Дърпане на пасат
-
- Автомобил: Ford Galaxy
- Двигател: 1.9 AFN
Дърпане на пасат
Здравеите!Понеже вчера пасата умря и не може да запали , налага се да го дърпам до майстора . Няма да има спирачки и хидравлика понеже двигателя няма да работи.Смятам като ме дърпат да дам на контакт и да включа четвърта скорост за да се върти двигателя и да има спирачки.Въпросът ми е дали това мое действие е правилно с включване на четвърта скорост при незапален двигател и има ли опастност да прехвърли някой зъб ангренажа?Благодаря ви предварително за помоща!
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
Re: Дърпане на пасат
ти луд ли си как на скорост ще го дърпаш .колата се държи на 5 евентуално и се пуска съединителя ако се наложи някаде да се спира внезапно иначе няко ипо корав в ръцете зад волана тя колата завива и без да е запалена а и има някакви спирачи освен ръчната
-
не съм го дърпал до сега
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а защо не ползваш твърда връзка за теглене
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Peteff написа:а защо не ползваш твърда връзка за теглене
Или колесар.
Ако все пак ще те теглят с въже, уговори другия да кара с възможно по-ниска скорост(30-40). Още в началото ще усетиш какво усилие да оказваш на спирачката, а и ще си помагаш и с ръчната. За теб е важно да си завъртял ключа за запалването, така че да не се заключи волана,

-
- Автомобил: Passat B7 DSG + Altea XL DSG
- Двигател: CFGB + BKD
rim написа:Здравеите!Понеже вчера пасата умря и не може да запали , налага се да го дърпам до майстора . Няма да има спирачки и хидравлика понеже двигателя няма да работи.Смятам като ме дърпат да дам на контакт и да включа четвърта скорост за да се върти двигателя и да има спирачки.Въпросът ми е дали това мое действие е правилно с включване на четвърта скорост при незапален двигател и има ли опастност да прехвърли някой зъб ангренажа?Благодаря ви предварително за помоща!
Аааа, голяма грешка! Никога не дърпай на скорост! Но ако си го направил, сподели каква ти е била идеята, тъй като аз не намирам смисъл да я дърпаш на скорост. Както каза колегата по-горе, колата все пак има някакви спирачки освен ръчната, пък и в крайна сметка при дърпане нито скоростта е висока, нито маневрите са кой знае какви...
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Никакво дърпане на скорост
Ако се теглите на въже ти трябва да спираш теглещият като има спирания. И основната цел в живота ти докато те теглят е да е опънато въжето
Мноого са малко хората които могат да теглят или да бъдат теглени без да има последици за колите. Ще ти е малко по-твърд педала на спирачките и по-твърд волана ама то не пречи. Някой е писал със твърд теглич Колега имаш ли идея каква беля може да стане със тоя твърд теглич? Ако се окаже по-лабава тръбата да се сгъне и няма ти шепна отделно че може да покривиш куките за теглене 
Поне веднъж месечно тегля някой и преди да го закача има 15мин инструктаж какво да прави

Ако се теглите на въже ти трябва да спираш теглещият като има спирания. И основната цел в живота ти докато те теглят е да е опънато въжето

Поне веднъж месечно тегля някой и преди да го закача има 15мин инструктаж какво да прави

-
Благодаря за отговорите!Колата ще я дърпаме в сряда или в четвъртък ще дам само контакт да не се заключи волана и само на изключена скорост! 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ако Пасат-а е В3 и има АБС,даваш на контакт и имаш спирачки
Там няма серво,което да е вакуумно,а ел. помпа на 190 бара и си имаш спирачки,стига да имаш ток и да си на контакт.
Иначе не се дърпа на скорост а и си имаш спирачки,просто трябва да натискаш по-яко,като същото важи и за волана.

Иначе не се дърпа на скорост а и си имаш спирачки,просто трябва да натискаш по-яко,като същото важи и за волана.

- freezone
- Автомобил:
- Двигател:
Одеве колеги ми падна акумулатора на голфа и неможах да запаля от място.Наложи се да запаля на скорост и утре ще ми се наложи пак за да я закарам до един приятел че има токоизправител и да го заредя.Освен опасноста с ангренажа да бъде скъсан има ли други последици от това мое деиствие.Колата е с хидравлика и серво
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Два пъти съм дърпал на повече от 100 км коли - Астра 17 ТД и Голф 1,8. На спусканията си включвах 5 - та, за да опъна въжето и да имам спирачки. На Астрата бе прецакана помпата, а на голфчето - делкото. Никакъв проблем с ангренажа. Който се интересува - да пита. 

Последна промяна от muns61 на Нед 31 окт 2010 21:19, променено общо 1 път.
- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
И на мен ми се наложи да ме дърпат с Пасата това лято за около 30км. Включвах на пета за малко колкото да се създаде вакум за спирачките и после изключвах. Нямаше никакъв проблем с ремъка. Иначе са ме дърпали с какви ли не коли и камиони и винаги така съм правел.
muns61 написа:Два пъти съм дърпал на повече от 100 км коли - Астра 17 ТД и Голф 1,8. На спусканията си включвах 5 - та, за да опъна въжето и да имам спирачки. На Астрата бе прецакана помпата, а на голфчето - делкото. Никакъв проблем с ангренажа. Който се интересува - да пита.
абсолютно ! не се стягайте!но го правете умно и плавно!
И аз съм на мнението на последните колеги.И аз така правя.
А ако някой от противниците на метода е късал ангренаж по подобен начин ей ма на.
А ако някой от противниците на метода е късал ангренаж по подобен начин ей ма на.