:41

проверих мъркучите горния е горещ а долния едва се затопля какво да направя в случая кое е за смяна или за ремонт

може ли някои да ми обясни как точно да промия радиатора на парното или наи добре да я закарам на сервиз ако има някои от добрич да ме посаветва при кого да отида в кои сервиз да я закар за да ми сваршат работа

Върни се в “Passat”