Смяна на заден мост. Барабан ---> диск От Б3 на Б4 !
- sinanmetin
- Автомобил: Passat B6 2 tdi CR
- Двигател: CBAB
- Контакти:
Смяна на заден мост. Барабан ---> диск От Б3 на Б4 !
Знам че има писано по темата но аз реших да питам конкретно за моя случай. Може ли заден мост с дискови спирачки от Б3 комби да се сложи на Б4 комби който в момента е с барабани. Какво по точно трябва да се направи трудна ли е смяната и напасването ако има такова разбира се. Как се свързва ръчната спирачка трябва ли да се сменят жилата питам всичко това, защото Не съм запознат с принципа на действие на ръчната спирачка при задни дискови спирачки.
Последна промяна от sinanmetin на Чет 04 ное 2010 19:45, променено общо 1 път.
- sinanmetin
- Контакти:
Re: Въпрос за смяна на заден мост. От Б3 на Б4
също така абс как ще се свърже. с кои датчици и къде.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
За чии Х.. ще сменяш целият мост смени само осите и става със дискове. На осите се слагат апаратчетата а отзад е диск/главина на осите има заработка за датчик за ABS само прехвърляш гривната от барабана на диска сменяш жилата на ръчната.Да не забравиш предпазителите зад диска (ламаринените) и това е конверсията 

- sinanmetin
- Контакти:
незнам дали става ако се сложат само осите, за това питам .... някой който е правил да каже как става.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей, колега. Аз сменях заден мост от В3 на В4, но си сложих пак барабаните. Мостовете стават и на двата модела, но разликата е в шенкелите. Разлика има в захващането на щита и спирачния апарат за дисковете. Другата съществена разлика е в жилата за ръчната и разликата в датчиците на АБС. Ако мостът ти е прав, не си стува упражнението да го сменяш с този другият. Можеш само да свалиш барабаните си и шенкелите, както и жилата на ръчната и само тях да си смениш. Сменяш обаче и датчиците за АБС, стига те да могат да се включат към твоите букси дето са ти под задната седалка. Ако има там разлики просто не си струва смяната - иначе трябват нови датчици, т.е. излишни пари. Аз сменях заден мост, защото беше доста крив.
Успех!
Успех!
- sinanmetin
- Контакти:
Този пасат Б3 който имам има дискове отзаде и има невероятни спирачки мисля че това е точно от задните дискове отпреде са вентилирани дискове които също ще сложа на мойта б4-ка. МОста ми отзаде е прав нямам проблеми с него даже скоро му сменях тампоните. Значи както казвате само смяна на шенкелите, датчик абс, жилата, дисковете и спирачните апарати мога да бъда с дискове отзад ?!
А и друго да питам тръбичките за спирачната течност пасват ли ?
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
sinanmetin написа:Този пасат Б3 който имам има дискове отзаде и има невероятни спирачки мисля че това е точно от задните дискове отпреде са вентилирани дискове които също ще сложа на мойта б4-ка. МОста ми отзаде е прав нямам проблеми с него даже скоро му сменях тампоните. Значи както казвате само смяна на шенкелите, датчик абс, жилата, дисковете и спирачните апарати мога да бъда с дискове отзад ?!
Всичко си пасва колега, действай спокойно по ъпгрейда. Добре е да профилактираш гумените пръстени и маншончетата на водачите. Гледай само да вземеш всичко необходимо за окомплектовката. Можеш да използваш и старите тръбички, леко се огъват и пасват.
Наистина има доста поизписано по темата и

viewtopic.php?f=11&t=75548&hilit=%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B8+%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B8+%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
sinanmetin написа:Този пасат Б3 който имам има дискове отзаде и има невероятни спирачки мисля че това е точно от задните дискове отпреде са вентилирани дискове които също ще сложа на мойта б4-ка. МОста ми отзаде е прав нямам проблеми с него даже скоро му сменях тампоните. Значи както казвате само смяна на шенкелите, датчик абс, жилата, дисковете и спирачните апарати мога да бъда с дискове отзад ?!
Тръбичките пасват,само малко трябва да се закривят за да дойдат на маркуча.Това е.Аз това го правих 1 час за двете колела.Само си вземи яка гюдере че ......
И едни нови жила за ръчната и си ти.Всичко е много просто.Успех.

Ако има проблеми питай

- sinanmetin
- Контакти:
ок изтривайте темата ако обичате
благодаря на модовете :П

- sinanmetin
- Контакти:
изтривайте темата
смених барабните с дискове ефекта е поразителен
смених барабните с дискове ефекта е поразителен

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Тука теми не се трият колега
Остават за поколенията дето се мъчат да ползват търсачката.
Със здраве да си караш колата с дисковете и дано никога не ти потрябват екстремно

Остават за поколенията дето се мъчат да ползват търсачката.
Със здраве да си караш колата с дисковете и дано никога не ти потрябват екстремно

- sinanmetin
- Контакти:
Одаджийки мерси за пожеланията. Наистина дано не се налага да се ползват екстремно.