Проблем с климатроник на Пасат Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Maindfield
Автомобил:
Двигател:

Проблем с климатроник на Пасат Б4

Мнениеот Maindfield » Сря 03 ное 2010 16:40

Здравейте. Проблема е следния на климатроника не работи насочването което и копче да натисна не става нищо духа само от тези които са до прозорците клапи и като поразглобих стигнах до една червена кутия с 5 маркуча която бръмчи като задам да духа напред. Та въпроса е дали това може да е причината. Ето и снимки на кутията

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Проблем с климатроник на Пасат Б4

Мнениеот pas1.8mi » Чет 04 ное 2010 7:55

Това ми прилича на ел.магн.клапан(дори блок от няколко клапана)! :roll: Долу в дясно не е ли счупен един от щутцерите?Вероятно точно от този блок ти идват с не духането на някъде! :wink:

Maindfield
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maindfield » Чет 04 ное 2010 9:21

Ами да счупен е при смяна на радиаторчето което е в купето един "майстор" го е счупил и беше залепен и аз като го пипнах то се отлепи. Мисълта ми е дали това е нещото което управлява клапите и другото което е то дори и да е счупено едното не трябва само една посока да не работи понеже на мен нито една не ми работи. Дори сега като я свалих си работи по същия начин и без нея. Проверих в магазин и се оказва доста скъпа част и незнам ако я купа дали ще се оправят нещата

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Чет 04 ное 2010 18:03

Ами,ако това счупеното ти е централния вход (вакуум) е нормално нищо да не ти работи! :idea:

ANDREJ_1111
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ANDREJ_1111 » Нед 07 ное 2010 8:03

Колега и аз имам същия проблем. Бръмчи като му дам напред или на авто. След много консултации се разбра че трябва смяна но ново е над 300 лв. Търси втора ръка. Аз гто изолирах и с трипътници вклучих вакумите на клапите. Лошото е че лятото ти е малко студено на краката :lol:

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Нед 07 ное 2010 8:31

Е то ,ако е за преработка има и друг вариянт!Купувате си 4 бр. ел.магн. клапанчета за вакуум от Лада(около 11 лв беше броя наскоро) и няколко тройничета (за разклоненията от входа) и готово! mhihi

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 07 ное 2010 8:44

На тая пущина изводите са:
зелен и жълт за клапата за разпределение на въздушният поток в краката и към челното стъкло
червен за централният въздуховод
бял за клапата за рециркулация
черен главно вакуумно захранване

Това работи със един плюс при контакт и контролера пуска 4-те маси за клапаните когато подадеш съответната команда :deal

Търси си по моргите такова или както е казал колегата със ладови клапани също става :idea:
За тия пари които струва новото цял киматроник ше си купиш :!:

didopoli
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didopoli » Нед 07 ное 2010 13:27

И моя си мислех че е прецакан,по моргите такива за пасати нямаше.Взимаш 1 от 3-ка те са с един извод по-малко разпояваш неработещото и запояваш от донора едно.Но след като си писал че трака се сещам при мен как се получи след ремонт на клапите.Има два куплунга,които могат да се объркат-дано да не е и при теб така.

Maindfield
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maindfield » Нед 07 ное 2010 20:34

То лошото е че и щуцера на жълтото е счупено и дори да сменя магнитния клапан няма да има смисал а и тоя "майстора" го е лепил и мисля че вътре е влязло лепило то най-вероятно и от това да е изгорял клапана остава ми варянта за ново или втора ръка. Ново намерих за 225 лв в един магазин но утре ще се разходя по моргите да видя дали нямат. Иначе това с клапаните от лада незнам дали ще мога да се справя че нямам идея кво трябва да стане въобще. А друго да попитам така без тва нещо мога ли по някакъв начин да пробвам дали клапите се отварят въобще ?

Maindfield
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maindfield » Пон 08 ное 2010 9:51

Къде са тези куплонги че днес пробвах само с маркучите да отварям клапите, циркулацията и централния отварят но за краката и челното не искат ?

Потребителски аватар
ivaylodobrev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivaylodobrev » Чет 11 ное 2010 23:11

Здравейте, колеги!
Тъкмо почти преключих с напълното разглобяване и сглобяване на климатроника на моя пасат Б4 - и аз се научих как се поправят клапите :D Това включваше тотално сваляне на цялото табло, остана да стърчи само един волан :mrgreen:
Колегата питаше нещо как да мести клапите за краката и тази за топло/студено. Ами неможе да ги мести защото те не са с вакуум, ами с двигатели.
То май имаше подробна тема как се сваля всичко, но след няколко дена ще кача и аз инфо. Ако някой се интересува от нещо да пита на лично. :D

Върни се в “Passat”