ABF-термостата не е заминал а просто си загрява бавно?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mirogti1983
Автомобил:
Двигател:

ABF-термостата не е заминал а просто си загрява бавно?

Мнениеот mirogti1983 » Нед 31 окт 2010 19:58

нещо много бавно ми загрява голфито и незнам дали е термостата или просто си загряват бавно тези абф-и . ако може колегите с абф-и да споделят как загряват в студа тяхните коли . и на всичко отгоре достига 90 градуса само когато работи на място , когато тръгна веднага температурата пада до 70 градуса . да споменавам ли че така и парното е бошлав работа

Последна промяна от mirogti1983 на Вто 02 ное 2010 23:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tiho_madjarov
Автомобил:
Двигател:

Re: ABF-термостата е заминал или си загрява бавно?

Мнениеот tiho_madjarov » Нед 31 окт 2010 20:08

Аз съм с AFT и при мен положението е същото.Като карам извънградско,вдига не повече от 70 градуса,а като спра на място или градско си забива на 90 градуса.

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Нед 31 окт 2010 20:23

ами сменяйте термостати това е най простото и евтино 15-20 лв щом на дълго сте на 70 това ще да е

Потребителски аватар
mirogti1983
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirogti1983 » Нед 31 окт 2010 20:33

смених го преди 3 дена и си е същото . .

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 31 окт 2010 20:35

mirogti1983 написа:смених го преди 3 дена и си е същото . .

И при мен е така. В града 80, 90 градуса. Извън града 70 градуса. Няма оправия. И водна помпа сменях и антифриз ко да се прай! Ще караме така!

Потребителски аватар
alexx
Двигател:

Мнениеот alexx » Нед 31 окт 2010 20:39

водна помпа щеше да е следващото ....
термостата плътно ли ляга и добре ли се уплътнява ?
а самия датчик сменяли ли сте ? трябва да е комбиниран май?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 31 окт 2010 20:40

alexx написа:водна помпа щеше да е следващото ....
термостата плътно ли ляга и добре ли се уплътнява ?
а самия датчик сменяли ли сте ? трябва да е комбиниран май?

Датчика който е на радиатора го сменях! На 2 степени е ! Първо пуска бавната степен на перката после най-силната! Но не дуржи извън града 90 градуса!

Потребителски аватар
alexx
Двигател:

Мнениеот alexx » Нед 31 окт 2010 20:42

не на радиатора той е за перката, датчика за таблото и ЕКУто

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Нед 31 окт 2010 20:45

Да ползвам темата и аз да питам за загряване и термостат на моя 2,9 ABV мотор.
Колата си достига 90 градуса (според мен малко бавно, но..) и си ги държи постоянно и в града, и на дълго.
При около 15-18 градуса вън - за 3км двига 70 градуса, за 4км - 80 градуса, а за 5,5-6км стига 90 (струва ми се, че за 3км трябваше вече да е на 90). Скоро сменях фланец на антифриза, в който се намира и термостатът - тествах го - херметичен е, не пропуска през бай-паса, пружината му е много натегната (с пръсти е почти невъзможно да се натисне), смених му и гарнитурата с оригинална нова.
Проблемът обаче е, че като пусна парното (колата е с оригинален климатроник с копче OFF и винаги пуска компресора) и температурата пада на 70 градуса. Като спра парното пак си отива на 90. Това нормално ли е заради обдухването на двете перки или термостатът не затваря нещо както е редно? Според мен като почнат да духат перките и да изстива радиаторът, редно е термостатът да затвори кръга през радиатора, за да си поддържа 90 градуса. Или бавно затваря, или не знам... Някой има ли подобен проблем и как се държат други коли с климатроник с OFF (не с ECON, там е друго)?
Чудя се дали да сменям термостата, изглежда като чисто нов, лъскав и оригинален VW с номер и т.н. Не ми се слага някое евтино менте, а оригинален не знам дали ще имат в представителството (но ще проверя де).

Мерси!

Потребителски аватар
mirogti1983
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirogti1983 » Нед 31 окт 2010 21:00

Vento написа:Да ползвам темата и аз да питам за загряване и термостат на моя 2,9 ABV мотор.
Колата си достига 90 градуса (според мен малко бавно, но..) и си ги държи постоянно и в града, и на дълго.
При около 15-18 градуса вън - за 3км двига 70 градуса, за 4км - 80 градуса, а за 5,5-6км стига 90 (струва ми се, че за 3км трябваше вече да е на 90). Скоро сменях фланец на антифриза, в който се намира и термостатът - тествах го - херметичен е, не пропуска през бай-паса, пружината му е много натегната (с пръсти е почти невъзможно да се натисне), смених му и гарнитурата с оригинална нова.
Проблемът обаче е, че като пусна парното (колата е с оригинален климатроник с копче OFF и винаги пуска компресора) и температурата пада на 70 градуса. Като спра парното пак си отива на 90. Това нормално ли е заради обдухването на двете перки или термостатът не затваря нещо както е редно? Според мен като почнат да духат перките и да изстива радиаторът, редно е термостатът да затвори кръга през радиатора, за да си поддържа 90 градуса. Или бавно затваря, или не знам... Някой има ли подобен проблем и как се държат други коли с климатроник с OFF (не с ECON, там е друго)?
Чудя се дали да сменям термостата, изглежда като чисто нов, лъскав и оригинален VW с номер и т.н. Не ми се слага някое евтино менте, а оригинален не знам дали ще имат в представителството (но ще проверя де).

Мерси!

колега да ти кажа и при мен е така с този оригиналния климатроник дето е с off а не с ekon . компресора си тръгва и парното не духа толкова топло , само че моя ABF за 4 километра градско при температура на въздуха 5 градуса загрява само на 40 градуса , а 70 гр. достига като мина плодвив от единия краи до другия . бах маааму ко да го правя вече незнам , уж всичко си е наред и термостати и датчици и водни помпи и неще да загрява и тва е

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Нед 31 окт 2010 21:03

А изобщо вдига ли ти 90 градуса, може и при работа на място? И ако да - какво се случва, ако в тоя момент пуснеш парното?

Потребителски аватар
mirogti1983
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirogti1983 » Нед 31 окт 2010 21:08

на място вдига 90 и като пусна парното спада до 80 , и като тръгна пада на 70 , а по магистралата при температура -7-8 в колата се стои с яке и терлици mhihi иначе температурата пада около 60 градуса

Потребителски аватар
mirogti1983
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirogti1983 » Нед 31 окт 2010 21:13

а пробвал ли си да махнеш някои бушон на климата да не се включва компресора? при мен като изключа буксата на самия компресор парното духа по топло , но перките пак тръгват

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Нед 31 окт 2010 21:14

Много кофти така... да не ти е запушено радиаторчето на парното? Пипал ли си му на загряла кола входния и изходния маркуч дали са еднакво горещи? Щото на мен на Вентото ми е малко запушено, колата си държи перфектно 90 градуса, ама парното е лабаво, именно защото радиаторчето е позапушено.
Ако при теб не е това, трябва да е термостат, не виждам какво друго да е.

Потребителски аватар
mirogti1983
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirogti1983 » Нед 31 окт 2010 21:16

е смених го преди 3 дена но е абсолютно същата работа .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”