препоръчайте ми инверторен климатик до около 1600лв
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: препоръчайте ми инверторен климатик до около 1600лв
Здравейте. Моето мнение е, че всяка марка климатици имат и добли и лошои попадения.
Аз лично съм фен на DAIKIN като искам да отбележа, че става въпрос за професионалната серия за дома на ДАЙКИН. Ползвам климатиците на Дайкин от 5-6години и съм повече от доволен.Работят тихо и комфортно, топлят добре зимата, незамръзват и харчат наистина малко ток. Вярно е, че и цената им е хубавичка, но ако се сравни с Мицубиши Електрик или Мицубиши Дженерал, цените много се доближават.
На какъвто и инверторен климатик да се спрете гледайте минималната мощност на работа каква е и ако е по-малка от 400W е ОК.
Аз лично съм фен на DAIKIN като искам да отбележа, че става въпрос за професионалната серия за дома на ДАЙКИН. Ползвам климатиците на Дайкин от 5-6години и съм повече от доволен.Работят тихо и комфортно, топлят добре зимата, незамръзват и харчат наистина малко ток. Вярно е, че и цената им е хубавичка, но ако се сравни с Мицубиши Електрик или Мицубиши Дженерал, цените много се доближават.
На какъвто и инверторен климатик да се спрете гледайте минималната мощност на работа каква е и ако е по-малка от 400W е ОК.
-
- Автомобил:
- Двигател:
еми
то по другите форуми не пишат нищо където на мене да ми беше полезно ... пък и постовете на някой са от 2006, пък и в гуглето наистина този форум е доста в челните позиции
А пък и важна е името на темата, пък форума може и да е за козметика
важно е да се понага в човека в беда. Задължитело ще пиша какво е станало даже и някоя снимка може да ви пратя (с мъжа ми сме младо семейство от 5 месеца и къщата ни също) та поне да се похваля с ремонта. 

А пък и важна е името на темата, пък форума може и да е за козметика

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Със здраве да си ползвате и къщата и климатика и в скоро време да се топлите повече хора на този климатик

-
- Автомобил:
- Двигател:

Мерси отново !
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Какво ще препоръчате ако трябва да се вземе евтин климатик?
Примерно ТОВА
Като параметри горе долу не е зле. На външен вид също са го докарали. Ама не съм чул никакви отзиви.
Има ли значение дали ще е sang, beko, midea, haier?
Примерно ТОВА

Като параметри горе долу не е зле. На външен вид също са го докарали. Ама не съм чул никакви отзиви.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
Winner25 написа:Какво ще препоръчате ако трябва да се вземе евтин климатик?
Примерно ТОВА![]()
има естествено ако ти експериментира го вземи и сподели, но догодина примерно, а иначе аз залагам на Мидея

- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
От ниския клас климатици Мидеята е най-доброто на пазара. Успех 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз бих заложил на Haier. И вече го направих де. За парите си е идеалка просто. Като недостатък мога да споделя само маааалко по-шумното вътрешно тяло. Външното е доста тихо според мен, почти не се чува. Със стария Хайер вече караме 6та година - никога не ни е предал. Миналата зима и в най-големите студове изобщо не е замръзвал и не съм излизал с кофите с топла вода, както голяма част от комшиите ми
За мен това е може би най-важният показател за един климатик - минималната температура, на която работи нормално
Мисля, че Мидеата точно там не е много добър, ама само така съм чувал, от втора ръка мнения.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Всичко си зависи от финансовата гледна точка ... аз поръчах Дайкина и чакам днеска следобяда да го монтират. Запасила съм се с указания какво трябва да гледам докато го монтират и няма да се отделя от тях и за минутка
после ще ви пиша как е минало и даже и снимки ще ви кача 
stefan4o хубаво е да дадеш по малко парички за първоначално вложение ... а после сметките за ток ???
Аз съм в къща от юни лятото и за лятно време само с бойлера и другите домашни ел. уреди плащам по 50 лв сметка ... а представи си и цяла зима с отопление на ток ...

stefan4o хубаво е да дадеш по малко парички за първоначално вложение ... а после сметките за ток ???
Аз съм в къща от юни лятото и за лятно време само с бойлера и другите домашни ел. уреди плащам по 50 лв сметка ... а представи си и цяла зима с отопление на ток ...
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
barezifranko написа:От ниския клас климатици Мидеята е най-доброто на пазара. Успех
Подкрепям.....разтърси се кой точно модел беше доста добър .Има мнения в Сетком
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
viki_best_88 написа:Всичко си зависи от финансовата гледна точка ... аз поръчах Дайкина и чакам днеска следобяда да го монтират. Запасила съм се с указания какво трябва да гледам докато го монтират и няма да се отделя от тях и за минуткапосле ще ви пиша как е минало и даже и снимки ще ви кача
Всеки гледа нещата от своята камбанария. Аз отоплявам две стаи с обща квадратура около 45 квадрата с бокса общо. Живея в тухлена кооперация на хубав етаж - и долу и горе ме топлят, вътрешни стени, само две външни и те са изток-запад. С други думи топъл апартамент. Единственото, заради което БИХ (но нямам финансова възможност) си купил климатик висок клас е тишината на работа. Това, че вместо 40 лева зимата, високия клас ще ми хаби с 4-5 лева по-малко не ме грее особено, ако трябва да го платя на цена два-три пъти тази на Хаера. За моя конкретен случай дори и най-утрепания НЕО щеше да ми върши работа, но предпочетох да дам някой лев горе, за да взема нещо "средна работа".
По същата логика всички искаме да караме модерни дизели дето горят по 5 на 100, ама караме стари таратайки щото нЕмаме пари, е това е истината. Идеята ми е, че всекиму нуждите са различни, както и финансите. То всеки знае хубавото - Дайкин, Митсубиши, Шарп, Тошиба и т.н. ама всеки не може да си ги позволи.
п.п. в интерес на истината късно се усетих за тая "Енергийна ефективност" иначе и аз бях готов с избора си - Дайкин 9ка за 1600 лева с монтажа. Но когато извадиш от джоба си КЕШ 800 лева (а тя заплатата ти дори не е толкова) нещата стоят по друг начин.
Последна промяна от stefan4o на Пет 22 окт 2010 12:46, променено общо 1 път.
- barezifranko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABU 1993
Нео ама нали знаеш че един от всеки десет излиза читав 

-
- Автомобил:
- Двигател:
viki_best_88 написа:Всичко си зависи от финансовата гледна точка ... аз поръчах Дайкина и чакам днеска следобяда да го монтират. Запасила съм се с указания какво трябва да гледам докато го монтират и няма да се отделя от тях и за минуткапосле ще ви пиша как е минало и даже и снимки ще ви кача
Задължително да ти запушат по някакъв начин свободното пространство на дупката където минава тръбата и кабела за вътрешното тяло. На мен не ми го запълниха тогава и едно мишле се опита да влезе от там

п.п. тези цени в саита на РАМ КЛИМА с включен монтаж ли са или не?
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
"Колежке"как мина монтажа?Как е машинката,наи вече ме интересува къде е сглобена?
- fantomasss
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”