Ами отдавна се каня да даря кръв, сега стана това с Яна... Мир на праха й.
Та така или иначе съм се решил, поне да го направя, обаче се замислих и за друг вариант...
Всички знаем, че за да се сетят хората, трябва да се вдигне шум.
Да се организират акции и т.н.
Въпросът ми е - има ли смисъл, поне при кръводаряването, от организирано даряване, без някой конкретен нуждаещ се.
Питам, защото може например точно в тоя ден да няма нужда от толкова кръв.
Въобще някой запознат може ли да каже каква е трайността на човешката кръв? Колко време може да стои извън тялото?
Колко кръв е нужна ежедневно в София например?
Въпроси относно кръводаряване
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Re: Въпроси относно кръводаряване
Нужда от кръв и кръвни продукти винаги има навсякъде. Отделен е въпросът, че болничните заведения търгуват с нея.
Преди около две години тъст ми влезе в болница по спешност. Искаха ми една торба лев за две банки които му бяха прелели или да си заведа дарители. Евала на Визора който се отзова веднага и на всички останали колеги които проявиха готовност да помогнат.
Лично аз останах с горчивото впечатление, че дори от животоспасяващата кръв се намират свине по болниците и кръвните центрове които да изкарват пари...
От друга страна ако кръвната банка остане без доброволни кръводарители ситуацията ще е още по-лоша.
Според мен хем е редно и хубаво да се дари, хем е грозно някой да изкара парички от твоята кръв след това.
Въпреки всичко бих участвал в кръводаряване. За жалост изкаран хепатит не ми позволява.
Преди около две години тъст ми влезе в болница по спешност. Искаха ми една торба лев за две банки които му бяха прелели или да си заведа дарители. Евала на Визора който се отзова веднага и на всички останали колеги които проявиха готовност да помогнат.
Лично аз останах с горчивото впечатление, че дори от животоспасяващата кръв се намират свине по болниците и кръвните центрове които да изкарват пари...
От друга страна ако кръвната банка остане без доброволни кръводарители ситуацията ще е още по-лоша.
Според мен хем е редно и хубаво да се дари, хем е грозно някой да изкара парички от твоята кръв след това.
Въпреки всичко бих участвал в кръводаряване. За жалост изкаран хепатит не ми позволява.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Аз винаги съм ЗА !!!
Иначе имаме тема,но няма интерес като гледам...
viewtopic.php?f=4&t=164670&hilit=%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5

Иначе имаме тема,но няма интерес като гледам...

viewtopic.php?f=4&t=164670&hilit=%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
В Русе ситуяцията е следната: маика ми влиза за операция,не я приемат докато не се намерят 2 банки кръв.Влизаме с брат ми почват някви уж изследвания.Мене ме изкарват анемичен него с високо кръвно
Дефакто сме здрави.КАКВА Е ИГРАТА...Навън чакат 10 ЦИГАНИНА,които са комбина както разбираме по късно с докторите.Предлагат си услугите една банка 80 лева.Нямаш избор съгласяваш се.Не им правят никакви изследвания, направо им вземат кръв плащам им.Старшата сестра ми казва:Готово маика ви ще я приемат за операция.Всеки си прави изводите за себе си,ама като видя докторите да протестират щот им било малко възнаграждението,ми иде автомат да си купя.

- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
DA@KA написа:В Русе ситуяцията е следната: маика ми влиза за операция,не я приемат докато не се намерят 2 банки кръв.Влизаме с брат ми почват някви уж изследвания.Мене ме изкарват анемичен него с високо кръвноДефакто сме здрави.КАКВА Е ИГРАТА...Навън чакат 10 ЦИГАНИНА,които са комбина както разбираме по късно с докторите.Предлагат си услугите една банка 80 лева.Нямаш избор съгласяваш се.Не им правят никакви изследвания, направо им вземат кръв плащам им.Старшата сестра ми казва:Готово маика ви ще я приемат за операция.Всеки си прави изводите за себе си,ама като видя докторите да протестират щот им било малко възнаграждението,ми иде автомат да си купя.
Така е за жалост. Дай им далаверка, нещо да изкярят от мъката и болката на хората. Просто съм погнусен от липсата им на съвест.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Иво, аз съм дарявал множество пъти. Без повод. По-добре се чувствам, когато такъв няма. А и съм радетел на такива дейности без каквито и да е било подбуди, користни или не.
Просто решаваш и отиваш в кръвния център зад хотел Принцеса. Нуждата от кръв е голяма и никога никого не са върнали от там. Няма значение каква кръвна група си, само да си здрав.
Аз със сигурност ще дарявам скоро. Нямам нищо против да се организираме.
П.П.: Много мъчно ми стана за Яна... нищо, че не съм я познавал...
Просто решаваш и отиваш в кръвния център зад хотел Принцеса. Нуждата от кръв е голяма и никога никого не са върнали от там. Няма значение каква кръвна група си, само да си здрав.
Аз със сигурност ще дарявам скоро. Нямам нищо против да се организираме.
П.П.: Много мъчно ми стана за Яна... нищо, че не съм я познавал...
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
изчакай месец два, мое ми потрябваш тогава 

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
batmilko написа:изчакай месец два, мое ми потрябваш тогава
Ще изчакам!
Не пропускай да ми пишеш лично. Ако трябва ще дам и телефон за по-бърза връзка.
Още повече ще се радвам, ако не се наложи и всичко е наред...
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
хах мерсиescrime написа:batmilko написа:изчакай месец два, мое ми потрябваш тогава
Ще изчакам!
Не пропускай да ми пишеш лично. Ако трябва ще дам и телефон за по-бърза връзка.
Още повече ще се радвам, ако не се наложи и всичко е наред...

аз визирах израелеца, но мнението ти ме зарадва

АКО се наложи и ако ми трябва помощ и от форума, ще пусна тема

- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм давал и при нужда пак ще дам!Но от както разбрах как търгуват с кръвта предпочитам да не е доброволно,а като се наложи на някой.
Последна промяна от mitakathvp на Вто 26 окт 2010 7:56, променено общо 1 път.
- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
mitakathvp написа:Аз съм давал и при нужда пак ще дам!Но от какво разбрах как търгуват с кръвта предпочитам да не е доброволно,а като се наложи на някой.
+ 1
Kaто студент съм давал поне 3-4 пъти. После като почнах работа спрях защото не ми признваха бележките, само когато се налагаше за някой приятел/колега 1-2 пъти си спомням.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Боте,ако имаш нужда от кръв само ми се обади-насреща съм...
И за всеки който има нужда....

Ако някой има нужда от кръводаряване и аз съм насреща.(за София става дума).
Кръводарявал съм и не ми пречи да даря пак, последното беше началото на семтември, така че бройте ме след март.
Незнам как се чувстват колегите дали кръв, но на мен ми олеква цялата душа?Освобождавам се от всичко, немога да го обясня, поне така се чувствам.
Кръводарявал съм и не ми пречи да даря пак, последното беше началото на семтември, така че бройте ме след март.
Незнам как се чувстват колегите дали кръв, но на мен ми олеква цялата душа?Освобождавам се от всичко, немога да го обясня, поне така се чувствам.
+ 1
И аз съм дарявала без причина , но вече ще го правя само при нужда .Случайно помогнах на моя приятелка за нейна роднина бяха поискали и една банка отрицателна кръв . При нужда в София аз съм Б отр.
и скоро не съм дарявала.
И аз съм дарявала без причина , но вече ще го правя само при нужда .Случайно помогнах на моя приятелка за нейна роднина бяха поискали и една банка отрицателна кръв . При нужда в София аз съм Б отр.

- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dead man написа:
+1
Върни се в “ОФФ-Топик - други”