Мнения за Алфа 155!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Сря 28 юни 2006 19:01

май не прочете какво писах за ел системата???? все пак я имам и знам. и друго КР цепи 146 2.0ТС 16в - е колкото и да обичам голфовете това не го вярвам :!: :!: :!: :!: :!: :?: :?: :?: :?: :?:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 28 юни 2006 19:07

за цепенето golf3 1.8 питайте той се заиграва с Q4 от време навреме :) нещо се измести темата ...

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Сря 28 юни 2006 19:07

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 19:49, променено общо 1 път.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Сря 28 юни 2006 19:08

Tyan написа:за цепенето golf3 1.8 питайте той се заиграва с Q4 от време навреме :) нещо се измести темата ...

прав си -спираме до тук. И пак казвам за колегата ако нещо още го интересува да пита - имам я вече 3год :D

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Сря 28 юни 2006 20:14

мерси много момчета за съдействието, просто ви питам да видя и вие какво мислите. май ще се окаже че поддръжката е по-скъпа от тази примерно на голфа. вътре казваш че е по-широка. аз не съм се возил ама май не е много по-широка. между другото аз питах точно за 1.8 8В, май тя е най-удачния вариант.

hristian37, кажи са кое предпочиташ ти като собственик и на двете коли, голфа или алфата?? :D

Потребителски аватар
turtey
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот turtey » Чет 29 юни 2006 9:25

що сравнявате 155 с голф???
те са в различни класове

за разлика във въртешното пространство просто няма какво да се говори

колега не те убеждавам да си зимаш алфа - като написах не е за всеки

да майсторите ги гледат като изкопаеми - факт

а мемфисе - сашо ауто освен за смяна на масло за друго не стават като и това е съмнително че го могат

а КР цепи хехе - на 300 метра евентуално;)

ПС само да не спорим кое върви повече 0 такива спорове се правят с парит на капака и колите на чертата;)

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 29 юни 2006 9:38

някой спомена нещо за ремонт на алтернатор на Алфа?моя алтернатор го оправиха в Ауто Италия за 150лв като му смениха половината работи!не знам за какви жифри говорите 300лв...ала бала .а и не знам кой си прави колата в Александър Ауто.части може да взимаш от там но не и да си правиш колата!абе те и чарковете не са много там...ама айде..

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Чет 29 юни 2006 9:44

Чак пък "съвсем различен клас", и "огромна разлика във вътрешното пространство"... :roll:

Не знам дали знаеш, но Алфа 155 използва платформата на Типо, има абсолютно същата база, и е с 3см по-широка от него. :wink:
да майсторите ги гледат като изкопаеми - факт

Хубавото на голфа, като масова кола е, че има части под път и над път, моргите са пълни с 3-ки, абсолютно всеки майстор разбира от голф. А и държи цена, за разлика от Алфата. Това са все достатъчно важни неща, ако говорим за кола на старо. Иначе - да, алфата е по-красива. Да, ще е по-нова (защото не държи цена). Само че като тръгнеш след 1г да я продаваш, на голфа ще можеш да му вземеш повече пари, и ако тази разлика я прибавиш сега към цената на Алфата, ще видиш, че като цена ще ти излязат приблизително еднакво :wink:

Потребителски аватар
turtey
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот turtey » Чет 29 юни 2006 9:50

знам на ква база е алфата
имал съм и голф да не без хич

и ако ще сравняваме предлагам - парите на капака и мерим квото кажете като кажете;)

иначе за цените на старо си прав

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 29 юни 2006 10:10

Tyan написа:за цепенето golf3 1.8 питайте той се заиграва с Q4 от време навреме :) нещо се измести темата ...

с тази ли се зайграва
mhihi mhihi голема игра е паднала :P
Изображение

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Чет 29 юни 2006 15:21

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 19:48, променено общо 1 път.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Чет 29 юни 2006 19:00

emohrisstov написа:мерси много момчета за съдействието, просто ви питам да видя и вие какво мислите. май ще се окаже че поддръжката е по-скъпа от тази примерно на голфа. вътре казваш че е по-широка. аз не съм се возил ама май не е много по-широка. между другото аз питах точно за 1.8 8В, май тя е най-удачния вариант.

hristian37, кажи са кое предпочиташ ти като собственик и на двете коли, голфа или алфата?? :D

Казвам ти абсолютно честно - ако взимах по голяма заплата от моментната ми 420лв - бих си сменил голфа с 155ца - квото и да говорим тя с голф не може да се сравнява. Ама с малката заплата едва ми стига за подръжка за голфа и гаджето- съ4етавам ги двете , но за газ на алфа според мене е супер неудачно. А чета тука пишете че не била по широка от голфа - явно не сте се возили за да пишете такива работи, а багажника е доста по голям от на венто, ако имаш други въпроси питай

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Чет 29 юни 2006 21:57

Mемфисе, сега дочетох темата, ти пак си даржиш на КР-а, не съм сигурен, но 146 2.0 16в май няма, ама има 145, аз съм се возил на такава и съм се возил на ПЛ, той е по слаб алфата го отвя много яко, а беше сток, Пл беше с сменеи изпускателни колектори и някакви други тунинги. Според мене най хубавото в алфите е двигателя - имахме преди 33ка 1.3 - с два карбуратора, 85 коня, знаеш колко са нашита голфове с тебе, знаеш колко коня е 1.3 на голфа -MH мотора и пове4е няма какво да говорим за двигатели. По мои наблюдения голфовете са направени по доизпипани откам качеството, доколкото жабарите правят на бройки и не гледат толкова на качеството. Но все пак подръжката е по скъпа, но в сравнение с пасат 94 - 96 год е нищожна. И пак пиша защото продължавате да пишете 155цата - е в класа на Пасата. Голфа е в класа на 145, макар 4е и тя е по тежка от него.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Чет 29 юни 2006 23:08

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 19:48, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 30 юни 2006 8:09

По темата: имам приятел със 155 1.8 ТС, поддържа я съвестно в срок - за всичко. Сложи газова /не е инжекцион/. Смени кабели, свещи /ТС!/, други работи и с много бърникане и регулиране докара разхода в прилични граници /12-14 градско/, без да я "скопи" прекалено. Лошото е, че "гърми" вече трети път - хвърчат натрошени пластмаси, смени си принудително някакви къси гумени маркучета на вх. колектор и още какво ли не - абе икономията му излезе солено. Рейката му протече /ние също не сме застраховани/, намери от морга от някакъв Фиат и се оправи. Смени съединител - комплект /не беше евтино/, но и до сега му прави проблеми педала, все не успява да я обезвъздуши и просълзява масълце /не е с жило/. Предницата я прави минимум веднъж годишно. Смени лагери и дискове отпред и всички накладки, амортисьори, тампони на макф. и други "дреболии". Наскоро смени задно гърне /кара на газ все пак/. Първо му съобщиха невероятна цифра. После негов човек му каза да вземе гърне от Вектра 2000 ГТ и му го преправи. Имаше и други "дреболии" - датчици, термостат, проблеми с ел. екстри, ама хайде стига съм писал.

Колата на пътя е прекрасна - Алфа е направена за фенове. Салона поскръцва доста повече от моя и пластмасите не струват. Части и консумативи се намират мааалко по-трудно и често са чувствително по-скъпи от на Голф и Пасат. По-трудоемка е /и мааалко по-трошливичка/ при обслужване и ремонти и майсторите наистина не я обичат много /колкото и Фордове 16В Зетек поколение - хи, хи/...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”