Лош шофьорски навик или....

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Лош шофьорски навик или....

Мнениеот stefarata » Съб 23 окт 2010 21:10

Сигурно доста хора (от форума а и по принцип) се изнервят когато се разминават с шофери,които по една или друга причина не са запознати или са скарани с тази точка от ЗДП,която цитирам по-долу.Карат автомобила си по средата или с по-голямата си част в съседната лента(тип "кортежа на Президента)Ужасно изнервящо е :!: На моменти са толова нагли,че са ме изкушавали да минавам доста близичко до тях,ама винаги се замислям че това се случва когато скоростите ни са над 90 км/ч. ,а и не пътувам сам.
Чл. 86. На двупосочно платно за движение с по една лента за всяка посока водачът на пътно превозно средство е длъжен да се движи възможно най-вдясно на платното за движение. Забранява се навлизането в лентата за насрещно движение освен при изпреварване, заобикаляне, завиване наляво или в обратна посока.
Няма ли да се спре някога с тоя "налагащ "манталитет и то на най-неподходящото място-пътя.

Потребителски аватар
daywalker
Автомобил: VW Passat
Двигател: DS

Re: Лош шофьорски навик или....

Мнениеот daywalker » Съб 23 окт 2010 21:15

аз лично го правя заради дупките,когато са вдясно,а в моя квартал (надежда) 90 % са там :bishop .просто е неприятно всички да те изпреварват и едновременно да си разбивам окачването :Mr Green Fun

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Съб 23 окт 2010 21:17

Много ясно,защо да се набивам в дупките и прахта вдясно от пътя като мога да си карам в мойта лента близо до осевата?!?

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Съб 23 окт 2010 21:40

MaRtiNsKi написа:Много ясно,защо да се набивам в дупките и прахта вдясно от пътя като мога да си карам в мойта лента близо до осевата?!?

Защото аз съм пиян и дрогиран и карам отсреща 40 тонен тир, ти пък си продължавай да си караш, няма и да разбера даже..

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 23 окт 2010 21:52

stefarata написа:Няма ли да се спре някога с тоя "налагащ "манталитет и то на най-неподходящото място-пътя?

Трудно ще се спре. Преди това има много други неща да се оправят.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”