Здравей те, както всички претежатели на Поло 1.9 Д АЕФ 94-2000 г. и аз имам проблем с скоростна кутия, тя вече не ми е драма, намерих втора употреба и я смених, но последствие разбрах, че маховика почва да си заминава, а той заводски е демпферен както на всички полота с този двигател, оказавасе че този тип маховик е проблемен не само финансово а и технически, реших да сменя демпферния маховик с обикновен, но за момента немога да намеря информация от какъв модел мога да го подновя, попаднах на темите на този форум и видях, че има колеги които вече са сменили демпферен с обикновен маховик, искам да ви замоля за две неща
1 споделете от какъв модел VW е обикновения маховик които се сложили?
и 2 защо обикновения маховик да натоварва повече скоростната кутия?
благодаря предварително!
всичко най... от мен

питане отностно обикновен маховик за Поло 1.9 Д АЕФ 1995 г.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: питане отностно обикновен маховик за Поло 1.9 Д АЕФ 1995 г.
Виж, колегите от френско, как са се преборили, че чак със снимков матриал.
С превода на гугъл.
http://74.125.39.132/translate_c?hl=bg&sl=fr&u=http://www.forum-auto.com/pole-technique/section12/sujet460136.htm&prev=/search%3Fq%3Degr%2Bpolo%2Baef%26hl%3Dbg%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26hs%3DW3m%26sa%3DN%26start%3D10&rurl=translate.google.bg&usg=ALkJrhgqlOhcJC1CrHuEZ416fPEznmIQoA
С превода на гугъл.
http://74.125.39.132/translate_c?hl=bg&sl=fr&u=http://www.forum-auto.com/pole-technique/section12/sujet460136.htm&prev=/search%3Fq%3Degr%2Bpolo%2Baef%26hl%3Dbg%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26hs%3DW3m%26sa%3DN%26start%3D10&rurl=translate.google.bg&usg=ALkJrhgqlOhcJC1CrHuEZ416fPEznmIQoA
-
- Автомобил:
- Двигател:
John3V колега, благодаря много, оценявам помоща ти,
очакванията не бяха оправдани, от хората който постват мнения и теми в този форум, явно и тук важи правилото ако не си помогнеш сам няма кой да го напрви и силни сме на думи
John3V колега, отновоти благодаря... всичко най... от мен
очакванията не бяха оправдани, от хората който постват мнения и теми в този форум, явно и тук важи правилото ако не си помогнеш сам няма кой да го напрви и силни сме на думи
John3V колега, отновоти благодаря... всичко най... от мен
-
- Автомобил:
- Двигател:
Маховика е от Голф 3 ТДИ 1Z мотор с номер 037105273C на G60 и ABF са им абсолютно същите просто най-вероятно по моргите е да има от 90 коня ТДИ защото са много масови лично моя ми го дадоха за 30 кинта със болтовете.Феродовия и притискателния диск са на SACHS пак за Голф 3 ТДИ с номера:
Феродов диск: 1878 043 141
Притискател: 3082 231 031
Попринцип ти трябват и други болтове за притискателя , номера им е N10101001 но на мен майстора ми намери някакви дето пасват та не съм търсил от тея те иначе пак са от Голф 3 ТДИ.Ако си сигурен , че ти е същия съединителя като на Голф 3 няма какво да се чудиш.Аз съм с Голф 4 ALH мотор и всичко пасна перфектно.Вече дали ще имаш някакви шумове няма как да знам при мен няма никакви но не знам дали при всички би било така.
Това е решението колега и аз питах преди време и от тук колегата hosby ми изпрати това което е направил каза ,че е станало идеално
Феродов диск: 1878 043 141
Притискател: 3082 231 031
Попринцип ти трябват и други болтове за притискателя , номера им е N10101001 но на мен майстора ми намери някакви дето пасват та не съм търсил от тея те иначе пак са от Голф 3 ТДИ.Ако си сигурен , че ти е същия съединителя като на Голф 3 няма какво да се чудиш.Аз съм с Голф 4 ALH мотор и всичко пасна перфектно.Вече дали ще имаш някакви шумове няма как да знам при мен няма никакви но не знам дали при всички би било така.

Това е решението колега и аз питах преди време и от тук колегата hosby ми изпрати това което е направил каза ,че е станало идеално
Върни се в “Дизелови агрегати”