Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот hooligan_sk » Чет 21 окт 2010 8:47

На първо място при управляемост и слалом на сняг са Сава. Такаче който ходи често в планината или живее там, може спокойно да си купи тези евтини гуми :да:

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Чет 21 окт 2010 9:13

Сава е супер гума. Сняг, лед никакви проблеми. Още повече, че моите бяха нископрофилни и не съм имал никакви проблеми. Единствения косур им е.... че не държат на дупки.

Потребителски аватар
Fandak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fandak » Чет 21 окт 2010 12:36

кажете кои са по-добри:
Мишелин алпин а4 или континентал TS 830
колебая се между тях и бих се расвал на няколко мнения по въпроса
благодаря
P.S. да видях цитата на колегата от списанието, но се пак искам и вашето мнение

Потребителски аватар
strqsko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот strqsko » Чет 21 окт 2010 17:24

Fandak написа:Лично като шарка за зимата ми харесват повече А4 но незнам по Е79 как ще се държат?

Ми А3 на сняг 80-100км/ч на магистрала спокойно,А4 ми идват малко нови още за оценка...да има разлика,колко да има?...

bateto.1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bateto.1 » Чет 21 окт 2010 22:56

Само мишелин от по старите модели обаче и да е истински или Германия или Франция другите са шит

Потребителски аватар
Fandak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fandak » Пет 22 окт 2010 7:50

КАто шарка А4 ми изглежда по снежна гума, в смисъл няма канали (по-големи).
Иначе кума ми е приятел с шефа на представителството на мишелин и определено ще им знам произхода :)
Относно континентала, някой да има опит как се представя в различни зимни условия?!?

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Пет 22 окт 2010 10:14

:deal
Прикачени файлове
untitled2.JPG
untitled1.JPG

Потребителски аватар
Fandak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fandak » Пет 22 окт 2010 13:36

Сцепление при търкаляне влияе на разхода на гориво или на износването на гумата при каране на сух асвалт?
и колкото е по висока оценката толкова по хубаво и в двата случая (по-нисък разход / по- малко износване)?!?

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пет 22 окт 2010 19:00

Fandak написа:Сцепление при търкаляне влияе на разхода на гориво или на износването на гумата при каране на сух асвалт?
и колкото е по висока оценката толкова по хубаво и в двата случая (по-нисък разход / по- малко износване)?!?

Май забравяш, че гумите не са само за омекотяване на тръскането, а и за спиране. Ако държиш на нисък разход и бавно износване ще се наложи да спираш от 50км/ч в продължениена 20-30 метра - добре ли ще е? Иначе гумите ще са много икономични.

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Съб 23 окт 2010 9:10

bateto.1 написа:Само мишелин от по старите модели обаче и да е истински или Германия или Франция другите са шит

Мойте А3 са made in england, викаш кофти са:)

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Съб 23 окт 2010 9:39

Fandak написа:Относно континентала, някой да има опит как се представя в различни зимни условия?!?

Аз имам опит с такъв континентал-уникален е:тиха гума,перфектна на сняг.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 23 окт 2010 17:32

Здравейте,брат ми е решил да си вземе 4 чисто нови гуми за зимата,но се колебае какви!Спрял се на Continental TS 830, Good Year Ultragrip 7 и Michelin!Аз съм страшно доволен от континентала!Миналата година бях с по стария модел TS810!Така като гледам тестовете май континентала е най-добрия избор!Има ли някой с преки наблюдения върху мишелина,защото там са много модела и не съм много запознат!Също така купувал ли е някой онлайн и от къде е най-ефтино и колко е доставката с куриерска фирма?

Потребителски аватар
Fandak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fandak » Пон 25 окт 2010 7:27

Един написа:
Fandak написа:Сцепление при търкаляне влияе на разхода на гориво или на износването на гумата при каране на сух асвалт?

Май забравяш, че гумите не са само за омекотяване на тръскането, а и за спиране. Ако държиш на нисък разход и бавно износване ще се наложи да спираш от 50км/ч в продължениена 20-30 метра - добре ли ще е? Иначе гумите ще са много икономични.

Исках да попитам дали от този показател може да си направиш заключение дали гумата е от сравнително мек каучок?
До колкото знам Ултра грип е сравнително по-мека в сравнение с Континентала, което я прави малко не стабилна на по-топъл асвалт и бързо се яде.
Не съм експерт това съм чувал. ако някой е наясно да пише, ако може скоро че и аз тия дни ще трябва да реша модела на зимните обувки на колата:)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 25 окт 2010 8:31

Fandak написа:
Един написа:

Исках да попитам дали от този показател може да си направиш заключение дали гумата е от сравнително мек каучок?
До колкото знам Ултра грип е сравнително по-мека в сравнение с Континентала, което я прави малко не стабилна на по-топъл асвалт и бързо се яде.
Не съм експерт това съм чувал. ако някой е наясно да пише, ако може скоро че и аз тия дни ще трябва да реша модела на зимните обувки на колата:)

за 15 дни имам поне 1000км с ултра грип, все още мога да намеря мустачки по триещата се част на протектора! Тоест меки меки, колко да са меки :beer И се държат отлично на сух топъл асфалт :да:

Потребителски аватар
maikalcho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maikalcho » Пон 01 ное 2010 1:01

Карам ласата за 5-та зима вече .... разбира се лятото ги свалям. Не съм закъсвал, нямам цицини направо е номер едно за наще дупки и смотани пътища. И следващата пак ще е ласа :)

А вижте какво е пред блока и как си паркирам колата ...

http://media.snimka.bg/7500/021254855.jpg
http://media.snimka.bg/7500/021254856.jpg
http://media.snimka.bg/7500/021254857.jpg
http://media.snimka.bg/7500/021254858.jpg
http://media.snimka.bg/7500/021254859.jpg

... и това е всяка зима никога не минава снегорин. Така, че съм я изпитал от всякаде. А дълък живот имат и ниска цена :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”