Колко газ Ви харчат колите:
Re: Колко газ Ви харчат колите:
Когато го засичах вдиганах 100 за няма и 10 минути . Останалото - представете си!
- momcho_bg
- Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
- Двигател: 2.5
- Контакти:
Пасат 1,8 ABS с газова Ловато:
Извън града - разход 7-7,5 на 100 при нормално каране 90-100 км/ч. Което си е направо супер за пасатора. Градско обаче е голяма ламя. Не съм го засичал тъй като двигателя винаги работи на студено на малки пробези от по 2-3 км. По мои груби изчисления е около 14 на сто,може и да надвишава. Ако някои знае някои "чалъм" да се снижи градското на газ да споделя!
Извън града - разход 7-7,5 на 100 при нормално каране 90-100 км/ч. Което си е направо супер за пасатора. Градско обаче е голяма ламя. Не съм го засичал тъй като двигателя винаги работи на студено на малки пробези от по 2-3 км. По мои груби изчисления е около 14 на сто,може и да надвишава. Ако някои знае някои "чалъм" да се снижи градското на газ да споделя!
momcho_bg написа:Пасат 1,8 ABS с газова Ловато:
Може да се снижи до 0, ама тогава е доста скъпо
и се губи смисъла от АГУ.Иначе сериозно не знам дали е по-добре да се пали на бензин и после да загрява или направо на АГУ, но определено ако палиш и тръгваш веднага ще свали с малко. Не чакай да подгрее на място.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
momcho_bg написа:Пасат 1,8 ABS с газова Ловато:
интересното е че от Ст.загора до Бургас го вземам с 20 кинта газ и ми остава малко
но в града в момента правя 2ра засечка и ако пак е зле не знам
предния път ми даде с 8 кила газ 50 км
и аз като теб карам винаги на студен мотор по 2 км всеки ден
сега смених термостата защото загряваше много бавно
по-добре е с новия и скоро очаквам нови стойности
ако пак не бива отивам на регулиране и тогава пак засечки
ама не ми се вижда нормален разход от 15-16 газ в града
- momcho_bg
- Автомобил: Volkswagen Passat B5.5
- Двигател: 2.5
- Контакти:
Колата я имам от 5 години от общите и досега 18. Никога не съм имал проблеми с термостата и не съм го сменял. Парното си работи много добре, перката се включва нормално, измервателните уреди работят нормално. Не знам дали е необходима подмяна само за да си снижа разхода в града или да карам със стария, който може да се окаже и оригиналния!
Голф 4 1,6 пълна инжекция,газов инжекцион BRC,изпарител GENIUS с каране от 80 до 90 км дава 6,7 извънградско,около 8 като се кара с до 100км и изпреварвам често.
Голф3 аам 75к.с. в града 13-14 на къси разстояния и каране предимно на студен двигател,извън града може да падне на 8,но при нормално каране 120 -130 9литра. 
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl написа:1,27 за литър газ само на мен ли ми се вижда скъпо, доста скъпо?
Скъпо, Скъпо колко да е скъпо, по ли е добре да караш на бензин 2.13 литъра! Ай моля ти се.
На Газия карам 2-ра година напоследък зимата карам на бензин че ми пълни картера с Майонеза, иначе под 10 селско не пада! Извън града 160км 20 лева ги иплюва през ауспоха!
- Nikkolay
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
скъпо е, ама ако минем на бензин да караме, ще видиш колко бързо ще падне пак на левче.
Тва са изроди тия брато, мани

- tihony_audio
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, те хората са си го измислили, колкото и да я вдигат винаги да караш на газ ще е малко по-евтино от колкото на бензин, за да може да се кара на алтернативното гориво
- mitakathvp
- Автомобил:
- Двигател:
Аз лично при сегашните цени на бензина газта стане ли 1.50 я зарязвам най-официално 

-
BG_POLICE
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги дори и с малко винаги ще държът газта на такава цена, че да е по-евтино да се кара на нея!
Не са глупави все пак всичко е въпрос на пазарна икономика и на проста математика 

-
black`
- Автомобил:
- Двигател:
Аз вече или не карам въобще или карам само на бензин. Че и разхода ми падна с доста. Пък той е 2 лева литъра и ми идва почти колкото на газ градско.
Разлика няма, а колата си върви доста по-добре.
Газ слагам само извънградско, за да не им правя оборот на тия...
Разлика няма, а колата си върви доста по-добре.

Газ слагам само извънградско, за да не им правя оборот на тия...

- fantomasss
- Автомобил:
- Двигател:
Ами то с тая цена на газта скоро ще караме на бензин и щат не щат пак ще я намалят, иначе какво ще я правят, тя и без това е отпаден продукт при рафинирането на нефта. Абе времето ще покаже.
Върни се в “Автогазови уредби”