И при мен разликата между бензиностанциите стига до 1л. на 100км. Сипвам главно от Ромпетрол и ОМВ.
Аз нямам да казвам нищо против АKL мотора... има си сила разхода ми е по-нисък от стария Г2 1,6. Имам колата от февруари и в студа когато 2-ката ми даваше разход 15/100 4-ката даваше 11/100. Разхода на масло го стабилизирах със смяна на вложки - 120лв. за труд и материали. Сега карам с 5W-40 пълна синтетика и извънградско харчи 200гр./1000км а пък градско изобщо не бута. Всичко е въпрос на диагностика и поддръжка. Смених си свещите, датчика на оборотите на коляновия вал и пръстените на всмукателния колектор.
Единствения минус на "композицията" е отвратително късата 5-та предавка.
голям разход МК4
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
Re: голям разход МК4
Това са данните за разхода от mobile.de . В задръстванията е нормално да стигне до 11-12 литра.
Kraftstoffverbr. kombiniert: ca. 7,6 l/100km
Kraftstoffverbr. innerorts: ca. 10,5 l/100km
Kraftstoffverbr. außerorts: ca. 5,9 l/100km
Kraftstoffverbr. kombiniert: ca. 7,6 l/100km
Kraftstoffverbr. innerorts: ca. 10,5 l/100km
Kraftstoffverbr. außerorts: ca. 5,9 l/100km
-
Arshicage
- Автомобил:
- Двигател:
Незнам къде какво пише но аз без климатик и галейки я в града ми дава 11.5 разход на 100. АКо включа климатика и си я карам нормално отивам на 14. Този двигател е много капризен явно и само едно нещо да му се разбута и край. Лошото е че няма как да разбереш кое е това нещо. 

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Толкова, ти ко искаш
Даже 80км си късметлия. Моето двулитровото 20 лв в Пловдив ги изпива за 60-70 км. Единственото, което можеш да направиш е да я караш пестеливо. Не знам до колко си познаваш колата, но за да не гори много трябва едвам да пипваш газта и да я държиш в оболоти между 1800-2200. Това е най-икономичното каране според мен. Също можеш да ползваш трикчета като ППХ ако имаш по-наклонени части, не знам във Варна как е положението. Но така е, в големите градове гори, та не се трае. Най-икономичното е колкото може по-често да ползваш рейса и да пресмяташ добре като излизаш с колата къде ходиш, от къде минаваш, в коя част от деня си - дали е висок трафик или по-малйък. Истината е, че за да накараш колата си да гори по-малко трябв аадски много да мислиш кога и какво да правиш. Иначе тия 80 км за 20 лв са напълно нормални за моторите от 1.6 до 2.0 на ФВ при градски условия. Сигурно има разлика, но е незначитнелна.
А, забравих, ако поддържаш 50 км и не привишаваш ще ти падне разходът. Ако имаш МФА си го проверяваш лесно - при загряла кола желаната скорост и зануляваш МФА. В момента, в който се включи за няколко секунди ти пресмята моментния разход. От тук можеш да се ориентираш. Аз така разбрах, че при скорост 90 км на пета междуградско на равен път ми гори с литър по-малко от 100 на пета
В единия случай е 6.0 в другия отива 7.0. При 140 гони 8.8 на магистралата. ТИя неща ги смятах вчера. Другия път като карам в града ще видя на 50 колко е и ще ти кажа. Моята поне знам, че гори нормално.
Успех!
А, забравих, ако поддържаш 50 км и не привишаваш ще ти падне разходът. Ако имаш МФА си го проверяваш лесно - при загряла кола желаната скорост и зануляваш МФА. В момента, в който се включи за няколко секунди ти пресмята моментния разход. От тук можеш да се ориентираш. Аз така разбрах, че при скорост 90 км на пета междуградско на равен път ми гори с литър по-малко от 100 на пета
Успех!
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Освен това имам приятел с Г4 1.6, който също казва стойности като твоите. Моите, както си разбрал са от Г3 ГТИ, но то разлика в яденето много много няма.
Ахам ще последвам съвета ти колега. Аз я карам с 50-60-70 градско ама 70 много рядко стигам.
-
Arshicage
- Автомобил:
- Двигател:
ТЕзи неща колега които си писал ги знам за разхода и трафика по градовете и за икономичното каране. За извънградското несъм много съгласен понеже дали ще я карам с 90 или със 110-120 все ми дава 8-8,5л на 100. Както и да е само немога едно да разбера как така карам същата кола като моята в града по същия маршрут(на един познат) и ми дава разход 9л на 100 с климатик, а аз такъв разход немога да постигна и без климатик и със спокойно каране. 

- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Kona EV
- Двигател: EA113
Направих засичане ей сега на 1,8 моно, който отдавна съм забелязал че гори абсолютно еднакво с AFT. Младост 4 - УНСС - Семинарията - Хилтън. 12км, 45мин, температура 5 градуса, студен старт - 13,5/100. Като около Хемус минах на зелена вълна, нямаше никой... До УНСС ми беше към 15/100 разхода, такаче 
ПП: мотора е възможно най-изрядния, работи перфектно и скоро беше на обслужване в Герман

ПП: мотора е възможно най-изрядния, работи перфектно и скоро беше на обслужване в Герман
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
Barboukov написа:Eximpo написа:Здравейте колеги.
Искам да ви се оплача от големия разход на моята кола. Та зареждам за 20 лева и градско карам максимум 80 км, а разхода го изчислявах 12/100. Според мен това не е нормално, моля ви дайте някакви съвети
Колата е голф 4 1.6SR 101 коня няма чипове нищо, напълно стокова е. Сменял съм въздушен филтър.
Писна ми да пиша, че разход се засича на дълго и в градски условия може да варира с много.
Зареди до горе на екото на излизане от Варна. Карай по магистралата до аварийната писта на самолетите и обратно (почти 90 км са), дозареди пак на Еко и си виж разхода. Карането да е със 100.
И като изпълниш по горе писаното ако разхода ти е над 6,5 започвай да е чопкаш ако е близък до тоя си карай!Успех
-
mufin
- Автомобил:
- Двигател:
Точно казано, Барбуков!
Според мен има проблем, разхода на дълго е висок.
Опитът ми е показал че проблемите с разход на гориво най-добре да се отнесат към кадърен специалист по диагностика на горивни системи
Всякакви форумни догадки са безсмислени без поглед на място от специалист
Според мен има проблем, разхода на дълго е висок.
Опитът ми е показал че проблемите с разход на гориво най-добре да се отнесат към кадърен специалист по диагностика на горивни системи
Всякакви форумни догадки са безсмислени без поглед на място от специалист
- RATED(R)
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Eximpo написа:Здравейте колеги.
Искам да ви се оплача от големия разход на моята кола. Та зареждам за 20 лева и градско карам максимум 80 км, а разхода го изчислявах 12/100. Според мен това не е нормално, моля ви дайте някакви съвети
Колата е голф 4 1.6SR 101 коня няма чипове нищо, напълно стокова е. Сменял съм въздушен филтър.
аз с моя огромен двигател 3.2 горя 12/100 в града...даже и по малко...след всичко прочетено тука не видях никой да спомене нещо за смяна на горивен филтър... голяма разлика... по принцип е казано на всеки 8000км най много да сменяш масло и проверяваш въздушен филтър, на всеки 65000км. смяна на горивен филтар, свещи, дори и кабели, и въобще на проверка на целияа автомобил. също атмосферите в гумите ти дават голямо значение. ако имаш възможност сложи отворен въздушен филтър...дай на колата да диша. бензина е от голямо значение...ако си мислиш че като слагаш по евтин безин спестяваш правиш точно обратното. задъства горивния филтър и с не изгаря добре затова и гори повече...има толкова малки неща които могат да променят колата и нейното поведение...скенирай колата с VAG COM за грешки, лоши сензори даващи грешна информация на комютара води до подаване не повече или по малко гориво...мога да продълйавам цял ден...но това са по основни нещица с които може да започнеш..
Ако мога да накарам 3.2 двигател да гори 12/100 градско значи има проблем някъде из ващи абтомобили...1.6 би трябвало да го мириши бензина - mania
- Автомобил:
- Двигател:
Съмнява ме да има бензиново ФВ (освен новите де ) което да върви с под 10 градско. Сега ако се слага 100 октана и педалът на газта се пипва само може, но все пак не трябва да пречим на пътя. Според мен разходът на колегата е горе-долу в нормите. Да не забравяме, че 1.6 е може би н адолната граница на подходящите за голф мотори. Все пак ако се притесняваш иди при майстор да я прегледа.
Да кажа нещо и аз от опит. Преди имах сеат толедо 2 също с 1.6sr двигател. Почна да ми дава по едно време разход с около 2 литра нагоре. Оказа се, че смуче въздух. Има една тръба като застанеш пред двигатела се пада горе в дясно. На 1.6 моторите повечето такива тръби са спукани на места и гълтат въздух, съответно горят повече и се спъват малко. Проблема е, че една такава тръбичка е около 100лв. Погледни я може и от това да е 
...
Горе вдясно до кората и под това лилавото. Тя се вижда.
Горе вдясно до кората и под това лилавото. Тя се вижда.
Последна промяна от tlilock на Вто 26 окт 2010 12:37, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”