Обезвъздушаване на охладителна система vw passat 2
Обезвъздушаване на охладителна система vw passat 2
То май заглавието товори всичко... много ще съм ви благодарен ако споделите как става 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: Обезвъздушаване на охладителна система vw passat 2
Напомпваш с педала за газта 10 пъти и задържаш , после развиваш капачката на разширителния съд .... и така 50 пъти
. Шегувам се
Провери какъв точно ти е Пасата , има тема
, предполагам е Б3 .
По темата : провери тънкото маркуче да не е запушено , иначе процеса си става от самосебе си , просто палиш на място и доливаш антифриз когато падне нивото заради излизащи мехури .

Провери какъв точно ти е Пасата , има тема

По темата : провери тънкото маркуче да не е запушено , иначе процеса си става от самосебе си , просто палиш на място и доливаш антифриз когато падне нивото заради излизащи мехури .
- aliays
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата milmar те е упътил точно, моята Б3-ка не се самообезвъздушаваше и наистина това маркуче беше запушено, сега е перфектно!
- vinovniq
- Автомобил:
- Двигател:
сам си се обезвъздушава
- ibm
- Автомобил:
- Двигател:
Аз моя Б3 вече 2 години го псувам -като се задръсти нещо и няма обезвъздушаване
тънкия маркуч ли е кво е?
нещо запушва системата
незнам-трябва ли струята на водата в тънкото мълкуче постоенно да...тече струята
Много ядове имама с това обезвъздушаване
като източа водата и тя излиза къфява
тънкия маркуч ли е кво е?
нещо запушва системата
незнам-трябва ли струята на водата в тънкото мълкуче постоенно да...тече струята
Много ядове имама с това обезвъздушаване
като източа водата и тя излиза къфява

ibm, не го карай с вода, не че нещооо . . . , но не е 'убаво, 'ше тече лимонит на корем.
Т'ва, че не се обезвъздушава сам - начи нещо не е читаво, малкия мъркуч към казанчето, откъм тройника, изваждаш, една игла от спринцовка, почистваш, 'вкарваш го' (мъркуча), аъъ пардон разбра ме, доливаш палиш и чакаш - т'ва е. Ако не стане начи още нещо не е в ред.
Успех.
Т'ва, че не се обезвъздушава сам - начи нещо не е читаво, малкия мъркуч към казанчето, откъм тройника, изваждаш, една игла от спринцовка, почистваш, 'вкарваш го' (мъркуча), аъъ пардон разбра ме, доливаш палиш и чакаш - т'ва е. Ако не стане начи още нещо не е в ред.
Успех.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Привет пассатаджии. Проблема с обезвъздушаването може да се реши.. Необходимо е да се направи промивка с комплексон 3 /EDTA/ 5 g + 8 g /H2C2O4/ оксалова киселина. Тези два химикала да са със степен на чистота поне Т.Ч.А. И двете в-ва се разтварят в 5 литра дестилирана вода. Полученийат разтвор се налива в оьладителната система на пассата с начална темпоратура 55 градуса по Целзии, на предварително източена охладителна течност от двигателя. Долива се при спадане количеството на течността в охл. с-ма. Перфектното промиване става при блокирал термостат или ако е здрав, същият се демонтира и се провезда промивка. Гарантирам 100% ефективност. Всички налепи по вътрешните канали на охл. с-ма се прочистват. Троцедурата е с продълзителност 30 минути. Оставйа се двигатела да работи на ниски обороти и на високи - редуват се форсирания и затишки. След 20 минути покой се запалва двигателя. Работи 2 минути на 2200 оборота, изгасва се, изтчва се мръсната течност, промива се с дестилирана вода 55 градуса подгряата предварително, източва се и се налива чист и свез антифриз. Птоцедурата съм я прилагал на 3 пассата и всичко е ОК.
- ibm
- Автомобил:
- Двигател:
Как точно става това сипване на антифриза и колко?
гледам говорят за коцентрати.....
аз понеже карам със вода лятото и днес отворих капачката на казанчето-изхвърли малко вода и почнах да сипвам антифриза-сипах 2 шишета от по 950 мл.л
Е тва е моя метод!
Струва ми се неправилен,знам ли?
аз понеже карам със вода лятото и днес отворих капачката на казанчето-изхвърли малко вода и почнах да сипвам антифриза-сипах 2 шишета от по 950 мл.л
Е тва е моя метод!
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
ibm написа:Как точно става това сипване на антифриза и колко?
Е тва е моя метод!

Говори се, че е добре съотношението концентрат/вода да е докарано, така че в нашата географска ширина да не замръзва поне до под -30/ -35 гр.
Та по твоя метод, т.е. си вкарал почти 2 л. концентрат(

Не е хубаво за двигателя и водната помпа да се кара само с вода, дори и сезонно.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Dpop написа:Не е хубаво за двигателя и водната помпа да се кара само с вода, дори и сезонно.
Няма такова нещо!!!
Нищо не отнема и не отдава толината от двигателя както водата,няма чист антифриз,няма разреден пропрционално.......Разбира се това е препорачително за лятото и да не забравиме-дистилирана вода !!!
Няма такова нещо!!!
Най-малкото не ръждясва (по-малко"тиня")
-
- Автомобил:
- Двигател:
kristianatanasov написа:Dpop написа:Не е хубаво за двигателя и водната помпа да се кара само с вода, дори и сезонно.
Няма такова нещо!!!
Нищо не отнема и не отдава толината от двигателя както водата,няма чист антифриз,няма разреден пропрционално.......Разбира се това е препорачително за лятото и да не забравиме-дистилирана вода !!!
Твърдиш, че е хубаво и полезно да караш с вода? Да си чул нещо за смазочност, за точка на кипене...