Кой от двата двигателя е по-добър! - РЕШЕНО !
-
- Автомобил: VW Multivan T5
- Двигател: AXE 2005
Re: Кой от двата двигателя е по-добър!
И двата мотора се газифицират! Карал съм 5 години 1.6 мотора/101 к.с/ и не съм имал никакви проблеми.....при изминати над 160 000 км. Газовата му беше обикновена, само че с ламбда конрол. Не е вярно твърдението на някои от колегите, че 1.6 е боклук.Това, че са чули отнякъде нещо си или са имали несполучлива кола с такъв мотор, не означава че всички подобни мотори са боклуци.
- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
ltolev написа:И двата мотора се газифицират! Карал съм 5 години 1.6 мотора/101 к.с/ и не съм имал никакви проблеми.....при изминати над 160 000 км. Газовата му беше обикновена, само че с ламбда конрол. Не е вярно твърдението на някои от колегите, че 1.6 е боклук.Това, че са чули отнякъде нещо си или са имали несполучлива кола с такъв мотор, не означава че всички подобни мотори са боклуци.
Аз обаче никога повече не мисля да взема базов най-малък мотор за даден модел както направих със сегашната си кола - поло 1045 кубика!!!
Ако ще е да е по-големия мотор - 1,8 !

А към колегите които карат с този мотор 1.8 на газ какъв ви е разхода долу -горе градско???
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Peterman написа:Аз обаче никога повече не мисля да взема базов най-малък мотор за даден модел както направих със сегашната си кола - поло 1045 кубика!!!
Ако ще е да е по-големия мотор - 1,8 !![]()
Е, то големата разлика

-
- Автомобил:
- Двигател:
Peterman написа:ltolev написа:И двата мотора се газифицират! Карал съм 5 години 1.6 мотора/101 к.с/ и не съм имал никакви проблеми.....при изминати над 160 000 км. Газовата му беше обикновена, само че с ламбда конрол. Не е вярно твърдението на някои от колегите, че 1.6 е боклук.Това, че са чули отнякъде нещо си или са имали несполучлива кола с такъв мотор, не означава че всички подобни мотори са боклуци.
Аз обаче никога повече не мисля да взема базов най-малък мотор за даден модел както направих със сегашната си кола - поло 1045 кубика!!!
Ако ще е да е по-големия мотор - 1,8 !![]()
А към колегите които карат с този мотор 1.8 на газ какъв ви е разхода долу -горе градско???
1.8пб средно на газ към 11-12/100 градско

- Peterman
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006
А с кой код на двигателя е най-добре ABS??? 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако не те притеснява по големият данък си вземи 2-литровия двигател (въпреки че не е от тия 2-та), но от друга гледна точка за 1.8-ицата се говоири че надживявала 3 купета
.

- digenchev
- Автомобил:
- Двигател:
Колегите са прави 2-ката си е 2-ка, пасата не е малка кола! такаче със сигурност тва 1.8 ще ти дава разход ако не по голям то = на 2.0 само, че няма да върви. 2Е,AGG,ADY Тва са мотори които са лесни за обслужване неса скъпи за подръжка и не на последно място много издрайливи.Аз лично съм с АГГ и най простата обикновнна газова и съм супер доволен от разхода 13градско 8на дълго до 110/120. Така че взимай нещо ГТ и си уреден... Тва 1.6 -1.8 са идеални мотори ама за някое поло или голф. 

- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Peterman написа:А с кой код на двигателя е най-добре ABS???
Здравей колега.Вземай моното и си карай.Това е най непретенциозния двигател,които някога са създавали инжинерите от Волфсбург

- mitacee
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:dejan_mimi написа:Най добрия вариянт за газта е моноинжекцията. Ако не ти се дават 800 лева за газов инжекцион вземи си с 1.8 двигател нищо че е малко тромав на газ, но пък ако искаш бързо да испреварваш превключваш на бензин и нямаш ядове.Успех!
И 1000 проблема с обикновенната газова. Вземи си по-новия 2л AGG , ако не изпитания ADY. 2 та литра са си 2 литра , както и кончетата. Поддръжката не е по-скъпа от 1,8 , но няма да изпреварваш половин час Тир.Разликата м/у ГИ и обикновенна газова е има няма 400 лв - ще ги избиеш от по-нисък разход с ГИ и по-малкото посещения при газаджии когато установиш , че 1,8 ти гори по 15-18л с обикновенната газова.
и какви проблеми има с газовата колега аз съм вече 4гс 1.8 с газова и не съм стъпил при газаджия важното е като слагаш да си сложиш всичко ново и при добри майстори защото много се правят на майстори и си събират газовата по моргите и си я зглобят в гаража и после псуват
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
kris11 написа:И 1000 проблема с обикновенната газова .... но няма да изпреварваш половин час Тир. ... че 1,8 ти гори по 15-18л с обикновенната газова.
Колега, за да не се обиждаме няма да използвам силни думи, а просто ще кажа че това са неверни неща. Дори няма и да се напъвам да обяснявам защо.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
passenger написа:kris11 написа:И 1000 проблема с обикновенната газова .... но няма да изпреварваш половин час Тир. ... че 1,8 ти гори по 15-18л с обикновенната газова.
Колега, за да не се обиждаме няма да използвам силни думи, а просто ще кажа че това са неверни неща. Дори няма и да се напъвам да обяснявам защо.
Мда, много зависи кой и какво слага по колата, за да няма после недоволни!
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
passenger написа:kris11 написа:И 1000 проблема с обикновенната газова .... но няма да изпреварваш половин час Тир. ... че 1,8 ти гори по 15-18л с обикновенната газова.
kris11 е точен пич, но в случая не е прав. То може и повече да гори, ако някой забрави да си вдигне крака от десния педал

Аз съм с двиг АВС, с обикновенно АГУ-Ловато от вече 10-тина години и се поизморих да пиша в различни теми колко малко проблеми съм имал през това време. Всичко зависи от това двигателя да не е "издухан", да се закупи читава АГУ, да се монтира добре и след това малко(ама наистина малко) да се поддържа.
Ето тема за разхода(като в третия пост има и линк към още една тема от над 70 страници):
viewtopic.php?f=22&t=70407&start=0&hilit=%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4+%D0%BD%D0%B0+%D0%B3%D0%B0%D0%B7
1.8 Mi ABS +1 глас, мн. просташки мотор, лесен за поддръжка, здрав и бая надежден, аз го търкалям от около 8 години. Газ аз съм му слагал, то па една философия, ако мръднеш лекинко делкото 'ше го скопиш 'ше притропва при потегляне но па разхода извънградско става около 6 на 100 (при мен беше 6.2 на 100 - така навъртях около 6-7000 за едно лято с пълна кола, жена, деца куче и багаж наторварен с връх, насмитал съм кочината 130-140, не е демаражна но е икономична). Ако 'ше караш много 1.8 Mi, ако 'ше въртиш из града се е тая, който изглежда по-запазен.
Успех с избора.
п.п. 1.6 101 hp не съм карал, сигур 'ше потегляш с него при по-високи обороти, газа е по-сложен.
п.п.п. Аааа да, моята газова беше от 'морга', 'зех я от една жигула, изпарителя беше Marini вакуумен, след около 2-3 години протече и го смених с едно ново Lovato, бутилката нова - в резервната гума от ул. Симеон, клапана за газ от жигулата, мъркучите от ул. Симеон, плочката за моното - нова, пълначката - нова от ул. Симеон, медния тръболяк нов от ул. Симеон, за нема 200 кинта я сглобих. Арматурата на бутилката от старата бутилка на 'жигулата'. Вече 6-7 години ник'ви ядове, само газ требва да се зарежда
.
Успех с избора.
п.п. 1.6 101 hp не съм карал, сигур 'ше потегляш с него при по-високи обороти, газа е по-сложен.
п.п.п. Аааа да, моята газова беше от 'морга', 'зех я от една жигула, изпарителя беше Marini вакуумен, след около 2-3 години протече и го смених с едно ново Lovato, бутилката нова - в резервната гума от ул. Симеон, клапана за газ от жигулата, мъркучите от ул. Симеон, плочката за моното - нова, пълначката - нова от ул. Симеон, медния тръболяк нов от ул. Симеон, за нема 200 кинта я сглобих. Арматурата на бутилката от старата бутилка на 'жигулата'. Вече 6-7 години ник'ви ядове, само газ требва да се зарежда

- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти колега карал съм рп 1,8 на Б3, и в момента карам АБС на Б4, и двата на газ никакви проблеми по отношение на моторите за 7 години, и сумарно навъртяни 250 000 километа само на газ. Но ако имаш пари за газов инжекцион и по висок данък вземи двулитрова по върви. Но не слагай обикновена газова уредба на пълна инжекция мотор, защото ще береш ядове който не си заслужават. Половината ми колеги карат 2.0 на ауди и VW със обикновена газ, и е едно непрекъснато бърникане, гърмене и оставяне по пътищата. Смяна на кабели свещи и дебитомери. Ако евентуално се закрепи на газ то на бензин не ще. Успех.
- vanko_VW
- Автомобил: Ford Focus
- Двигател:
да си кажа и аз мнението
карал съм 4-5г. Б3 1.8 АБС,но без газ
страхотен мотор
в момента карам Б4 2.0 АГГ с газов инжекцион
много доволен от мотора
разлика в подръжката не е много голяма
разлика има във ускорението и подържане на по-висока скорост,това в + на АГГ-то
разлика в разхода според мен няма
това до тук е мое мнение
а към колегата който е пуснал темата
малко ще ти е трудно от нашите мнения да еазбереш кой е по-добър,защото всеки колега си има лично мнение за определен мотор и търси определено изискване за него(скорост,ускорение и т.н.)
айде много поздрави от мъглива Враца
карал съм 4-5г. Б3 1.8 АБС,но без газ

в момента карам Б4 2.0 АГГ с газов инжекцион

разлика в подръжката не е много голяма
разлика има във ускорението и подържане на по-висока скорост,това в + на АГГ-то
разлика в разхода според мен няма
това до тук е мое мнение
а към колегата който е пуснал темата

айде много поздрави от мъглива Враца