КАТ-София обвини шофьорите в демонстративно нарушаване на пр

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

КАТ-София обвини шофьорите в демонстративно нарушаване на пр

Мнениеот Стиви Джи » Чет 29 юни 2006 13:42

В демонстративно нарушаване на правилата за движение по пътищата обвини шофьорите пътната полиция в столицата.

КАТ ще предприеме мерки по засилване на контрола по пътищата, обявиха от пресцентъра на МВР.

Най-често причини за катастрофите в града са превишена, несъобразена скорост, неправоспособност, употреба на алкохол, отнемане на предимство, в т.ч. и на пешеходци, което може да се ограничи с налагане на по-строг контрол от страна на служителите на реда.

От началото на годината до този момент в столицата при пътнотранспортни произшествия са загинали 54 души - с 8 повече в сравнение със същия период на миналата година, отчитат от полицията.

Според КАТ през лятото се увеличава рискът от катастрофи, заради отклоняване на вниманието, предприемане на рискови изпреварвания, придружени с неадекватна оценка на ситуацията на пътя.

Специални предупреждения отправят от столичната пътна полиция към пешеходците. Препоръчва им се да не прескачат предпазните парапети, да ползват пешеходните пътеки и подлезите. "Пресичайте пътното платно, когато сте се убедили, че нищо не ви застрашава", пише в съобщението.

"Не забравяйте, че нарушенията се записват от мобилни видеосистеми," е напомнянето за водачите.

http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=269563

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Re ...

Мнениеот Mega » Чет 29 юни 2006 13:59

А господата умници, защо не се замислят, че за да става така, значи нещо куца в КАТ?

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 29 юни 2006 14:08

докато от кат са 10000% корумпирани , никога нищо няма да се промени тая тема е дъвкана дъвкана...

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

:))))

Мнениеот Perso » Чет 29 юни 2006 16:10

цензура
А питат ли по какви "пътища" караме?
Дупка до дупка и до дупката пак дупка!
То не е само да искаш, трябва да се запитат и какво дават :heeeavy metal
mod edit: wili98
колега не от към дебелия....

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Re: :))))

Мнениеот batmilko » Чет 29 юни 2006 16:13

Perso написа:Да им еба майката!!!

и аз така
Perso написа:Дупка до дупка и до дупката пак дупка!

и от всяка страна по още две дупки

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Re: Re ...

Мнениеот versace » Чет 29 юни 2006 16:52

Mega написа:А господата умници, защо не се замислят, че за да става така, значи нещо куца в КАТ?

Е това ако ми го обясниш с какво КАТ ни кара да нарушаваме закона и кое точно от куцането ни пречи на нас?
И другите мнения са доста необосновани и несъстоятелни!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 29 юни 2006 17:20

Как да не нарушавам правилата ДЕМОНСТРАТИВНО, когато примерно на път 2 платна с непрекъсната линия в града, полицейски автомобил се движи с 25-30км/ч и зад него се е образувала колона от изнервени шофьори. Как да не ги изпреваря?
Втори пример - изпреварва ме полицейска астра, която е без включени "буркани" и се движи в града със около 100 км/ч :shock - Такива ги настигам и наистина ДЕМОНСТРАТИВНО ги изрязвам с висчки възможни нарушения на един път (ако има двойна непрекъсната линия - пресичам я).

Бях писал навремето в една тема, че за мен 90% от катастрофите стават заради кофти пътни условя - дупки, тесни пътища, претоварени с камиони и много излишен трафик. Тези дни четох статистика в пресата, че най-опасен е пътя София-Бургас, който взима стотици жертви всяка година. Интересното е обаче, че в участъка София-Чирпан жертвите са примерно 10-15%, а Чирпан-Бургас 80-85% :shock
Какво говори това? Ами ако всички пътища бяха както в ЕвропаТа, нямаше ли и нашите жертви по пътищата даже да са по-малко, отколкото там?

Как няма да се нарушават правилата за движение по пътищата, като КАТ освен да чакат на "гюме" и да рекетират шофьорите друго не правят. Даже те самите, като седнат в личните си автомобили и като хвърлят фуражката на задния джам и си мисли, че му е позволено да кара пиян, без светлини и с превишена скорост! В България нито едно правило няма да се спазва, докато хората не видят с очите си, как на премиера му написват акт за превишена скорост, как Филчев влиза в лудница и как на митничар му конфискуват незаконното имущество!

И КАТ да си сядат на д-тата и да започнат да се държат като колегите си по света! Защото примерно в Сливен имаме 2 светофара и когато спрат да работят става ужасен хаос. Така и не съм виждал регулировчик в нашия град! Мамка му, толкова ли е трудно да сложат две фуражки да ракомахат за 2 часа, докато оправят светофарите?

То не е за писане направо ...

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 29 юни 2006 18:00

Тва със светофарите става така щото не знаете да карате. Изпадал съм в такива ситуации. Никой не знае кой е с предимство и кой не и се бучат сички да минат. Не че е голям града. И не сички куки са курумпета има и много свестни и съвестни. Особено младите. Старите за пенсия. :lol: 8)

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Re: :))))

Мнениеот tr0ll » Чет 29 юни 2006 18:08

Perso написа:А питат ли по какви "пътища" караме?
Дупка до дупка и до дупката пак дупка!

Не виждам каво общо имат дупките с некадърното каране ?

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 29 юни 2006 18:13

А е крайно време правилата да важат за всички. Не може аз да минавам с 50 през града когато съм на магистралата, а някой с червен номер да минава със 160, че много бързал да си потопи големия ... в морето и аз като се лепна зад него виждам как КАТ тръгват да ни спират, и като видат неговия червен номер почват да правят път, само къде не се качват в патрулката да разчистват пред него, за да може да мине дебелия корем с 200 през града. :?

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 29 юни 2006 18:17

Другото което много ме дразни са тъпи министерски коли на охранителна полиция които точно в час пик по софииските светофари нареждат на хората да отбиват или незнам си кво щяло да стане. И какво правят в крайна сметка? Накрая се оказва че бързали да пиинат и хапнат тези министри с мутрите и за тва аз ако трябва ще си ударя колата по този повод. :? :twisted: :evil:

Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Чет 29 юни 2006 19:23

Естествено че ще нарушаваме демонстративно правилата. А КАТ интересуват ли се от факта че голяма част от произшествията стават от т.нар. "НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ", каращи в нетрзво състояние и които благодарение на имунитета си могат да си позволят да ГАЗЯТ ХОРА по улиците. Айде стига сме ги търпяли тия БЕ !!! :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Чет 29 юни 2006 20:09

Айде сега другите са ми виновни - министерски съвет, полицаи. Ами мене са ме удряли 3 пъти и все обикновенни дрисльовци са били - два пъти са ме подпирали отзад щото са се зазяпали и не видяли че съм спрял на червено (и все на светофара на семинарията) и веднъж един олигофрен ми влезе с газ във вратата слизайки от тротоар - не ми бил видял, при положение ,че стоях 2 минути пред него ...
Министерските, полицейските и парламентарните коли са 2-3 процента от движението - а и най малкото вдигат гюрлотия та да се пазиш от тях.
малко офф: как ви звучи изказване от пилотна кола: "Всички на място, останалите в дясно ..." На това станах свидетел точно пред следствието на г.м. димитров :)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 29 юни 2006 20:11

tr0ll написа:малко офф: как ви звучи изказване от пилотна кола: "Всички на място, останалите в дясно ..." На това станах свидетел точно пред следствието на г.м. димитров :)

Добре се връзва с темата. Доста разведрява. :lol: 8) :o :D :shock :)

Потребителски аватар
versace
Автомобил: Ex Touareg present Mercedes ML
Двигател: 320 CDI 224 Hp

Мнениеот versace » Чет 29 юни 2006 21:53

stanislav_s написа:Естествено че ще нарушаваме демонстративно правилата. А КАТ интересуват ли се от факта че голяма част от произшествията стават от т.нар. "НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ", каращи в нетрзво състояние и които благодарение на имунитета си могат да си позволят да ГАЗЯТ ХОРА по улиците. Айде стига сме ги търпяли тия БЕ !!! :evil: :evil: :evil:

Дано само на този колега манталитета да е такъв във форума. За него е естествено да не се съобразява с правилата, които иначе изискваме от другите (дори и полицията) да спазва и се сърдим когато това не е така.

А това за народните представители беше МНОГО ТЪПО!!! Дай го този "ФАКТ" дето ти го имаш и знаеш и аз лично ще уведомя полицията. Сигурно има отделни случаи, но по теория на вероятностите и лекарите хирурзи предизвикват ПТП и карат понякога подпийнали. Дай и за тях да сезираме КАТ а.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”