Blizoo tv

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
STEYN
Автомобил: A4 B6
Двигател: AVF

Re: Blizoo tv

Мнениеот STEYN » Сря 27 окт 2010 13:34

Да, аз разгледах офертите на Мтел, но работата е там, че на 4 телевизора нямам сметка да слагам цифрова телевизия, защото таксата отива към 30 лева, че и отгоре. Затова и писах в темата за Близу, защото знам, че те предлагат и аналогова ТВ, за която няма да плащам допълнителни такси.
Благодаря на колета техник от близу за отговорите, а сега ще ида на място в офиса да попитам, защото явно по телефона няма да стане :beat_butt2

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 27 окт 2010 13:41

така е.Това трябва да ти говори само 1

До теб,дори и през преобразователя на сигнала,пак нестига цифров сигнал :lol:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 27 окт 2010 14:46

LILO&STICH написа:така е.Това трябва да ти говори само 1

Ми как така DVB-C тунера, който са ми дали работи когато според теб не се излъчва цифров сигнал в мрежата им. Цифровите канали по въздушно-капков път ли ги лови :?:

Потребителски аватар
STEYN
Автомобил: A4 B6
Двигател: AVF

Мнениеот STEYN » Сря 27 окт 2010 14:49

Моя вариант с Близу отпада.. нямали покритие при нас, а живея в централната част на града... :dontknow:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 27 окт 2010 14:51

radi_nrj написа:

Ми как така DVB-C тунера, който са ми дали работи когато според теб не се излъчва цифров сигнал в мрежата им. Цифровите канали по въздушно-капков път ли ги лови :?:

ахахаххаа,ше падна.Нема да изпадам в подробности :063:

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пон 15 ное 2010 13:29

Blizoo обяви, че от днес предлага в цялата си мрежа в България специални коледни пакети с цифрова тв, интернет и телефон. С тях клиентите могат да получат ваучери за подаръци на стойност до 75 лв. по техен избор от магазините "Техномаркет", повече безплатни минути за разговори и безплатни HD канали. В коледния пакет базовата тройна услуга на blizoo Extra с 80 програми цифрова тв, 24 Mbps интернет и телефонна услуга на стойност 30 лв. вече е с бонус от 100 минути за разговори към националните мрежи, 6 месеца безплатно ползване на HD каналите Nat Geo Wild HD и Lux TV HD. С него потребителите получават ваучер за покупка на стойност 50 лв. от "Техномаркет". Останалите тройни услуги също се предлагат с безплатни HD канали, безплатни минути за разговори и ваучери за подаръци. С най-богатия HD пакет зрителите ще гледат 11 HD програми от разнообразни жанрове - хоби, лайфстайл, мода, научнопопулярни и спорт.

Ми готино изглежда :roll:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 15 ное 2010 13:48

LILO&STICH написа:
radi_nrj написа:

ахахаххаа,ше падна.Нема да изпадам в подробности :063:

Мите, тук не с прав. Има си честотен спектър. От 100 до 600 MHz (не съм убеден за точните цифри) върви аналогов сигнал. От 600 до 875 върви цифров. Така обикновен телевизор си хваща аналоговия пакет с ограничен брой програми, а цифровия приемник си хваща цифровия пакет.

Друг е въпроса, че откакто има близу обслужването им е под никаква критика, проблемие са огромни, добрите специалисти от бившия Евроком са уволнени.

Дори преди няколко дни бяха обяснили на един приятел, че е нормално да няма интернет вече 4 дни, защото нямат възможност да изпратят техници.

Фирмата губи значително количество абонати всеки ден и затова се правят и мега промоции.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 15 ное 2010 14:34

Владе,ти,като човек с познати и работил там(май така беше),знаеш какво пускат на хората :wink:
Тея неща с честотите,ок.Ама не и при близууу mhihi

Последна промяна от LILO&STICH на Пон 22 ное 2010 8:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 15 ное 2010 21:03

Пак да се похваля,откакто се разделих с Близу,се чувствам много по спокоен,спя по добре,живота за мен стана радост,не се стресирам като започне да гърми,телефоната сметка драстично ми намаля за сметка на скороста на интернета.Или казано преди:
Голяма сметка за телефона,малък трафик на нета(ако въобще има)
Сега:
Малка сметка на телефона,голям трафик на нета.
Поздрав за Близу с тази песен

Това е вече само спомен,
още не те познавах,
беше едно истинско лято,
дните във сън преживявах.

Когато дойде настъпи есен
и зимата не закъсня
Промени се земята и целия свят,
вятъра понесе мъгла

Ти не знаеш, ти не чувстваш
тази досада
когато спиш при мен през цялата нощ,
душата ми търси пощада.

Но, ще дойде най-щастливия ден,
когато ти ще си далече от мен.
Но, ще дойде най-щастливия ден,

Когато не си със мене
обхваща ме тревога,
от всичко се стряскам, защото си мисля,
че идваш в моя дом.

Най-щастливия миг на раздялата,
когато си тръгваш
и аз със сълзи на очи се моля на Бога,
дано не се върнеш.

И ето идва най-щастливия ден,

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Нед 21 ное 2010 22:21

Тази вечер мисля в рими след поредната борба с "Далече".

Когато интернета ми отново спира,
това е Близу.
Когато цифровата пак пикселизира,
това е Близу.
Когато на оператор звъниш и никой не вдига,
Това е Blizoo.

Blizoo - Моят бъдещ бивш доставчик :D

gp20
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gp20 » Пон 22 ное 2010 12:53

То кой няма проблеми, та толкова го къртите това близу с песни и танци:). Аз от 1 седмица се опитвам да се свържа с Мтел по телефона и чак вчера успях (и още нямам сметка вече три месеца), да не говорим за това как протича комуникацията с Булсатком по телефона. В едното жилище съм на близу и скоро не имало проблем нито с цифрова, нито с нет. За нет в София съм много впечатлен от Мегалан, направо са уникални за БГ доставчик. :)

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пон 22 ное 2010 17:10

Здравейте колеги,
аз малко късно се включвам в темата, но искам да споделя моя опит с Близу/Евроком - след 14 години, оня ден си пуснах предизвестието за прекратяване на договора си с тях, просто не ги издържах :evil:
Интернета го спрях преди години щото беше трагичен, но си оставих кабелната телевизия(аналогова) и си кретах така, че не ми се занимаваше да ги сменям, но до миналата неделя - 14.11.
Някъде към 17:30ч. се скапа сигнала - яко сняг :banghead:
Звъня им - любезно ми обясняват, че ще предадат, викам си "неделя е все пак, утре всичко ще е ОК" и така до понеделник след работа - пускам TV-то и сигнал йок - отново яко сняг :evil:
Обаждам се, и отново - ще предем...
Вторник след работа отоново същото, ама тоя път последва як скандал :Mr Green Fun След много извинения утре всичко щяло да е наред...
Сряда след работа - отново греда, никаква промяна :banghead:
Отново скандал и заплахи за прекратяване на договора, и о, чудо - утре между 10ч. и 13ч. щял да дойде техник - да съм си в къщи.
Добре, излизам от работа и чакам, ама техник нема, звъня пак - не можели да се свържат с техниците...
Накрая към 15ч. ме осведомиха(след поне 5 разговора с тях), че техник всъщност нямало да дойде... Това преля чашата и им заявих, да не си правят повече труда, че късам договора и попитах за работещ офис до по-късно(че са кът) където да си пусна предизвестието(30 дни).
Малко по-късно ми се обади техника(о, чудо) и ми обясни, че е на адреса, но там вече нямаше никой :Mr Green Fun
В крайна сметка се оказа, че офисът и в МОЛ-а на цариградско работи до 20ч. и си пуснах предизвестието, като любезно попълних анкетна карта защо.
...като се прибрах вече всичко със сигнала беше ОК, но беше твърде късно за тях :twisted:
Правете си изводи за съпорта им - кръгла 0 :idea:
Сега си пуснах Quarto от М-тел. Като цяло услугата е уникална, дизайна на менюто е страхотен и според мен е най-доброто на пазара въобще като услуга, но за съжеление нещо не тръгваме добре - сигнала не е много ОК и често забива :?
Днес ми се обадиха, че вече уж било ОК, като се прибера ще видим.
Та така за Близу, вече без мен, ако т'ва Quarto-то не се оправи може би ще се пробвам и с Булсатком, ще видим :mrgreen:

Потребителски аватар
amonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот amonev » Сря 24 ное 2010 17:21

Живея в Разград и нямам никакви проблеми с Blizoo /за последната година един път за телевизията, един път за интернет проблем и един път да преместим кабела съм се обадил/. Съпорта им е добър, имат техници, които работят и в Събота, и Неделя и се съобразяват да дойдат в деня на постъпване на заявката за възникнал проблем /това го установих преди месец когато имах проблем с нет-а и хората дойдоха в Неделя :shock / На националния телефонен номер също съм го избирал без проблеми и са отговаряли.

Чета че хората в много градове не са доволни, но за Разград не смятам така. Брат ми също използва услугите им и също от него знам, че няма проблеми. Днес дори си преподписах договора за 18м. напред. Така или иначе нямат конкурент поне за нашия град откъм услуги/цени/съпорта които предлагат.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 24 ное 2010 17:36

За Разград може да е добре, но явно се опитват да поддържат софийската мрежа със съжия на брой персонал както в Разград.

Събота и Неделя - никакъв съпорт от техници, след 18:00 през седмицата също... за да те посети техник трябва да си вземеш свободен ден от работа.

Докато бяха Cable Tel бях супер доволен. Нета редовно надхвърляше 6-те мегабита, за които плащах като в рамките на няколко месеца на беше прекъсвал дори за минутка, аналоговата беше винаги на ниво и цифровата беше с отлично качество.

От както ги погълна Blizoo вече нищо не е същото.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 24 ное 2010 19:17

Според моите наблюдения като работещ в тая сфера и четящ из форуми в нета мога да кажа само едно - винаги има доволни и недоволни абонати. Каквото и както да се опитва човек да го направи е така, и то не само в тая сфера. А Близуу не е погълнало Кейбъл Тел, просто това е новото лого на двете компании Евроком-Кейбълтел :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”