смяна на преден десен лагер на пасат б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ziatev
Автомобил:
Двигател:

Re: смяна на преден десен лагер на пасат б5

Мнениеот ziatev » Сря 03 ное 2010 23:02

В крайна сметка нчкой знае ли колко струва смяна на лагер?За да си прецени дали си заслуажава главоболието?

InSIDe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот InSIDe » Чет 04 ное 2010 1:14

ziatev написа:В крайна сметка нчкой знае ли колко струва смяна на лагер?За да си прецени дали си заслуажава главоболието?

...ти знаеш ли кога ще умреш за да си изкопаеш дупката предварително?????? :banghead: защо кафето от кафемашината на тротоара го пиеш за 30 стотинки,а в някое лъскаво заведение същото (че може и по-зле) го пиеш по 2 лв???????????????? :banghead: :banghead: :banghead: колегата попита как става и аз му обясних...за да е решил да го сменя сам е логично,че преди това се е допитал насам натам какво ще му струва...от там нататък хората са казали "въпрос на вкус,казал Шаро и се близнал под опашката..." 8)

Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

Мнениеот slance » Чет 04 ное 2010 7:57

Гледам,че по ЕТКА излизат два размера лагери 75мм и 82мм.Който е сменял би ли казал на АФН-99г. кой размер е?

InSIDe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот InSIDe » Чет 04 ное 2010 15:02

ооо боже боже...абе защо не четете бе хора :banghead: :banghead: :banghead:
сори за главните букви но...САМИЯТ ЛАГЕР Е С 2 РАЗМЕРА!!!! НАПИАХ ГО ИЗРИШНО В ПОСТА СИ!!!
ПРЕДСТАВЛЯВА НЕЩО КАТО 2 ЛАГЕРА,С ПО-МАЛКА И ПО-ГОЛЯВА ДУПКА ОБЕДИНЕНИ В ЕДНА ЧЕРУПКА!!!

Това е така защото самата главина има засечка...защото ако я няма тая по-дебела част лагера ще ходи из шенкела и ще затяга!!!!! самата главина веднага зад часта за която се хваща гумата е по дебела около 1 пръст а края е тънък!!! затова казах че и тя се набива и трябва да се внимава да не избие задната част на лагера... :deal :deal :deal

Потребителски аватар
slance
Двигател:

Мнениеот slance » Чет 04 ное 2010 16:15

Колега InSIDe,би ли ми обяснил тогава разликата м/у 4А0 498 625 и 4В0 498 625.На първия външния диаметър е 82мм,а на втория е 75мм. :deal

InSIDe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот InSIDe » Чет 04 ное 2010 19:44

ами то има и 1H0 ... и 1J0 ... няма да ти отговоря на въпроса,за да ти оставя малко повод за размисъл,понеже за тебе явно такива понятиа като Quatro, Sinhro, 4x4 или такива като 3B3, 3B5, 3B6, 3BG Variant са чужди и доста далечни... :!: ако ти нямаш представа твоят личен автомобил коя точно разновидност е това вече е доста интересна ситуация... :D :D :D

бях казал в самото начало,че не съм майстор и не държа да разбирам и т.н. просто слдвам простата и елемтарна логика...

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 04 ное 2010 21:27

Браво за великолепното обяснение :bowdown само за 3000 те градуса не съм много съгласен освен ако шенкела ти не е волфрамов mhihi mhihi

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 04 ное 2010 21:46

fox_vt написа:Браво за великолепното обяснение :bowdown само за 3000 те градуса не съм много съгласен освен ако шенкела ти не е волфрамов mhihi mhihi

И на мен това ми направи впечатление 3000 градуса е много, ужасно много.
Когато стоманат е нагрята до 600-700градуса е жълта, за 3000 не знам(без значение за метала).

InSIDe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот InSIDe » Чет 04 ное 2010 21:48

fox_vt написа:Браво за великолепното обяснение :bowdown само за 3000 те градуса не съм много съгласен освен ако шенкела ти не е волфрамов mhihi mhihi

опааа добре че ме поправи...хакнал съм 1 нуличка в повече :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun
няма да е зле да прочета какво съм написал че може и други правописни грешки да има,но в бързината е така... :oops: 300 градуса са,а не 3000 :idea:

Потребителски аватар
slance
Двигател:

Мнениеот slance » Пет 05 ное 2010 7:12

InSIDe написа:ами то има и 1H0 ... и 1J0 ... няма да ти отговоря на въпроса,за да ти оставя малко повод за размисъл,понеже за тебе явно такива понятиа като Quatro, Sinhro, 4x4 или такива като 3B3, 3B5, 3B6, 3BG Variant са чужди и доста далечни... :!: ако ти нямаш представа твоят личен автомобил коя точно разновидност е това вече е доста интересна ситуация... :D :D :D

бях казал в самото начало,че не съм майстор и не държа да разбирам и т.н. просто слдвам простата и елемтарна логика...

Колега,само ще ти кажа,че съм зад волана вече 20г.Пасата ми е сигурно 15 кола подред,от които 8-9бр.VW.А колкото до кой модел е,знам доста добре.С VW се занимавам от 16г. вече.В сервиз ходя само заради канал и инструмент.:012:
П.П.нищо лично :beer

InSIDe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот InSIDe » Пет 05 ное 2010 12:57

slance написа:
InSIDe написа:ами то има и 1H0 ... и 1J0 ... няма да ти отговоря на въпроса,за да ти оставя малко повод за размисъл,понеже за тебе явно такива понятиа като Quatro, Sinhro, 4x4 или такива като 3B3, 3B5, 3B6, 3BG Variant са чужди и доста далечни... :!: ако ти нямаш представа твоят личен автомобил коя точно разновидност е това вече е доста интересна ситуация... :D :D :D

Колега,само ще ти кажа,че съм зад волана вече 20г.Пасата ми е сигурно 15 кола подред,от които 8-9бр.VW.А колкото до кой модел е,знам доста добре.С VW се занимавам от 16г. вече.В сервиз ходя само заради канал и инструмент.:012:
П.П.нищо лично :beer

ок колега нямам нищо против...да си жив и здрав и още 15 да смениш!!! след като си толкова навътре и на ти в нещат защо тогава задаваш глупави въпроси???????? аз без да разбирам по пътя на простата логика ти дадох отговора...ако целта е да се спами темата на момчето,няма смисъл, ако пък желаеш да покажеш майсторлък или не си съгласен с това което му написах аз като процедура - дай ще изтрия мнението си и му напиши как става номера ти :да: излишно казах,че не съм майстор,но обичам да се занимавам и тук там чувам по-малко петлите,а ти тръгваш да ме забиваш с някакви въпроси. Та по въпроса ти,да ти дам конкретен отговор (който вече мисля дадох,но не бях сигурен)... този размер зависи от това дали е синхро или 4х4 или обикновена предна предавка.
Поздрави...

Иван Златев
Автомобил: Passat b5 1999
Двигател: TDI 19 110

Мнениеот Иван Златев » Нед 14 фев 2021 1:08

Абе колеги,като чета с какъв зор си разглобявате окачването.......голям чук,по-голям чук,чъкане,блъскане,кръв,пот.......направо аз се препотявам в тая студена зимна вечер.Имам същия пасат,сменял съм карета и комплект предница,без никакъв зор,без пръскане с WD40.Сменял съм лагер на мой приятел със същата кола и при него без никакви спънки.Единствено си обеснявам нещата с това че колите са ни италианки и нямат грам ръжда.А съм виждал и коли на приятели от германия които са на половината години на пасата,а отдоло са.... без коментар.Само да спомена че и при мен болта на карето е с имбус 17

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 14 фев 2021 16:01

Зора зависи от много неща и е трудно прогнозируем....така че пали свещи след всеки лесен ремонт и се моли и следващия да е такъв...

Върни се в “Passat”