Голф 4 vs. Б5

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Re: Голф 4 vs. Б5

Мнениеот K » Съб 23 окт 2010 21:33

hooligan_sk написа:А за кво ги купувате тея грозни комбита?(освен че са 80% от вноса) На теб за какво ти е подобен хамбар ако ще носиш големи неща 2-3 пъти годишно? За 5тата врата съм съгласен, но не е ли малко прекалена цената да караш по цял ден автобус за едната 5та врата :roll:

Да ти кажа и аз не харесвах коНбита. Моето обаче като го видях и ги залюбих, страшна визия. Търсех главно седан и се двоумях, но сега не съжалявам. Толкова глупости събирам отзад :) Чувал съм, че има разлика във возията между комби и седан в полза на Varianta.

Но наистина в градски условия не е маневрено комбито, голямо е, повече маневри правя за да паркирам. С Торпедото беше супер :D

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 23 окт 2010 21:55

K написа:Но наистина в градски условия не е маневрено комбито, голямо е, повече маневри правя за да паркирам. С Торпедото беше супер :D

Не знам за 5 и 5.5 каква е разликата в дължината но при шестицата комбито е с 9мм /не сантиметра/ по-дълго което едва ли може да се усети при маневриране особено като се има предвид че си виждаш "края на колата " както се казва !!!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 23 окт 2010 22:04

K написа:
hooligan_sk написа:А за кво ги купувате тея грозни комбита?(освен че са 80% от вноса) На теб за какво ти е подобен хамбар ако ще носиш големи неща 2-3 пъти годишно? За 5тата врата съм съгласен, но не е ли малко прекалена цената да караш по цял ден автобус за едната 5та врата :roll:

Да ти кажа и аз не харесвах коНбита. Моето обаче като го видях и ги залюбих, страшна визия. Търсех главно седан и се двоумях, но сега не съжалявам. Толкова глупости събирам отзад :) Чувал съм, че има разлика във возията между комби и седан в полза на Varianta.

Но наистина в градски условия не е маневрено комбито, голямо е, повече маневри правя за да паркирам. С Торпедото беше супер :D

Задницата на варианта е допълнително подсилена/втвърдена за по-голям полезен товар, такаче логиката е седана да вози по-добре :roll:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 24 окт 2010 11:38

hooligan_sk написа:Задницата на варианта е допълнително подсилена/втвърдена за по-голям полезен товар, такаче логиката е седана да вози по-добре :roll:

Колега без да желая излишни спорове да напиша, че логиката е точно обратно - по-тежките(подсилените) автомобили возят по меко.
Ще помоля да не се отклонявате от темата.
Октавия отпада viewtopic.php?f=6&t=9961&hilit=%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%8F&start=0.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 24 окт 2010 17:22

velinsl написа:
hooligan_sk написа:Задницата на варианта е допълнително подсилена/втвърдена за по-голям полезен товар, такаче логиката е седана да вози по-добре :roll:

Колега без да желая излишни спорове да напиша, че логиката е точно обратно - по-тежките(подсилените) автомобили возят по меко.
Ще помоля да не се отклонявате от темата.
Октавия отпада viewtopic.php?f=6&t=9961&hilit=%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%8F&start=0.

Тва са пълни глупости за октавията, ама пълни... мога да ти дам точно обратни примери с октавии които обаче не са служебни... от там идва цялата работа :да: А за возенето истината е по средата, поне като съдя по 3-4 комбита в които съм пътувал, комбито поема по-сериозните неравности по-лесно, но трополи повече от дребни фуги :roll:

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Нед 24 окт 2010 17:36

velinsl написа:
hooligan_sk написа:Октавия отпада viewtopic.php?f=6&t=9961&hilit=%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%8F&start=0.

това са пълни глупости ако беше така щях да продам октавията за да си купя пасат mhihi

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 25 окт 2010 22:57

Нищо лично колеги, но съм се начел в този форум. Еденици биха си признали, че автомобила им е кофти и са ги набутали. "Моето е най-хубаво" е най-често срещаната мисъл в темите. За това ми е трудно да повярвам ДОРИ И ДА Е ТАКА.
Пасат ми е легнал на сърцето, разума иска Голф. Май ще си карам старата колица, да не се главоболя излишно, че май става трилема.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”