Проблем с 1.9 tdi 1z
- Duran Duran
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с 1.9 tdi 1z
Здравейте, колеги! Имам сериозен проблем с двигателя на пасата. Вчера сутринта безпроблемно отидох на работа, след това, обаче опитах да запаля и успях с 1300 зора. Колата изкарваше бял пушек, а след 30 мин някъде изгасна на пътя и се наложи да я тегля до монтьора. От тогава колата нито иска да запали, нито нищо. Всичко друго е наред. Сега ще чакам понеделника и ми казаха, че ще трябва да отварят двигателя и че най-вероятно е издал багажа. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Някой човек, който е по-наясно от форума може ли да даде предложения какво може да е? Благодаря ви, предварително!
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с 1.9 tdi 1z
Хехехе това да не е вафла с течен шоколад както си стоеше и се разтече не бързайте да отваряте двигатела той не е от кашкавал да сдаде багажа за минути преди това проверете да е прескочил ангренажа премерете компресията има толкова много неща да се проверат и да се разбере какво е състоянието на мотора преди да се отвори на майстора му е лесно да ти отвори двигатела и да ти вземе 1000 лева за ремонт,но ако се окаже нещо елементарно какво правим толкова пари задна гума а майстора ще се оправдае лесно.Другото нещо за което се сещам е клеморед малко веротно от него да е но все пак го проверете на Vw клеморедите са малко калпави и като се прецака не подава ток на клапана който пуска горивото на ГНП-то,симптомите не ми приличат на клеморед но за всеки случай си вържи кобилката като го провериш.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Тц значи първото нещо което ще отворите е капака на ангренажа ремъка вероятно е хлабав а следващото нещо обтягащата ролка на ангренажа.И аз бях така едно време само че при мен това това охлабване на ремъка и прескачането на един зъб се получаваше заради разбито зъбно колело на коляновия вал.
- Duran Duran
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам,много е кофти чувството. Забравих да спомена, че когато се опитвам да я запаля нещо трака.
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Duran Duran написа:Незнам,много е кофти чувството. Забравих да спомена, че когато се опитвам да я запаля нещо трака.
това нещо което си чул да трака ми се струва че клапаните и буталата са се запознали от близо.Първото нещо което трябва да направите е да премерите компресията зада разберете дали има крив клапан и ремъка определено,също така колегата спомена шпонката на коляновия вал това също е много голям недостатък на Vw превърта шпонката и коляновия вал върти но неможе да захапе зада завърти ремъка и чао чао клапани
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Определено и на мен ми замирисва на прескочил зъб на ангренажа,дължащ се на шпонката на зъбното колело на коляновия вал,там ще да е проблема.Дано само да не е превъртяло леглото на колановия вал(там където лежи зъбното колело),че ще трябва да се сваля колянов вал,да се отремонтира или да си търсиш друг.Дано и да не е ударило клапаните,затова премерете копмресията.
Успех!
Успех!
- Duran Duran
- Автомобил:
- Двигател:
А това в следствие на какво може да се получи? И горе-долу знаете ли каква е цената за ремонт? 

- stanislav__radev
- Автомобил:
- Двигател:
ако е прескочил един зъб няма проблеми обаче превъртяла ли е шпонката 100% има криви клапани.
- stanislav__radev
- Автомобил:
- Двигател:
а цената 45лв гарнитура 20лв гумички на клапаните шлайф задължително още 20-30лв нова шайба нови клапани и другото зависи от майстора...
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
stanislav__radev написа:а цената 45лв гарнитура 20лв гумички на клапаните шлайф задължително още 20-30лв нова шайба нови клапани и другото зависи от майстора...
Дано не го караш задължително да шлайф-а главата......?
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
1Z няма шпонка на ангренажното колело.Аз също мисля,че е прескочила зъб.Преди да отоворят мотора да проверят центровката.
- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stanislav__radev написа:а цената 45лв гарнитура 20лв гумички на клапаните шлайф задължително още 20-30лв нова шайба нови клапани и другото зависи от майстора...
този ремонт който си описал ще го прави майстор а не той малко повече сложи като цена около 500 лева ще му излезе само ремонта на главата а ако е ударил майстора ще иска да свали и буталата зада види и лагерите и може да отиде на към 1000 лева.и задължително да направа дефектоскопия на главата ако е ударил
- Duran Duran
- Автомобил:
- Двигател:
Между другото е отчупено парче от ролката на ангренажния ремък. Центровката е видяна и е на място. Всички белези са си по местата. Всичко друго е 6 

- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Еми значи все пак някои зъб е прескочил на ангренажа,иначе няма логика да не пали от отчупено парче от ролката.
- _Impuls_
- Автомобил:
- Двигател:
По темата мога да добавя само колегата да изкючи проблема с шпонката на вала по простата причина че на 1z няма такава
. Това е проблем на мотора с код AAZ / 1.9 td /

Върни се в “Дизелови агрегати”