възможно ли е да са ми сменили компютъра

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
spyki_76
Автомобил:
Двигател:

възможно ли е да са ми сменили компютъра

Мнениеот spyki_76 » Пет 22 окт 2010 10:19

Здравейте,ще ви опиша в какви приключения попаднах.Времето застудя и колата -голф4 1.9 тди 110к.-започна да пали по трудно , но само при първото палене за деня , като загрее няма проблем пали от четвърт оборот.Закарах я при едни МАЙСТОРИ и я оставих. след 2 дни ми се обадиха че колата е готова.Отивам да си я прибера и те почват-била превъртяла ремъка ,но всичко било на ред нямало проблеми по мотора- съответно ремъка го сменили с нов, а този беше на 3000 км.Правили диагностика с vag-com ,чистили грешки на комп.,сменили менюто на комп. от италиански на англииски,върнали уж оригиналните км. на колата и ми оправили алармата,която си бише изправна(сега при отключване и заключване издава много дразнещ за мен звук с клаксона, при потеглане и скорост над 20 км/ч вратите се заключват автоматично,за да ги отключа трябва да спра да изгася колата и да извадя ключа-все излишни операции и загуба на време).На кратко вършили всичко друго но не и за това за което я бях оставил. И СЕГА ПАЛИ ТРУДНО при първо-студено стартиране.Разхода ми се увеличи с 1-1.5 литра на 100км.Направи ми впечатмение че около компютъра е доста прашно , а самия той чистичък все едно сега е излязал от магазина без никаква прашинка.Та се замислям да ли са извършили всичките тези операции или просто са свалили моя комп. и са сложили друг-имали начин да разбера или не???

Потребителски аватар
Branimir.Krastev
Автомобил:
Двигател:

Re: възможно ли е да са ми сменили компютъра

Мнениеот Branimir.Krastev » Пет 22 окт 2010 10:35

колега едва ли ако ти е прехвърлил ремъка щеше да имаш проблеми само с първото палене за деня.отделно, че щеше да пуши, тресе, нямаше да върви и т.н.по-вероятно да имаш умряла/умрели свещи щом проблема се е появил със застудяването:roll: добре ще е да дадеш информация какви грешки е показвал компа, а пък ако вярно са ти правили "ъпдейти" и екстри по него и комфорт модула, нормално е да са го поизчистили от праха.по-скоро се насочи към проблема с паленето и увеличения разход и най-добре иди при някой доказал се майстор, че тия явно нищо не са свършили :beat_butt2

Потребителски аватар
spyki_76
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spyki_76 » Пет 22 окт 2010 10:45

и аз това си помисмих че ако е превъртял ремъка ще имам по сериозни проблеми,но нали така казват МАЙСТОРИТЕ. Възможно ли е за по големия разход та идва от настройките който са правили по комп. Ида ми препоръчате някой доказал се МАЙСТОР че ми омръзна от неграмотни

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пет 22 окт 2010 10:49

spyki_76 написа:и аз това си помисмих че ако е превъртял ремъка ще имам по сериозни проблеми,но нали така казват МАЙСТОРИТЕ. Възможно ли е за по големия разход та идва от настройките който са правили по комп. Ида ми препоръчате някой доказал се МАЙСТОР че ми омръзна от неграмотни

Ще споделиш ли кои са "майсторите",за да не се опари и друг колега!

Потребителски аватар
Branimir.Krastev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Branimir.Krastev » Пет 22 окт 2010 11:01

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пет 22 окт 2010 11:13

Branimir.Krastev написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=7096

СИГУРЕН ЛИ СИ? :shock

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 22 окт 2010 15:10

Branimir.Krastev написа:... добре ще е да дадеш информация какви грешки е показвал компа, а пък ако вярно са ти правили "ъпдейти" и екстри по него и комфорт модула, нормално е да са го поизчистили от праха.....

Ъпдейтите не се правят като разглобиш комфорт модула и му разместиш пинивете!!! Тези ъпдейти за които говори колегата се правят през диагностичната букса и въобще не е нужно да съ бърше компа с парцал, за да де чист. Нещо друго има тука...ама....

Последна промяна от dlug на Пет 22 окт 2010 16:43, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пет 22 окт 2010 15:34

dlug написа:
Branimir.Krastev написа:... добре ще е да дадеш информация какви грешки е показвал компа, а пък ако вярно са ти правили "ъпдейти" и екстри по него и комфорт модула, нормално е да са го поизчистили от праха.....

Ъпдейтите не се правят като разглобих комфорт модула и му разместиш пинивете!!! Тези ъпдейти за които говори колегата се правят през диагностичната букса и въобще не е нужно да съ бърше компа с парцал, за да де чист. Нещо друго има тука...ама....

Така е ,но защо му е "забърсван" компютъра тогова? :roll:

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Пет 22 окт 2010 16:12

много ми е интересно как така си оставяте колите при майстори да им правят каквото те решат . ми те можеше да ти кажат сменихме мотора щото този не ставаше и да ти искат 2 бона . мисля трябваше да ти се обадят , да ти кажат какво са установили и какво предлагат да направят и ти ако се съгласиш да го правят.

иначе по темата - виж може да имаш проблем с подгревните свещи.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 22 окт 2010 16:19

отиди да си оправят центровка най-вероятно от нея са ти проблемите

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Пет 22 окт 2010 17:30

Има много майстори които, ако видят че шофьорчето е някав келеш и започват да лъжат и да праят каквото си искат.

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Пет 22 окт 2010 21:34

Възможно е да ти е прескочил ремъка и да нямаш последици.На моито поло така прескочи зимата само,че на нафтовата помпа!Нещеше да пали,поливахме с гореща вода от там ролката замрузнала...друпнахме я с друга кола,та припалва ама след 2200 об. и яко пушеше чернилка!На стартер неискаше да запали,сменихме ремъка и ролката и колата пак си върви.... поло 6н 1.9Д :D
А че майсторите са чели форума и са решили да си осъваршенстват уменията на твойта кола...тва е ясно!Аз тия екстри искам да си ги пусна на мойта...Плюс това са ти направили и най-веротно и една друга екстра тя варви в комплекта!Кат отвориш вратата и не сложиш ключа в контактният ключ и колата почва да пищи след 30 сек.Тва е мноо добре,щото кат ти изкъртят единят патрон после другия и дадът на контакт с една отверка контактният ключ и алармата спира.... :bishop Пък така,не прочете ли бобината стар ключ няма прошка писва и неспира 30 сек.
За центровката е верно варви да ти я дооправят,а аз лично колата си за 2 часа не оставям на майстор без да съм там!
На един приятел 2 часа му сменяха релето за запалване на А6 2.5ТДИ чак на мен ми стана чудно! :screwy
Та после гредъъ единят фар свети бяло другият синьо....и прекусва.Колата е с фабричен ксенон!"Сервис Дунев" на ЦСК-то на 4-ти километър!После моя познат отиде и си купи крука като другата (тази дето свети бяло 4300-5000к) даде 160лв за Philips и понеже е ксенон и момчето си помислило че е кой знае какво...
Да му я сменяли общо 200лв (това в някакво магазинче).Та така много лоша реклама гн.Дунев (King of Europe!) :bishop

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пон 25 окт 2010 20:46

:012: :?: :roll:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Сря 27 окт 2010 19:11

И все пак - къде е правен ремонта?

Линка пуснат към Никси и Мишо май е по-скоро за насока къде да ти оправят колата, а не къде са "осрали" работата.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 27 окт 2010 19:48

Колега, наистина публикувай този сервиз, да се знае кой е.Каквото и да се е случило, колата е със същия проблем.Така и така си от София-отиди тук viewtopic.php?f=13&t=18377&start=0 и дано наистина не са подменяли части.. :?

Върни се в “Дизелови агрегати”