За или проти'ф' лошо монтирания ксенон

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

За или проти'ф' лошо монтирания ксенон

Мнениеот Emo » Чет 04 ное 2010 18:06

Ся сигур много 'ше ме подгонат, ама аз съм твърдо проти'ф' тия пръчки), дет' гордо им викат Xenon (убав газ - инертен, ядрените реактори се троват от него след т'ва са в йодна яма - принудителен престой).

Веднага аргументите:
1. Колкот и читаво да са поставени, мазно опънати кабели, убави ламби и прочее сичките бият на верев;
2. Ефекта е колкот' в т'ва, че светат в друг спекър и по-силно, толкоз и в т'ва, че са дигнати, то обикновените дълги не светат лошо;
3. Отразената светлина от ксеноните позволява по-добра видимост, но като те светнат директно в окото с палавия 'ксенон' ти отлепват ретината отма;
4. Секой горд пич с новомонтиран 'ксенон' го познавам от километър - той дава светлинни сигнали към луната, изкл. правят заводски вложените - там е друго, там Курт некакси се е сетил, че тоя автомобил 'ше се разминава с други автомобили, в смисъл няма да се рее сам в тъмната и студена галактика 'млечен път';
5. От как станахА модерни не съм видел ни един дето да не предизвиква изгаряне 1 степен по незащитените тъкани на околните водачи;
6. Да заслепиш елегантно останалите е опасно за тях;
7. Т'ва, че виждаш мн. ясно как някой пресно заслепен от теб се носи в свередел като нощна пеперуда към новите ти 'ксенони' не предотвратява никакси опасността;

Некой да не си помисли, че ми се свидят 200-300 кинта - не! Виждам добре със стандарните си регулирани читаво фарове и не намирам никакъв смисъл да карам останалите на пътя да се чувстват като заварчици без маска. Напоследък има явно по-ефтингяс 'ксенони' и масово са плъзнали, надпреварата в заслепяването се засилва, но няма знчение к'ви бластери си опънАл, кат' некой те резне през ретините пръв и 3-4 сек. си кат къртица.

Още повече, че ако КАТ в тая акция 'светлина' се задълбочат вероятно 'ше спрат повечето талиги с криви лазери, не са се сетили, преди за криви светлини набиваха актове.

Така мисля аз, никакси не искам да обидя някой, а още по-малко да се избича и аз с две йонни оръдия отпред - да видим кой - кого!

Последна промяна от Emo на Чет 04 ное 2010 18:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: За или проти'ф' допълнително монтирания ксенон

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 04 ное 2010 18:15

Пич живеем в свободно време, всеки може да прави на колата си каквото иска, стига да не вреди на останалите. Не живеем в времето на Тодор Живков, някой да ни казва какво да правим и какво не!
Темата ти ако не е заключена до 1 минута си късметлия!
Нападенията ще са най-малкото което ще получиш!
Истината е една, тия ксенони не са за стари автомобили, те са направени за по-нови автомобили и за по-добри фарове, от по ново поколение!
Сега кой каквото иска може да си критикува но аз КСЕНОН няма да сложа, защото ми ПУКА за останалите хора в движението.

Жалкото е че всеки мисле САМО за себе си! "Кво ми боли че ония срещу мен е заслепен, нали аз Виждам"

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Чет 04 ное 2010 18:18

Да бе точно това мисля и аз :да: , заводски вложените ОК! Пръчките - съмнителна работа!

п.п. Ъ Тодор Живковото време - никаква принуда няма - кой к'вото иска т'ва да прави, въпроса е к'ва мисъл седи зад тея действия.

п.п.п. Защо да се заключва темата, според мен е смислена?!?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 04 ное 2010 18:24

Колега, мисля че по-подходящо име на темата би било: "За и против неправилно монтирания ксенон".Откъм цветна температура, осветеност, енергоемкост мисля дилемата е с предопределен изход.Бих желал да притежавам марков ксенон с:лупи, жироскопи, следене пътя в завой, активен реглаж за неравности и оповестяване за ядрена атака.Не мога да си го купя и се движа със старите си жични свещи.
Наздраве :drunk

Потребителски аватар
Emo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Emo » Чет 04 ное 2010 18:28

Добре променям заглавието! :beer

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Чет 04 ное 2010 18:33

Еми кво да ти кажа колега има по земята убави 'ора и лоши вечно щастие няма.Лично аз съм виждал ксенон на обикновен рефлекторен фар (от ония дет много ги оплюват тес дет не могат да заварят) който си свети мирно и тихо без грам заслепяване.От друга страна съм виждал заводски сложен че и с лупи спира те като със стоп патрон,също и такива обикновенни халогенни фарчета дет се правят на заварчик също са ме заслепявали.Гледам масово се оплаквате то тоя набор тай ша са явно но вие като се разминавате дан би случайно да фиксирате поглед във отсрещните фарове кат оная ноща пеперуда дето била гъсеница а mhihi .Има една стара книга "Науката да се управлява автомобил" издателство 1977г по стария набор са я чели-та в нея пише че при разминаване не съ гледъ кат заек в ливада а се фиксира погледа в лентата на банкета а идващата кола се гледа с периферно зрение само-даже ако сте по зле с очите или оня е по добре с фаровете се затваря едното око при разминаване за да може да го отвориш после и да имаш видимост.Ама то сега в тея измислените и корумпирани Шофьорски(камикадзе)курсове тай ще да е.

Потребителски аватар
Jores
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: За или проти'ф' лошо монтирания ксенон

Мнениеот Jores » Чет 04 ное 2010 19:30

Под лошо монтиран ксенон разбирам всичко, което е сложено на рефлекторен фар без лупи. Всички такива заслепяват та се късат. По цяла вечер ги псувам навсякъде. От собствения си голям мерак към новата придобивка така и не възприемат, че колкото и да ги регулират пак няма как да не заспепяват отсрещния. Просто фара разсейва свелината извън галактиката. Дори и да не е заводски, поне да е направено както си трябва: с лупи, да има регулиране на фаровете по височина, а не да излъчва като телескоп когато качи някой отзад. Пък като не е с жироскоп да се нагласят фаровете от неравностите пак ще го преживея. Но поне основни принципи да се спазват с тея електрожени.
В европейските страни(ние само си мислим, че сме от тях) такива заварчици по улиците не допускат. За съжаление при нас никой не обръща внимание на това, не знам и кога ще му дойде времето. Като огладнеят полицаи и техническите пунктове достатъчно, тогава може би.
Да не се засегне някой, който се е постарал да направи добра осветителна уредба, но по начин, който не съсипва всички останали около него. Останалите, с открития ядрен синтез по улиците да се чувстват засегнати. И другите сме хора все пак.

Потребителски аватар
NORX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NORX » Чет 04 ное 2010 19:49

Не виждам никакъв смисъл в темата! Какво означава "За или против лошо монтирания ксенон"?
Това все едно да Ви питам "За или против лошо монтираните гуми".... естествено, че когато е монтиран лошо няма кой да е "ЗА", но когато е монтиран както трябва и настроен както трябва не виждам какъв е проблема... мен лично повече ме заслепяват волгите и жигулитата дето се клатят и единия фар му е на дълги другия на къси и той незнае на кфо е отколкото ксеноните...
лично мнение просто заглавието на темата е безсмислено....

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Чет 04 ное 2010 19:51

Jores, човече ще ме скъсаш с тоя термоядрен синтез, неуправляем е, не е открит :Mr Green Fun
Та по темата, по-долу е обяснено нагледно/нАучно ефекта от афтърмаркет ксенона

В средата на видеото некаква зла жена цитира алинеи, колко лошо е така да се постъпва :mrgreen:
И сеги, остава некой гном да прокара и у нас закон против заслепяването, да съсипе на хората проектите.Майтап ОК, ама не е хубаво да те кьорават.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 04 ное 2010 20:02

С лупи и жироскопи да! То направо ти е кеф да се разминеш с такава кола и да кара зад теб :beer За ксеноните на помътнелите и пожълтели пластмасови фарове не :не:

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Чет 04 ное 2010 20:30

на такива като автора им казват тролове:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0% ... 0%BE%D0%BB

чети, образовай се и като си нямаш работа и се чудиш какво да правиш на компютъра. ми погледай клипчета, почати с приятели, копай си фермата.. щото в момента твоята тема е "лошо монтирания ксенон" във форума.

Потребителски аватар
kole7o
Автомобил: VW PASSAT B6
Двигател: BKP

Мнениеот kole7o » Чет 04 ное 2010 20:51

Преди около 2-3 седмици и аз се сдобих с биксенон, монтиран на обикновенни фарове.Първите ми впечатления бяха, че свети много по-добре от обикновенните крушки, но при първото ми шофиране през нощта разбрах, че заселпявам много насрещно движещите се, даже и като бях зад някой ми пускаха аварийни светлини и отбиваха.И понеже съм съвестен шофьор отидох и си регулирах фаровете,като левия свети по-ниско от десния.Ефекта е, че също светят добре, но по моя преценка не заслепяват хората.Така, че аз съм за ксенона, когато е добре монтиран и не създава предпоставки за ПТП.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 04 ное 2010 21:51

Досега колите, които най-много ме заслепяват са:
- нерегулирани обикновени фарове - дори и една съвсем мижава крушка може да ти извади очите
- джипове/бусове - дали заради височината, не знам, ама направо лошо ми става от тях
- оригинални ксенони във фар тип лупа - това като го погледнеш фронтално и спираш да виждаш

Досега проблем с водачи с афтермаркет ксенон не съм имал лично аз

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 04 ное 2010 23:00

Карам ксенон на рефлекторен фар от доста време.
Поне три дни си играх да ги направя така, че да не заслепява отблясъка от долната страна на рефлектора.
Решението се оказа много просто.
Удължих предпазната ламаринка в долната част на крушката с още 5мм.
Фаровете ми светят на "черта" никога не са ми присветнали, че заслепявам.
Ако някой джитка на дълги и ме кьорави имам бонус още два фара mhihi

Потребителски аватар
PabloEscobar
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57D30O2

Мнениеот PabloEscobar » Чет 04 ное 2010 23:48

В белите страни си имат закони. :deal А ако искаш да си монтираш aftermarket ксенон си има и определените изисквания, но не си мислете, че се позволява да се монтират на обикновени фарове. Надявам се някой ден и в България да има такъв закон. :bishop

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”