Гумите пристигнаха. Въпреки, че настоях да бъдат с ДОТ от тази година ми доставиха 3 гуми от 2009г. и една от 2008г. Аз естествено отказах да получа гумите и не ги платих. Обадих се в Диана и обясних ситуацията, а любезната дама ми отговори, че този модел гуми с ДОТ от тази година всичко е изчерпано и затова са ми пратили по-стари и ме увери че гумите въпреки на година-две са добре съхранявани и няма да имам проблеми с тях. Аз естествено не съм удовлетворен от отговора и казах, че в понеделник ще се обадя да кажа дали ще ги взема или не.
Какво ще ме посъветвате? Да взема ли тези гуми защото са на добра цена или да търся с пресен ДОТ? Разликата в цената не е малка - 50лв на гума.

on-line магазин на Диана гуми ООД
Re: on-line магазин на Диана гуми ООД
Как ще ги вземаш - отказваш се. Не стига че са стари, а и пробват евтини номера. Зимна гума 1 година като престои дори да е "много добре" съхранявана е почти все едно, че е карана. Дръж ги 4-5 години и без да са минали 1 км са почти негодни. Не че не стават, но нямат нищо общо с чисто нови. В тая връзка се сещам как миналата година един гумаджия се мъчеше да ме баламосва, че гумата трябвало "да престои" поне 6 месеца, защото след производство не била добра още...
Един написа:Как ще ги вземаш - отказваш се. Не стига че са стари, а и пробват евтини номера. Зимна гума 1 година като престои дори да е "много добре" съхранявана е почти все едно, че е карана. Дръж ги 4-5 години и без да са минали 1 км са почти негодни. Не че не стават, но нямат нищо общо с чисто нови. В тая връзка се сещам как миналата година един гумаджия се мъчеше да ме баламосва, че гумата трябвало "да престои" поне 6 месеца, защото след производство не била добра още...

Колега абсолютно си прав . Все пак говорим за нови гуми , ако някои желае гуми на 2 - 3 годни ще си купи втора ръка .
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въпреки, че е много некоректно от тяхна страна да ти пробутват гуми с по-стар ДОТ, трябва да имаме предвид следното, извлечено от тук:
Ето и още
При нормално съхранение на тъмно в сух склад, гумите съвсем спокойно могат да изкарат и 5 години, без да променят свойствата си.
Иначе що се отнася до гумите, предлагани от Диана, естествено е, тази разлика в цената да идва от някъде.
Сроковете за експлоатация на гумите са много различни и невъзможни за прогнозиране. ...
След 5 или повече години използване на гумите тази проверка трябва да се извършва поне веднъж годишно. ...
По съображения за безопасност, ако гумите не са сменени до 10-та година от датата на производството им*, препоръчва се да се сменят с нови, дори и ако изглеждат годни за ползване и не са достигнали законовата допустимата граница на износване.
Ето и още
При нормално съхранение на тъмно в сух склад, гумите съвсем спокойно могат да изкарат и 5 години, без да променят свойствата си.
Иначе що се отнася до гумите, предлагани от Диана, естествено е, тази разлика в цената да идва от някъде.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
За сведение от днес Диана са дигнали цените средно с 10% 

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Теодор написа:За сведение от днес Диана са дигнали цените средно с 10%
Факт!
Вчера купихме на Колега от форума абсолютно същите гуми, като тези, които купих аз преди 2 седмици, при същите условия.
Цената е малко по-различна, но все пак си остава доста добра!
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
Колеги,може ли някой да пробва дали му работи страницата с он-лайн магазина,че мен ме препраща към основната страница.Обадих се в Диана и от там ми казаха,че при тях си работи и най-вероятно е нещо от моя интернет или от компа,а няма логика в това което казват
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Работи си нормално 

- GodLike
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: CRKB 7DSG Highline
- Контакти:
Върнах гумите, които ми бяха пратили за тяхна сметка естествено, и преди 2 дни поръчах 225/45 R17 91H TL BF Goodrich G-FORCE WINTER GO като казах на мацката от Диана, че ако ми пратят гуми с дот различен от 2010 ще ги върна пак. Днес гумите простигнаха, 3-те с ДОТ 3810, едната 3710 и вече съм доволен. Имало начин значи 

- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
GodLike написа:Върнах гумите, които ми бяха пратили за тяхна сметка естествено, и преди 2 дни поръчах 225/45 R17 91H TL BF Goodrich G-FORCE WINTER GO като казах на мацката от Диана, че ако ми пратят гуми с дот различен от 2010 ще ги върна пак. Днес гумите простигнаха, 3-те с ДОТ 3810, едната 3710 и вече съм доволен. Имало начин значи
не колега .. не е "специално за теб" това .. просто масовите и най продаваните размери и марки са по пресни .. аз като поръчвах и избирах .. попитах от кой марки са получавали последно доставки
rado_mit написа:пристигнаха сега /27.10.2010, 13.30ч./ гумите
Конти-то DOT: 3910, БФ Гудри-ча: 3410
Доволен
при положение .. че ми го доставиха на 27.10.2010 .. демек 43-та седмица 2010г.
- bulaki
- Двигател:
- Контакти:
Аз вече се сдобих с гуми BF Gudrich G-force winter go,DOT 3910
,само дето не ги взех от там,а направо от вносителя на Гудрич,на много добра цена(по-добра от цената на управителя на гумажийното,щото ми е пoзнат),благодарение на Сашко(Dead man)

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
bulaki написа:Аз вече се сдобих с гуми BF Gudrich G-force winter go,DOT 3910,само дето не ги взех от там,а направо от вносителя на Гудрич,на много добра цена(по-добра от цената на управителя на гумажийното,щото ми е пoзнат),благодарение на Сашко(Dead man)
![]()
![]()
Кажи кои размер и на каква цена ги взе?

- bulaki
- Двигател:
- Контакти:
195х65х15 91Н-90лв/1бр.Управителя на гумаджийното можеше да ми ги даде на 95лв/1бр.
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
И аз ги взимам за 90.4лв,зависи и от скоростния индекс де 

- vwmotor
- Автомобил:
- Двигател:
Някой знае ли дали ще зареждат с гуми скоро в центровете на "Диана", че от моя размер 185/60/15 има само Барум в сайта им.
Ето още едно място за евтини зимни гуми http://www.skoda-auto.bg/BGR/service/se ... tyres.aspx , ценова листа в долния край на страницата.
Ето още едно място за евтини зимни гуми http://www.skoda-auto.bg/BGR/service/se ... tyres.aspx , ценова листа в долния край на страницата.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”