пасат б4 комби вода в кУпето

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Re: вода в кУпето на пасат б4 комби

Мнениеот mitacee » Пон 08 мар 2010 13:01

kolia76 написа:значи тея от Кобра ако не са ми залепили стъклото както трябва ще се разправяме. При последните дъждове и намен ми прокапа в предните 2 отсега. А проверих двата улея за оттичане.
Ще се разходя до тях за справка ! :banghead:

:banghead:колега трипати ходих ужка се да го до оправят и пак си влажни на тавана от стъклото

Потребителски аватар
shaquile
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shaquile » Пон 08 мар 2010 16:09

здрасти колега,
и аз карам В4 комби,и се сблъсках с този проблем даже го реших преди седмица.погледни тапите отдолу и по точно тази която е малко по средата (по отпред има 3тапи в група не тях).разчопли с нещо около нея,почистваш с корселин,мажеш с антикор и готово

Потребителски аватар
IANSTO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IANSTO » Съб 03 юли 2010 14:49

shaquile написа:здрасти колега,
и аз карам В4 комби,и се сблъсках с този проблем даже го реших преди седмица.погледни тапите отдолу и по точно тази която е малко по средата (по отпред има 3тапи в група не тях).разчопли с нещо около нея,почистваш с корселин,мажеш с антикор и готово

Здравейте колеги !
Надявам се , че няма да имате нищо против да издърпам тази стара тема малко по напред .
Интересуваме някой дали знае от къде може да се закупят такива тапи като тези които колегата споменава по горе ? поздрави !

Потребителски аватар
shaquile
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shaquile » Съб 03 юли 2010 20:38

IANSTO написа:
shaquile написа:здрасти колега,

Здравейте колеги !
Надявам се , че няма да имате нищо против да издърпам тази стара тема малко по напред .
Интересуваме някой дали знае от къде може да се закупят такива тапи като тези които колегата споменава по горе ? поздрави !

ауто плус ама не си заслужава парите.пробвай от някоя морга

Потребителски аватар
plamen4o1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen4o1 » Сря 03 ное 2010 21:43

Здравейте колеги , днес забелязах , че в купето зад шофьорската предна седалка , в краката на задната седалка , има сравнително голямо количество вода . Тия дни не е валяло на вън и не съм минавал през локви.На автомивка я карах преди две седмици .Колата е б4 комби. Ако можете, бихте ли ми помогнали ?

Потребителски аватар
Nikolai Roev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nikolai Roev » Чет 04 ное 2010 7:33

plamen4o1 написа:Здравейте колеги , днес забелязах , че в купето зад шофьорската предна седалка , в краката на задната седалка , има сравнително голямо количество вода . Тия дни не е валяло на вън и не съм минавал през локви.На автомивка я карах преди две седмици .Колата е б4 комби. Ако можете, бихте ли ми помогнали ?

Погледни уплатнението на предното стъкло да няма процепи...

Потребителски аватар
Ivajlo82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivajlo82 » Чет 04 ное 2010 8:35

plamen4o1 написа:Здравейте колеги , днес забелязах , че в купето зад шофьорската предна седалка , в краката на задната седалка , има сравнително голямо количество вода . Тия дни не е валяло на вън и не съм минавал през локви.На автомивка я карах преди две седмици .Колата е б4 комби. Ако можете, бихте ли ми помогнали ?

Колега виж с търсачката "вода купе Б4" и ще видиш бая теми за пустия му теч. Аз имах теч, но отзад-отдясно оказа се, че ми е скъсана изолацията на задната дясна врата и оттам при валеж - капка по капка-вир mhihi . Свали си кората на задната врата и погледни дали и на теб не ти е прокъсана тази изолация. А това, че не е валяло скоро недей да се лъжеш под мокета имаш кечета, които докато се надоят доволно за да излезе водата над мокета минава време. Успех при намирането на пробойната на твоя кораб!

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Чет 04 ное 2010 11:01

Както е писал radotom по-горе е възможно причината да е в тръбичката за течността за задната чистачка. Провери как пръска на задното стъкло. Ако пръска слабо или капе, работата е ясна.
Другото е да е влязла вода при последното миене в автомивката. Колегите са поописали какво да гледаш ... направо действай със шише и вода.

Потребителски аватар
Liam
Автомобил: Passat B5_5
Двигател:

Мнениеот Liam » Пон 11 юни 2012 10:36

Здравейте колеги. И аз имам същия проблем - вода в пода на задните седалки.

Проверил съм дренажните канали - не са запушени.
Предното стъкло е сменяно 2008 година, но до тази 2012 година нямах никакъв проблем - мисля че не е и от него.
Пробвах със туба вода по предното стъкло-налях около 4 туби вода - проверих нямаше никакъв теч. След това налях по една туба вода на задните две врати :shock оказа се че пропуска от там. Но немога да видя точно от къде.Само се вижда че водата минава по самия праг и от двете страни. Самото гумено уплатнение е здраво от всякъде - няма скъсано... :cry: Незнам как да разреша този проблем. Но ви моля за съдействие... :oops:

Дали имате някакво мнение по този проблем.

Блаодаря ви предварително.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 11 юни 2012 20:37

найлона под кората,колега,сваляш и залепяш за вратата

Потребителски аватар
Liam
Двигател:

Мнениеот Liam » Вто 12 юни 2012 16:02

Благодаря, ще проверя при първа възможност...

:)

Потребителски аватар
Liam
Двигател:

Мнениеот Liam » Чет 09 авг 2012 12:20

Здравейте,

колеги - свалих кората и от двете врати проверих найлона всичко си е на място. Но проблемът продължава.

Случайно да се сещате за нещо друго.

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
milen_1975
Автомобил: VW Passat Variant B4
Двигател: 1.8 ABS 1993

Мнениеот milen_1975 » Пон 13 авг 2012 3:12

Незнам, какво да те посъветвам колега? Като и при мен има подобен проблем. Миналата седмица, когато над София се изляха 2 дни подред брутални поройща и при мен отзад на въпросното място(зад шофьорската седалка) долу по мокета, и гумената стелка открих доста вода. Всичко беше затворено, но имаше много вода, даже и задната седалка беше доста напоена точно до кората на вратата. Беше доста мокро стъклото и уплътнението, в най-горната част на вратата. Имаше задържала се вода между уплътнението на врата и гуменото уплътнение на купето. Като отворих вратата тази вода падна вътре. И още нещо!
След това, запалих и тръгнах, като отворих шибидаха! Обаче на първия светофар, на който ми се наложи да спра и натиснах спирачката, отгоре върху главата ми се изля водопад от дъждовна вода. scare Значи в тавана се задържа вода, която доста бавно се оттича! :banghead:

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пон 13 авг 2012 15:38

Здрасти Колега!
На мен Пасата ми е текъл от къде ли не :banghead: , та започвам да изброявам:

1. Предно стъкло;
2. Люк - провери дали отводнителните тръбички в гредите са ти отпушени;
3. Незалепен найлон под кората на някоя от вратите;
4. От местата на захващане на рейките на покрива. Всяка рейка ти е захваната на три места на покрива , като към местата на захващане има и уплътнения. Понякога тези уплътнения се прецакват и започва да влиза вода, която се стича по гредите надолу. Един от признаците че теча може да е от тях, е мокрия/влажен колан, същия признак го имаш ако имаш люк и дренажните тръбички са ти запушени. Възможностите за оправяне, които поне аз знам са: сваляне на кората на тавана и притягане на гайките, а може би по-добре смяна на уплътненията. За мен този вариант е най-удачен и сигурен, но и най-бавен и изнервящ, тъй като е голяма играчка докато свалиш цялата кора на тавана. Поради тази причина, аз избрах вторият по мързелашки вариант - външно,със специален черен силикон, уплътних по цялата дължина на пластмасовата лента под всяка рейка + местата на захващането и към купето.

Успех :да:

Потребителски аватар
Liam
Двигател:

Мнениеот Liam » Пон 17 дек 2012 13:33

Колеги лятото свърши, след топенето на първия сняг същия проблем люк нямам, тази година имам бонус теч-под краката на пасажера :roll:.

Много е по лесно да се счупи нещо било то скъпо ( купуваш и сменяш ), но иди разбери от къде влиза водата.

Както писах по горе уплатненията са здрави, няма скъсано под самите кори на задните врати. Поливам с туба вода по задните врати-има теч. Отворих вратата поразбутах малко самото уплатнение и течът като чели спря. Отзаде съм махнал всичко за да изсъхне. Вече незнам какво да правя.

Колата е комби има ги въпросните рога по тавана, но течът като чели не е от там, защото поливам по самата врата и гредата между двете врати предполагам че се стича по самата греда, но как се появява зад самото гумено уплатнение на купето scare и от там по самия праг слиза надолу в купето....

HEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP!!!! :( :( :( :( :( :( :(

Върни се в “Passat”