Каква сушилня да си купя ??

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Re: Каква сушилня да си купя ??

Мнениеот Night_elf » Чет 21 окт 2010 20:29

1z написа:...
Night_elf много модерна твойта мойта има само две лампички mhihi

Не думай, като я видях за първи път я гледах като теле. Не разбирам немски,а всички надписи по нея са на такъв език естествено. Нямаше превод в книжката mhihi Ама има английски меню :Mr Green Fun

Инак, днес си направих тест със сушилнята, 4 пъти я пусках с доста мокри дрехи и ефекта беше уауууу :Mr Green Fun Да живее Миле !
Саше бръкни по дълбокоооо :кючек:

Потребителски аватар
kriso_g
Автомобил: MK4 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот kriso_g » Чет 21 окт 2010 21:33

бате Саше и аз ти препоръчвам Миле.Леля ми имаше нова пералня развали се нещо и отидаха та взеха една миле ей така оборотна докато вземат друга чисто нова и вече 5 и нагоре години си стоят с Миле-то mhihi

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 21 окт 2010 22:03

hooligans написа:....
Щом на жена ти и е кеф да си пере дрехите в пералня която е ползвана от знае ли се кои ок!
....

Мисля , че това не е аргумент , ако ползваш обществена пералня не те виждам .

От друга страна с жена шега не бива :Mr Green Fun , май тук е ключа на бараката , ама хайде да не почваме с лошата mhihi .

Miele е много сериозна марка .

Имам пералня Gorenie от около 7 години и е имало моменти да пере всеки ден по поне 2 пъти докато децата бяха по-малки . Доволен съм като цяло от нея , но е доста шумна . Освен това си я къткам затова работи . Имал проблеми с нея като се започне от релето за блокировка на вратата (което струва 70-80 лв. ако трябва да се смени) и разни други по-дребни неща , като например чекмеджето за праха деформира и сега едва се вади :D . Друг би я изхвърлил до сега .

Исках леко да си коригирам поста , а НЕТ-а ми се скапа и то изчезна съвсем , та го писах отново по спомен , извинения

Последна промяна от milmar на Пет 22 окт 2010 10:56, променено общо 6 пъти.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 22 окт 2010 9:36

milmar написа:
Щом на жена ти и е кеф да си пере дрехите в пералня която е ползвана от знае ли се кои ок!
....

Мисля , че това не е аргумент ...

На запад много жилищни сгради са на един собственик и се отдават под наем на различни наематели. В тях са изградени перални помещения с няколко перални за общо ползване, работещи с пускане на монети. Голяма част от хората ги ползват и не си мислят кой преди тях си е прал долните гащи (тези същите си карат новите коли). Често срещан сюжет от филмите са разговори и задявки в пералното, докато се чака прането. Не я разбирам тая българска гордост, купуват се 10 и повече годишни коли-кошници, опърдени отвсякъде, но пералнята да е взета с целофана. :screwy mhihi

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 22 окт 2010 9:58

Ljubon написа:
milmar написа:
....

Мисля , че това не е аргумент ...

На запад много жилищни сгради са на един собственик и се отдават под наем на различни наематели. В тях са изградени перални помещения с няколко перални за общо ползване, работещи с пускане на монети. Голяма част от хората ги ползват и не си мислят кой преди тях си е прал долните гащи (тези същите си карат новите коли). Често срещан сюжет от филмите са разговори и задявки в пералното, докато се чака прането. Не я разбирам тая българска гордост, купуват се 10 и повече годишни коли-кошници, опърдени отвсякъде, но пералнята да е взета с целофана. :screwy mhihi

всеки с предпочитанията си
аз предпочитам всичко което мога да си позволя да е ново
не съм фен на втора ръка
а тва за 10 годишните коли не го разбрах :lol:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 22 окт 2010 21:21

Ся тука стана малко като Голф 3 едишън срещу нова Дачия mhihi
Същото се разигра и в темата за пералните машини.
Миле-то е класика в жанра.
Новото е ширпотреба.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 23 окт 2010 11:18

Изобщо не е като голф и дачия. Тук говорим за принципи. Категорично отказвам да купувам електроуреди втора употреба. Не заради качеството, а заради принципа. Стига ми кола втора употреба...Имам самочувствие на европеец, макар и забит в 109та глуха...и няма да им купувам употребяваните електроуреди...докато все още се намират селяци да купуват стари печки и дрехи втора ръка...ще сме със самосъзнание на аутсайдери!

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 23 окт 2010 12:56

chefito написа:...докато все още се намират селяци да купуват стари печки и дрехи втора ръка...ще сме със самосъзнание на аутсайдери!

В чужбина струва ми се хората не са така комплексирани като тук. Виждал съм да си изнасят ненужните вещи пред къщата или гаража за продан (говоря за скъпи квартали, не бордеи). За ел. уредите, ако всичко е О.К., щепселът стои отгоре, ако не работи е срязан, да се ориентираш. И не клошари, а други бели хора като тях от квартала си купуват, ако си харесат нещо. Това не ги прави селяци. Може да си претрупан със скъпи вещи и пак да си селяк - това си е манталитет. Българинът има голямо его и скромни възможности... :012:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 23 окт 2010 13:42

Ljubon написа:
chefito написа:...докато все още се намират селяци да купуват стари печки и дрехи втора ръка...ще сме със самосъзнание на аутсайдери!

В чужбина струва ми се хората не са така комплексирани като тук. Виждал съм да си изнасят ненужните вещи пред къщата или гаража за продан (говоря за скъпи квартали, не бордеи). За ел. уредите, ако всичко е О.К., щепселът стои отгоре, ако не работи е срязан, да се ориентираш. И не клошари, а други бели хора като тях от квартала си купуват, ако си харесат нещо. Това не ги прави селяци. Може да си претрупан със скъпи вещи и пак да си селяк - това си е манталитет. Българинът има голямо его и скромни възможности... :012:

Точно тези захвърлени уреди минават и събират тия фирмички за 18та употреба. Излъксват ги. Сменят 1-2 фуса и ви ги продават по 300-400 лв, а на тях им излизат по 20-30лв. Замислете се. Използвате уреди, произведени миналия век, ползвани и изхвърлени...някакси не ми се иска да съм КОШ ЗА БОКЛУК. Не е до манталитет, а до онова странно чувство, че си нацелил голямата далавера....всички сме закърмени с него...познато ни е...идеята е да си противопоставиш на тази простотия, която те гризе отвътре и да забравиш, че си най-големия далаверадждия, защото в моментът, в който изнасяш употребяваната от Клаус пералня и захвърлена, ставаш роб на точно това чувство за аутсайдерство и губиш свободата си, затворен между четирите огради на собственото си просташко съзнание.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 23 окт 2010 18:46

Говорите неземни глупости. Защо не купувате само нови автомобили? От автомобила зависи животът ви, от пералня, печка, сушилня - не. Защото не можете. И се задоволявате с малко употребявани. Това не ви прави хора с аутсайдерско мислене, нито с просташко съзнание. Не само тук, но и в държавите от Западна Европа има много хора, които пазаруват втора употреба - дрехи, автомобили, техника. Масово и там се купува рециклирана техника с гаранция. И го знам от опит и преки наблюдения. Така че спрете да говорите глупости. Естествено, най-добрият вариант е маркова нова техника, но не всеки може да си го позволи. Въпрос на финанси и личен избор е дали да купим рециклирана употребявана техника или нова, като и двете са с гаранция.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 23 окт 2010 19:03

Добри, как така скочи от единия бряг на другия?

Тук дълбочината на проблема не е в парите и възможностите.

Миле - 8-9 годишно /друсано и изхвърлено от хер Клаус и фрау Хелга/ = 300лв /гаранция едно лето/

Канди - чисто ново = 500лв /5 години гаранция/

И сега някой от форума ако каже, че тия 200лв са проблемът...спирам да пиша.....

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 23 окт 2010 19:07

chefito написа:
Ljubon написа:

Точно тези захвърлени уреди минават и събират тия фирмички за 18та употреба. Излъксват ги. Сменят 1-2 фуса и ви ги продават по 300-400 лв, а на тях им излизат по 20-30лв. Замислете се...

Замисли се ти братле. Наблюденията са ми от Orange County, LA, не безизвестен скъп квартал в Калифорния. Имат къщи за по $200-300К и не се притесняват да вземат евтината печка на съседа примерно. И защо не, след като ще им върши работа. Това не ги прави изобщо селяци. Селяци са много от нас с големи претенции и ниски възможности. :да:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 23 окт 2010 19:08

Тук започнаха да се пишат тъпотии. Вин Дизел взел печката на Рамбо и не го било срам...предавам се....купете си и долни гащи от Фиеста..... :не:

vasko01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko01 » Съб 23 окт 2010 20:24

chefito написа: Вин Дизел взел печката на Рамбо и не го било срам...

Абе срам го е било , ама си казал "Абе аз да не съм по балама от Българите , щом работи значи става" mhihi

Айде стига , от 20 години всичко ни е втора употреба , капитализма, демокрацията, колите, уредитеи и тнт.Щом мога да си позволя нещо ново , взимам го , та ако ще Миле да са вечни.....

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Съб 23 окт 2010 20:57

chefito написа:..докато все още се намират селяци да купуват стари печки и дрехи втора ръка...ще сме със самосъзнание на аутсайдери!

Да пич, селяк съм и никога не съм го крил нито пък съм се срамувал от това.
За разлика от всеобщото българско-"европейско" мислене аз знам моите възможности и се разполагам според тях.
Никога не съм робувал на вещи и никога не съм бил почитател на показността.
Този форум е прекрасен извор за социолигически проучвания.
Погледни раздел продава...
Изкочиха стотици коли за продажба за без пари.
То не са скъпи телефони, то не са маркови дрехи...

Защо ли?
Защото българинът е роб на общественото мнение.
Може да се набълбука с кредит или лизинг да купи нещо връх на сладоледа да го плати двойно и накрая се оказва, че е купил боклук обезценил се тотално.
Да си купи кола, която е в пъти над възможностите му и после да връзва с тел да прави труд и творчество да лепи накладки /на бмв х5 и на порше съм виждал :shock /
И не говоря за единици масово е.
След обиколки из моловете се купува нещо от разпродажба, което реално не струва и една десета, но...за сметка на това го има в Илиенци на смешна цена.
Важното е да съм вървежен да се чувствам по-така от другите.
А на цената на какво?
Е те така е.
Бялата и черна техника за българският пазар в никакъв случай не е същата, както за по-европейските държави.
Не искам да детайлизирам с примери/ а имам, колкото пожелаеш/ написаното по-горе дава насоки за мислене.
Чувствай се европеец няма лошо, но се разпростирай според чергата.
Не робувай на химери.

Никой не може да надскочи сянката си.- древна селска мъдрост :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”