vw golf 4 1.9 tdi 110 ps проблем
- veskovi4
- Автомобил:
- Двигател:
vw golf 4 1.9 tdi 110 ps проблем
здравейте,карам голф 4 1998 година ,1,9 тди 110 коня,мотор AHF.случи ми се това -в събота бях на варна и при едно потегляне от светофара малко ускорение на 2 скорост ми присветна лампата за подгряващите свещи след което колата прекъсна два пъти.днес след като се прибирам от работа си карам пак на втора почти без газ и ми светна лампата за маслото ,колата заби и мотора изгасна.запалих и тръгнах лампата не светеше на маслото.незнам какво става.миналата седмица я карах на диагностика закачихме я нямаше и една грешка.даже човека ми каза че е супер мотора по показателите, които показа.а тия работи се появиха след диагностиката.маслото съм го сменил преди 1500 км.с Q8 10 W 40 съм полусинтетика.имате ли идеии какво се случва??????
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Re: vw golf 4 1.9 tdi 110 ps проблем
Я прегледай ,за всеки случай ,реле 109 как е ...
- veskovi4
- Автомобил:
- Двигател:
така мисля че е от вода в нафтата това прекъсване и това гаснене щото бях вземал от един тираджия,тази нафта я издухах и заредих от ОМВ и скоро не се е появявал тоя проблем.май вече няма да си вземам от камиони нафта.само ми убягва това защо лампите се включиха.значи ако е имало малко вода в нафтата може да прекъсне дори и да изгасне но лампите защо светваха незнам ще видим за напред 

- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
achodemo написа:реле 109 как е ...
За лампите...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, за какво търсиш причина в нафтата? тази нафта ,която зареждат тираджии,рейсаджии и тем подобни нали я зареждат от там от кадето зареждаш и ти. Даже в повечето случаи е по-добра от тази ,която зареждаме от бензиностанциите,защото си ч взимат зами от петролните бази.
- veskovi4
- Автомобил:
- Двигател:
много си прав red.devil но е и възможно все пак има риск
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
red.devilll написа:Колега, за какво търсиш причина в нафтата? тази нафта ,която зареждат тираджии,рейсаджии и тем подобни нали я зареждат от там от кадето зареждаш и ти. Даже в повечето случаи е по-добра от тази ,която зареждаме от бензиностанциите,защото си ч взимат зами от петролните бази.
Проблема е че тираджията може всичко да ти сипе в тая нафта, в големите бензиностанции има поне някакъв минимален контрол, там освен да крадат добавките друго много рядко правят

- щилиян
- Автомобил:
- Двигател:
колеги има една добавка на КАСТРОЛ..за дизела .към 13лв струва върши идеална работа... 

А горивният филтър как е? Беше ли по време на забиването студено?
- veskovi4
- Автомобил:
- Двигател:
филтъра е сменен преди 2 седмици,беше студеничко да
Колега,при мен правеше така(и аз съм с АХФ) когато едната интегралка вътре в компютъра не контактуваше добре.Отварял ли си си ЕКУ-то?
-
- Автомобил:
- Двигател:
liolioto написа:Колега,при мен правеше така(и аз съм с АХФ) когато едната интегралка вътре в компютъра не контактуваше добре.Отварял ли си си ЕКУ-то?
Защо пък трябва да си разглоби колата!?

- veskovi4
- Автомобил:
- Двигател:
колеги от както изгорих тази нафта дето бях я сипал не е прекъсвала,върви си няма проблем май е било от нея......мама им тираджиии ххах,вече само от OMV и толкова
Върни се в “Дизелови агрегати”