Защо свети лампата ?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
kir0w
Автомобил:
Двигател:

Защо свети лампата ?

Мнениеот kir0w » Сря 13 окт 2010 21:34

Здравейте на всички,предполагам ще се досетите,че съм нов тук.
Надявам се,съм пуснал темата в правилния раздел,ако не,моля да бъда извинен.
Значи,проблемът е следния преди 5 дена си карам колата ( vw POLO 2001 ) и внезапно светва тази лампичкааа
Изображение
продължих да си карам внимателно в най дясно лента...стигнах до нас поразрових се,нищо не открих.
На следващия ден паля колата да е карам на "доктор" и лампата не свети този път...добрее...
след 2 дена пак светва и този път моментално е закарах на "доктор"...сложи е на компютъра а у и вика готово :063:
викам какво стана да не е някой датчик...."абе да ама има още хляб в него"
викам абе човек в петък ще шътувам за Монтана (аз съм от Бургас) да не вземе да светне в Ст.Загора да се чудя кво да правя... "и да светне няма проблем" :beat_butt2
Моля,ви ако имате да дадете някъкви съвети от какво може да е...ще съм много благодарен :)
иначе утре ония го правя по-нисък от земята :rocketwhore

Потребителски аватар
sastezatelya
Автомобил:
Двигател:

Re: Защо свети лампата ?

Мнениеот sastezatelya » Сря 13 окт 2010 22:04

Лампичката може да ти свети от 1000 неща :!: Не си ли спомняш какво ти казаха след диагностиката или "майстора" даже не си е направил труда да ти обясни за какво става въпрос.Виж ако са ти издали някаква бележка дали пише на нея какво е установено,ако ли не отивай и говори с човека да разбереш за какво става дума.Не забравяй,че така както си свети може да останеш и на пътя :wink:

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Чет 14 окт 2010 19:11

Според мен е заради ламбда сондата! И затова ти е казал да караш! Дано не ти се налага да сменяш .. че при тебе са 2чки и ценичките са ................ :screwy

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 14 окт 2010 19:38

Провери си таблото да не ти се мокрят релетата от запушен олук в калника и ако главното ти е окислено - сменяй и почисти пътя на водата че може дате остави на пътя. А фалшиви грешки дал господ - не им вярвай много много.

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Чет 14 окт 2010 20:47

Имам познат с Пасат 2003 г., който откакто има колата(3 години някъде) си кара с тази грешка(светеща лампа) и няма никакви проблеми. От няколко сервиза са му казали да не се притеснява да кара, не било проблем...

teopopa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teopopa » Пет 29 окт 2010 15:27

Здравеите пичове,запърви път пиша в този раздел,аз го имам същиия проблем и до ден днешен откакто сам купил колата лампата си свети.В началото ходих в фолксваген и от там ми казаха че дроселната клапа била за смяна. Добре,но като разбрах цената лошо ми стана затова се разрових и оспях да я намеря на по ниска цена.Смених я,но за съжаление проблема си остана.Сега грешката може да се изтрие многократно и отново да се появи след каране на един два километра.Омразна ми да я трия и отново да се появява.Пак ходих до Фолксваген ,отново диагностика,отново пари и накрая нищо. Казаха ми че това не било клапата която е за моята кола.Вече имам съмнение че правяат някакъв номер за да можеш само при тях да си купиш часта и тогава да ти изтрият грешката за постоянно както явно само те си знаят.Моля ако ниакои има идея как да стане това без да се ходи в Фолксваген и да се изсипват луди пари,нека сподели.Благодаря предварително.Става въпрос за Голф 5 1,9 тди 2004 година. :) :) :)

Потребителски аватар
vladobe
Автомобил: Polo 9N Wolfsburg Edition
Двигател: General Electric F404-GE-402

Мнениеот vladobe » Пет 29 окт 2010 16:35

Вижал съм преди при бакшишите че и на тях свети тази лампичка. Казват че била от газта или от метана на който карали... не знам дали си на газ казвам това което зная :bishop

Потребителски аватар
stisho
Автомобил: Vw polo gti
Двигател:

Мнениеот stisho » Съб 30 окт 2010 13:47

Тази лампичка свети защото колата е натрупала грешки и требва да я закачиш на комп.Там ще ти изчистат грешките и няма да свети но трябва да намериш от какво трупа грешки.А грешки трупа от най различни работи :wink: Такаче и да ти светне не се плаши :да:

Потребителски аватар
labarone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот labarone » Съб 30 окт 2010 23:43

Когато я закараш на майстор, той трябва да ти изчисти грешките и да ти каже от какво ги трупа. Аз имам Поло 9N и моят чек постоянно свети, но работата е там че аз знам какъв е проблема- не ми работи EGR Клана. И след като не работи компютъра го отчита като грешка. Моя съвет е- появи ли се тази лампа значи има проблем, който трябва да се реши, щом свети значи има защо. Поздрави!

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 02 ное 2010 11:55

labarone написа:Когато я закараш на майстор, той трябва да ти изчисти грешките и да ти каже от какво ги трупа. Аз имам Поло 9N и моят чек постоянно свети, но работата е там че аз знам какъв е проблема- не ми работи EGR Клана. И след като не работи компютъра го отчита като грешка. Моя съвет е- появи ли се тази лампа значи има проблем, който трябва да се реши, щом свети значи има защо. Поздрави!

Защо не го деактивираш от компютъра на колата и тя ще знае че няма EGR и няма да трупа грешка?

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 02 ное 2010 11:56

teopopa написа:Здравеите пичове,запърви път пиша в този раздел,аз го имам същиия проблем и до ден днешен откакто сам купил колата лампата си свети.В началото ходих в фолксваген и от там ми казаха че дроселната клапа била за смяна. Добре,но като разбрах цената лошо ми стана затова се разрових и оспях да я намеря на по ниска цена.Смених я,но за съжаление проблема си остана.Сега грешката може да се изтрие многократно и отново да се появи след каране на един два километра.Омразна ми да я трия и отново да се появява.Пак ходих до Фолксваген ,отново диагностика,отново пари и накрая нищо. Казаха ми че това не било клапата която е за моята кола.Вече имам съмнение че правяат някакъв номер за да можеш само при тях да си купиш часта и тогава да ти изтрият грешката за постоянно както явно само те си знаят.Моля ако ниакои има идея как да стане това без да се ходи в Фолксваген и да се изсипват луди пари,нека сподели.Благодаря предварително.Става въпрос за Голф 5 1,9 тди 2004 година. :) :) :)

Човек, каква дроселова клапа на TDI мотор? ДА не се бъркаш нещо?

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 02 ное 2010 12:00

Не се бърка колегата. И при ТДИ има дроселова клапа но служи за друго, не както при бензиновите.

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Вто 02 ное 2010 12:23

Andonov написа:Не се бърка колегата. И при ТДИ има дроселова клапа но служи за друго, не както при бензиновите.

:shock и служи за?

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 02 ное 2010 12:39

На по старите само при гасене, а на новите участва и при рециркулацията на изгорелите газове.

Потребителски аватар
labarone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот labarone » Вто 02 ное 2010 12:42

Koksan написа:
labarone написа:Когато я закараш на майстор, той трябва да ти изчисти грешките и да ти каже от какво ги трупа. Аз имам Поло 9N и моят чек постоянно свети, но работата е там че аз знам какъв е проблема- не ми работи EGR Клана. И след като не работи компютъра го отчита като грешка. Моя съвет е- появи ли се тази лампа значи има проблем, който трябва да се реши, щом свети значи има защо. Поздрави!

Защо не го деактивираш от компютъра на колата и тя ще знае че няма EGR и няма да трупа грешка?

Все пак майстора може да го направи за малката сума от към 100-120 лв. Според мен няма смисъл :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”