Загубен голям талон

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Golf3 Rally
Автомобил:
Двигател:

Re: Загубен голям талон

Мнениеот Golf3 Rally » Чет 28 окт 2010 15:55

Колеги имам мотор Honda CB 750 , но ми е паднал номера и неможах да го намеря :dummy:
С номера ако се загуби, сигорно е задължителна пререгистрацията ... :roll: :(

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 29 окт 2010 12:09

Golf3 Rally написа:Колеги имам мотор Honda CB 750 , но ми е паднал номера и неможах да го намеря :dummy:
С номера ако се загуби, сигорно е задължителна пререгистрацията ... :roll: :(

тука вече 100% пререгистрацията.

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Сря 07 дек 2011 20:38

Да използвам темата: Имам лада, която продадох, но не е прехвърлена защото изгубих големия талон. Сега трябва да вадя талон на мое име и после прехвърляне, или може да се прехвърли само с малкия талон и после в КАТ нови документи ....

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 18 яну 2015 20:25

Доста стара тема....но да питам и аз една схема дали ще се получи.
Има ли вариант да бракувам колата без голям талон само с малък и номера?
Какво изискват от КАТ София в момента?
Данък за 2014година е платен.
Какво се пише като я бракуваш, а не си я пратил за претопяване?

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Нед 18 яну 2015 20:40

Преди 2 месеца, ходих до КАТ, и искаха следното нещо!
*Голям и малък талон + табелите (номерата на колата)
*Преснимане на големия талон.
*Пращат те, да платиш на касата за бракуването на колата (2,40 мисля беше, ако не се бъркам)
*След това, ти дават един А4 формат лист, на който трябва да попълниш данните за колата, и къде се намира тя, също така и да се разпишеш.
*На снимания талон (големия) пишеш вярно с оригинала и се разписваш. (поне на мен така ми казаха)
После ти взимат номерата и ти връщат големия талон с малкия надупчени а на големия пише каквото си написал в листа "декларацията"! (Аз написах, че колата се намира в частен имот) и това написаха на талона.
После отиваш в данъчното за да я отпишеш и там ти взимат талоните, и попълваш бланка за отписване на колата.
*Ако нямаш голям или малък талон, няма да я отпишат (Ако освен нямаш връзки)
*Колата ако се води на друг на името, не на твоето, ти нямаш права над нея, и трябва да са там наследниците или той самия. Или в краен случай с пълномошно.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 18 яну 2015 20:47

Тия в общината много отворени бре :eek
Значи аз ще я отпиша от КАТ, ще се води бракувана, няма да я карам, а трябва да плащам данък :thumb_down

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Нед 18 яну 2015 21:23

Колега, за да не плащаш данък, отиваш с надупчените талони, с бележка за платен данък до последно и си полълваш бланката за отписване и си готов. Взимат ти талоните и само си пазиш бележката за платения данък за последната година. Аз търсих бележка, че съм отписал колата и отговора беше "Щом си попълнил формуляра няма проблем" и си ходих. Друг вариант нямаш, това което казваш ти, че отписваш колата от КАТ, не ти помага с данъчното. В данъчното до колкото съм запознат (но не съм 100% сигурен) ако говориш с тях, могат да направят нещо, и да си платиш данъка на вноски без да ти начисляват лихва за следващата година, ако им представиш надупчените талони. Но пак казвам, само съм чул, не съм го правил.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 18 яну 2015 21:53

Нещо не се разбрахме...аз данъците на колата съм ги платил всичките, ако трябва ще платя и до март месец 2015 включително...там да си изчислят за 3 месеца колко е.
Въпроса е след това, след като колата няма да се кара, ще бъде отписана от КАТ и така нататък, но без голям талон дали ще е проблем да се отпише от данъчното. Някак си не ми се вижда реално да плащам за нещо което не е в движение, без ГО и ГТП, регистрация и продупчени талони :eek

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Нед 18 яну 2015 21:57

Аз до колкото знам, без големия талон няма как да я отпишеш от данъчното, защото искат и там да го снимаш, и талоните остават за тях. Нека да ме поправят колегите, защото аз преди 2 месеца я правих тази процедура, но не в София, а в Благоевград. То дали има разлика не знам. Другия вариант е да си изкараш нови талони, голям и малък, ама как ще стане не съм на ясно, и после да я отписваш в данъчното, но си е голям филм, и разправия. Да явно не съм те разбрал правилно прощавай.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 18 яну 2015 22:00

Талона го имам пресниман 4-5 пъти :mhihi
Явно като отида на място в КАТ ще се разправям и ще се разбере как ще стане с данъчното. Благодаря ти :beer

nanobanano
Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
Двигател: AHU 1997

Мнениеот nanobanano » Нед 18 яну 2015 22:09

В данъчното до месец два ще стане всичко автоматично,така че би трябвало да се отписва автоматично.Иначе е хубаво всеки да си преснима големия талон и ако му се наложи дори с преснимания талон може да се минава преглед,само няма да можеш да продаваш колата.Така даже няма да се налага да разкарваш големия талон и да има вероятност да го изгубиш.Просто едно копие в жабката и това е.

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 18 яну 2015 22:33

Значи правилно ли съм разбрал, че в данъчното не им трябва оригинала...демек ще мога да си я отпиша само с копието :gruebel

nanobanano
Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
Двигател: AHU 1997

Мнениеот nanobanano » Нед 18 яну 2015 22:41

Не съм запознат за данъчното как е точно,но аз като бракувах моята трябваше копие на големия талон,но той вече беше продупчен от КАТ и пишеше нещо по него с маркер...Аз говорех за техническия преглед,там не ти трябва оригинала.
По-пътя на логиката,би трябвало и без големия талон,понеже като я бракуваш в кат,там трябва да изкараш няква декларация че колата е твоя за да я отпишеш от общината и плащаш такса за тази декларацийка,което за мен е безумно!Отписваш колата,като същевременно вадиш документ,че е твоя за пред общината,понеже другите документи са невалидни...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”