Тампон на двигател
- Madj0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тампон на двигател
Колата е G3 1.8 ABS Понеже се разбра , че тампона е за смяна ( предния) а в
нищо съществено не намерих мисля ,че е момента да обсъдим марки , качество , цени , вид (маслен или гумен )

-
- Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
- Двигател:
- Контакти:
- slavi tsvetkov
- Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
- Двигател: 2023
- Контакти:
-
- Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
- Двигател:
- Контакти:
Еми аз(Венто 1.9ТД) направих грешка да взема преден за 70лв Топран.
После "вземи" тия вибрации "бонус".
Та си дадох 130лв в унитрейд и вси4ко си дойде на място...
Щото се направих на ала-бала 70 бях назад.Да не говорим 4е работата беше двойна.
И не сменяй профилакти4но ей така.И аз купих онзи тампон малкия до скоростите.И като изкарахме оригиналния си се оказа перфект.Ама аз нали профилакти4но...сменихме го.И отново "вземи" едни "готини" залюлявания в купето, щото новия тампон беше по-мек(аз си викам ей на за дизел по-добре) та си сложих стария и вси4ко си е 6.
За 45лв го купих този тампон.И сега ми седи ей така.
При бензиновите мотори може и да не е толкова от значение нооо..при дизела е супер важно тампоните да са на 6
После "вземи" тия вибрации "бонус".
Та си дадох 130лв в унитрейд и вси4ко си дойде на място...
Щото се направих на ала-бала 70 бях назад.Да не говорим 4е работата беше двойна.
И не сменяй профилакти4но ей така.И аз купих онзи тампон малкия до скоростите.И като изкарахме оригиналния си се оказа перфект.Ама аз нали профилакти4но...сменихме го.И отново "вземи" едни "готини" залюлявания в купето, щото новия тампон беше по-мек(аз си викам ей на за дизел по-добре) та си сложих стария и вси4ко си е 6.
За 45лв го купих този тампон.И сега ми седи ей така.
При бензиновите мотори може и да не е толкова от значение нооо..при дизела е супер важно тампоните да са на 6
- Dobermansp
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Веднага ти казвам. Щом е за Голф най-добре Лемфъордер /ако така се казва на български, не съм немско говорящ а и модератора ще ми рева че пиша на латиница/. Както и да е, това е най-добрата марка за тампона тои а и за всичко по ходовата част- щанги,накрайници и др. Преди седмица звънях за такъв тампн в Ауто + и ми искаха 61 лв за гумен. Ако решиш и задните 2 да смениш "профилактино" ше се набуташ с кинти. Майстори са ми казвали че докато не почнат да изпускат масло (тъй като са маслени) няма смисъл да ги сменяш... Ама ако имаш пари за трошене сменяй:)
Успех!
Успех!
- Madj0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dobermansp написа:Веднага ти казвам. .....Майстори са ми казвали че докато не почнат да изпускат масло (тъй като са маслени) няма смисъл да ги сменяш... Ама ако имаш пари за трошене сменяй:)
Успех!
Като сменя тампона ще срежа стария да разберем накрая тоя тампон маслен ли е

- Dobermansp
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Dobermansp
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- milkinis
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз днес сменях предния тампон на двигателя, взех FEBI, цената му беше около 45-46 лева. Ходих при Никси и той ми го смени, за което благодаря
и за сега/около 50-тина изминати километра/ мисля,че има разлика стар-нов тампон. Ще го покарам още малко и ще видим. А като гледахме каталога в магазина мисля, че тампоните, които видяхме/предни/ бяха само гумени, но аз съм виждал и маслен преден тампон, само че двигателя беше 2000 кубиков.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”