Странен казус с неправоспособен водач

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Странен казус с неправоспособен водач

Мнениеот Nikkolay » Съб 30 окт 2010 23:28

Става въпрос за случая на един познат, който не мога да си обясня как се случва.
Значи, човека е рецидивист, лежал в затвора 5 години(от 17 до 22 годишен), след това с още една условна присъда и една пробация в момента. Всичко това е за грабежи, побой и наркотици.
А по темата - този човек няма книжка, кара автомобил от година и нещо, има 14 акта :horror: за каране без книжка, има 2 катастрофи( често си кара и като се е нашмъркал), има дългове към КАТ за около 8000лв. от глобите и продължава да си кара и продължават да го спират и нищо не се случва.....Трупа си актове и си кара, без хич да го е.е.
Ей тва някой ако може да ми го обясни как става, шапка му свалям.
Случая е напълно реален и въобще не преувеличавам :!:

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Re: Странен казус с неправоспособен водач

Мнениеот lion_heart002 » Съб 30 окт 2010 23:39

Абе какво се учудвате,нямаме закони!Много хора знам като тоя дето го описваш,спират го,ми не си нося документите,забравил съм ги и му пишат акт за 10лв и дотам-свидетел съм бил...

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Съб 30 окт 2010 23:55

В това положението на твоя приятел си трябва една бърза 24ка .. после 72ка и ако направи нещо споразумение .. ако не ще стои малко в ареста,че отдавна не е ходил :deal
Но нали знаеш "за едни майка, за други мащеха.."

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 31 окт 2010 0:01

Някой светъл ден,като му понапреднат годинките и му дойде поне малко акъла ще видиш как ще му пука!И ще има да дава на държавата мнооого пари!И може би тогава ще има някакво имущество на негово име и ще му се стъжни!

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 31 окт 2010 0:05

А ти колега,вярваш ли в това което написа?Нещо за срок на давност чувал ли си???Хората милиони взеха назаем и не ги върнаха и още си ги харчат!!!...Абе не ми се говори,в какъв измислен и розов свят живеете не мога да разбера...Щяла да му вземе държавата-да ако е балък!Ама тези хора не са от тия,само бедните и глупавите го отнасят...

Потребителски аватар
stefff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stefff » Нед 31 окт 2010 0:06

Лошото е 4е заради е такива умират други. Да пази господ :screwy

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Нед 31 окт 2010 0:11

stefff написа:Лошото е 4е заради е такива умират други. Да пази господ :screwy

:да: :да: :да: И аз съм съгласен с казаното :beat_butt2

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 31 окт 2010 2:55

Аз имам чувството, че след натрупване на критична маса рецидиви започват да важат някакви специални правила за тоя тип хора и нарочно им трупат висящи следствия и дела без да ги закачат. Може би ги покровителства някой и ги ползва за някакви задачи. Съответният човек е тотално уязвим, защото при желание могат да го вкарат за 10г. по всяко време и е готов на всичко. Не ми е ясно само какво му е в главата и има ли някакви "планове за бъдещето".

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Нед 31 окт 2010 5:25

при самата проверка, им излиза че е лежал, съответно му правят пълен тараш и проверяват абсолютно всичко. Не знам как се отървава без превантивните 24ч, докато уточнят какъв му е статуса в момента. Съответно през това вре ме разбират дали има книжка или не. Тва верно е интересно как шофира.

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Нед 31 окт 2010 8:18

Ами случва се и затова вярва на Цветанов! :mrgreen:

Потребителски аватар
Nikkolay
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nikkolay » Нед 31 окт 2010 8:52

Bobi_S13 написа:при самата проверка, им излиза че е лежал, съответно му правят пълен тараш и проверяват абсолютно всичко. Не знам как се отървава без превантивните 24ч, докато уточнят какъв му е статуса в момента. Съответно през това вре ме разбират дали има книжка или не. Тва верно е интересно как шофира.

В Бургас е изестен на всички полицаи, всички знаят че кара без книжка, дори обикаля с колата си и из други градове.
Само актове му пишат и това е, дори понякога даже и не спира като му вдигат палката, а друг път спира, премята се на другата седалка и казва на катаджията "Не съм карал аз, не ме занимавай"...И катаджията седи като гръмнат и нищо не прави...

Последна промяна от Nikkolay на Нед 31 окт 2010 9:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lavidaloca
Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
Двигател:

Мнениеот lavidaloca » Нед 31 окт 2010 9:28

По начало знам, че ако имаш над 3 акта за шофиране без книжка губиш правото да имаш такава за срок 3г. За повече актове не знам, но предполагам, че той вече доживот е изгубил това право.

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Нед 31 окт 2010 9:39

В Перник ,по точно кв.Мошино имаше един малоумник ,на който му бяха "взелии" книжката за 63 години!!! :shock напред.Но пича си кара и до днес,ако не се е размазал някъде.Вечно караше пиян и нищо никой не правеше по въпроса.Баща му е известен ветеринар,а тоя се казва Цеци Лалов.
Жалкото е ,че такива нещастници затриват рано или късно напълно невинни хора!!! :evil: :beat_butt2

Потребителски аватар
lavidaloca
Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
Двигател:

Мнениеот lavidaloca » Нед 31 окт 2010 9:58

Само да вметна, че непритежанието на книжка по смисъла на закона е административно правонарушение, а останалите му нарушения са по смисъла на наказателното право. В тоя ред на мисли едното няма отношение спрямо другото. Но както каза Боби при проверка излиза информация какъв е и що е, и задължително ходи в РПУ-то за справка. Няма обаче основание да го задържат за 24 часа.

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Нед 31 окт 2010 10:10

lion_heart002 написа:А ти колега,вярваш ли в това което написа?Нещо за срок на давност чувал ли си???Хората милиони взеха назаем и не ги върнаха и още си ги харчат!!!...Абе не ми се говори,в какъв измислен и розов свят живеете не мога да разбера...Щяла да му вземе държавата-да ако е балък!Ама тези хора не са от тия,само бедните и глупавите го отнасят...

Да,вярвам!Защото имам познати които говореха абсолютно същите глупости като теб!Но тогава бяха на по 20 години келешчета!И след 10-15 години когато имаха деца и жена им се стъжни,като искаха да им вземат къщите и се наложи да теглят заеми за да си погасят борчовете от по 5-6000лв!То ако ставаше така никой нямаше да плаща!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”