Бас с елипси.

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
boggo
Автомобил:
Двигател:

Бас с елипси.

Мнениеот boggo » Нед 31 окт 2010 15:15

Здравейте!
Имам VW Golf 3. Не съм фен на силната музика в колата, просто искам малко да подобря това което имам.
Наскоро си взех плеър - Thunder TS202 4x25. Голфа си ми е с 4 фабрични колони (позиционирани във вратите), има и 4 пищялки - отново фабрични. За моя нисък критерий, озвучението е горе-долу на ниво, но ме дразни това, че когато удари бас в песента и се чува отвратително. Имам 2 елипси Boshman пише на тях. Неискам да си режа кората, но мога ли да им направя кутии и да ги сложа в багажника. Като от задните врати направя възел и да ги вържа паралелно на тези във вратите и да си направя някакъв филтър да пуска само ниски честоти (примерно с бобинка и по-голям кондензатор). Не търся високо качество и сила!

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: Бас с елипси.

Мнениеот i.e.i » Нед 31 окт 2010 16:14

Провери дали са вързани правилно колоните.Ако са и звука не ти харесва ,ще трябва да смениш доста неща.

boggo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boggo » Нед 31 окт 2010 17:26

Правилно са вързани.
Практически изпълнима ли е идеята ми? Или по-добре да махна говорителите в задните врати, а елипсите просто да си ги сложа в кутии и озат в багажника без да слагам допълнителни филтри?
Като казах, че се чува отвратително - имах предвит, че се получава изкривяване, като се усили малко по-вече поради ниската мощност на говорителите. И както казах не търся силна и качествена музика, просто се чудя дали този недостатък от ниските ми изисквания за кар аудио, ще се пооправи с идеята, за която писах.

Потребителски аватар
Kun4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kun4a » Нед 31 окт 2010 19:08

Сложи си елипсите на кората, смени предните говорители с някакви по-качествени и изпрати оригиналните да си починат ... време и е. А ако оставиш оригиналните, те пак ще си пръщят и упражнението ти се обезсмисля. Успех!!!

d1daka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот d1daka » Нед 31 окт 2010 22:31

За мен няма по-добро решение от това да сложиш елипсите на кората и да махнеш оргиналните задни. Да си направиш хубава задна линия с тея елипси на кората.А за отпреде комп.система и тогава ще има смисъл начинанието ти.Щом не изкаш супер звук ще си вземеш някакви по различни колони за отпред. :)

kedlar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kedlar » Пон 01 ное 2010 0:03

Може да ги сложиш в кутий, макар че доста ще се позагуби баса, ако са малки кутиики... обаче паралелно да ги вържеш на задната, плеъра няма да издържи а последователно ако са, няма да може да ги захрани всички. Няй-добре хубава предна линия и усилвател ... и друго цд :idea:

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 01 ное 2010 8:05

Като казах, че се чува отвратително - имах предвит, че се получава изкривяване, като се усили малко по-вече поради ниската мощност на говорителите

По- скоро проблема е в плеъра.

boggo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boggo » Пон 01 ное 2010 12:43

Ами не ми се занимава чак с усилватели, иначе май има нещо в гаража.
Ще махна задните колони, ще сложа елипсите на кората(въпреки, че не ми се разваляше), а като дойдат излишни парички ще сменя и предните колони.
Благодаря ви за инфо.

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Вто 02 ное 2010 18:04

i.e.i написа:
Като казах, че се чува отвратително - имах предвит, че се получава изкривяване, като се усили малко по-вече поради ниската мощност на говорителите

По- скоро проблема е в плеъра.

това е истината,сложи някой хубав плеар,може и нисък клас на пайнер,кенууд или алпайн и ще усетиш разликата. На един приятел бората е с оригиналните говорители,предни и задни,високи във вратите и е с кенууд за около 250-300лв с флашка и звука му е перфектен за нормално озвучаване,няма кривене и пращене.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 02 ное 2010 18:26

Плеъра който си купил е яко дръвце, а ужасните елипси Boschmann ще доу**рат картинката. Няма смисъл да си режеш кората за да слагаш боклуци на нея.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”