За или проти'ф' лошо монтирания ксенон
- Presli82
- Автомобил: Volkswagen Passat b2
- Двигател: diesel
- Контакти:
Re: За или проти'ф' лошо монтирания ксенон
Твърдо против!!!Пречат, заслепяват, изнервят ме и им бия дълги...Правилно настроен ОК.
- Jores
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bobocamaro, управляемия термосинтез все ще докарат някой ден. А аз го използвах като метафора и под открит имах предвид облъчването на околните с ксеноните, пак метафорично разбира се, не очаквах някой да го дълбае буквално.
Също така твоят линк към клипа в YouTube е красноречив по темата.
kole7o, добре монтиран ксенон на рефлекторни фарове не съм виждал досега. Свалят ги надолу и намаляват облъчването, но ефекта пак е...зле.
maxpayne, за нерегулиран халогенен фар не говоря. То е ясно, че нещо неизправно не е като хората, съответно и те пречат. Но тея ксенони не подлежат на регулиране.
golfer, с твоите модификации върху крушката може да си постигнал някакъв слаб ефект, но смятам, че и ти си далеч от истината. Просто фокуса на тия крушки е различен от този на халогенна и отражението в рефлекторен фар се променя. Светлината на ксенона е много по-силна и рефлекторния фар е като диско глобус и пак си свети навсякъде. Да хората не ти присветват, защото някой пич като теб, който има още два фара им прогаря роговиците и веждите след присветкането. Като кара зад мен го пускам да минава и това е. Може да съм против неправилно поставен ксенон, но хората съвест нямат и докато не се ограничи официално това нещо, просто трябва да се търпи.
Не искам да обидя никой лично, но не одобрявам този вид ксенон. Лично се надявам да го забранят и в България в най-скоро време. Когато е направен според изискванията нямам нищо против, чудесна система е.

kole7o, добре монтиран ксенон на рефлекторни фарове не съм виждал досега. Свалят ги надолу и намаляват облъчването, но ефекта пак е...зле.
maxpayne, за нерегулиран халогенен фар не говоря. То е ясно, че нещо неизправно не е като хората, съответно и те пречат. Но тея ксенони не подлежат на регулиране.
golfer, с твоите модификации върху крушката може да си постигнал някакъв слаб ефект, но смятам, че и ти си далеч от истината. Просто фокуса на тия крушки е различен от този на халогенна и отражението в рефлекторен фар се променя. Светлината на ксенона е много по-силна и рефлекторния фар е като диско глобус и пак си свети навсякъде. Да хората не ти присветват, защото някой пич като теб, който има още два фара им прогаря роговиците и веждите след присветкането. Като кара зад мен го пускам да минава и това е. Може да съм против неправилно поставен ксенон, но хората съвест нямат и докато не се ограничи официално това нещо, просто трябва да се търпи.
Не искам да обидя никой лично, но не одобрявам този вид ксенон. Лично се надявам да го забранят и в България в най-скоро време. Когато е направен според изискванията нямам нищо против, чудесна система е.

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Presli82 написа:Твърдо против!!!Пречат, заслепяват, изнервят ме и им бия дълги...Правилно настроен ОК.

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
много хубава тема
евала на автора за начина по който си е изложил тезата 

- dragozow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Против естествено, изкьоравиха ме с тия ксенони за по 30 лв. Само след технотест, лупи и настройка на фаровете.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Много ясно,че против.Не вижидам кой ще е за нещо лошо
Изобщо какъв е смисъла от цялата тема?Все едно да ви питат за или против да ви убием

Изобщо какъв е смисъла от цялата тема?Все едно да ви питат за или против да ви убием

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Хич не ми пука. Карам си с ксенона на рефлекторен фар и не се вълнувам от околните.
Взел съм мерки фаровете да не светят в небето и намирам стореното за достатъчно. Докато законът ми позволява ще си карам така без да ме интересува дали някой е за или против.
Лично аз отдавна не обръщам внимание на фаровете срещу мен. Истината обаче е, че доста по-често ме заслепява някоя патка с нерегулирани нормални фарове или някой заплес каращ на дълги от колкото афтър маркет ксенон.
До сега всичките ми автомобили без първия са били с афтърмаркет ксенон и само на единият са ми светкали насрещно движещите се защото имах проблем с регулацията на фаровете. След отремонтиране на проблема не съм видял някой да криви огледала на светофара или да ми бие къси дълги насреща.
Всичко е въпрос на правилно регулиране. Разбира се, че лупата си е лупа и е за предпочитане, но далеч не е задължително.
Намирам темата за поредния повод за хейтене
Пушачи срещу непушачи, ксенонаджии срещу нексенонаджии, газаджии срещу дизелджии и бензинаджии...
Пляс-пляс та дрън! - хора без работа
Взел съм мерки фаровете да не светят в небето и намирам стореното за достатъчно. Докато законът ми позволява ще си карам така без да ме интересува дали някой е за или против.
Лично аз отдавна не обръщам внимание на фаровете срещу мен. Истината обаче е, че доста по-често ме заслепява някоя патка с нерегулирани нормални фарове или някой заплес каращ на дълги от колкото афтър маркет ксенон.
До сега всичките ми автомобили без първия са били с афтърмаркет ксенон и само на единият са ми светкали насрещно движещите се защото имах проблем с регулацията на фаровете. След отремонтиране на проблема не съм видял някой да криви огледала на светофара или да ми бие къси дълги насреща.
Всичко е въпрос на правилно регулиране. Разбира се, че лупата си е лупа и е за предпочитане, но далеч не е задължително.
Намирам темата за поредния повод за хейтене

Пушачи срещу непушачи, ксенонаджии срещу нексенонаджии, газаджии срещу дизелджии и бензинаджии...
Пляс-пляс та дрън! - хора без работа

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
това дали някой ви светка или не, не е меродавно... аз не присветвам на заслепяващи ме автомобили. Всеки 2-ри на който присветна, че ме заслепяват късите му светлини, ми присветка и той...
едва ли не, за кво му правя забележка. Та то ефекта се губи, хем ми вади очите на къси, хем после пуска и дълги... 

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Хич не светкам на заслепяващите. Директно включвам дълги и не ги изключвам. Он да прави каквото му е на сърце.
Обмислям да мина на варианта с директно нацепване в заслепяващи автомобили.
Също и в такива с включени фарове за мъгла.
2/3 от тия приятни типове са слепи като прилепи и за това карат така. Да не говорим за теорията за "пресичащите се светлини", дето от НАСА ще се хванат за главите как така до сега не са знаели.
Хората са безотговорни...
Плеска ксенон и не ебава да регулира.
Вири фарове и не ебава да си прегледа очите.
Първата му работа като се клецне в кочината е да завърти де що има врътка вътре, започвайки от фарове за мъгла, и не ебава да се позамисли.
Кара с гуми за мъгла и не ебава да сменя.
И т.н. до +безкрайност...
Милея за драконови мерки, затвори и конфискация на движимо имущество!
Обмислям да мина на варианта с директно нацепване в заслепяващи автомобили.
Също и в такива с включени фарове за мъгла.
2/3 от тия приятни типове са слепи като прилепи и за това карат така. Да не говорим за теорията за "пресичащите се светлини", дето от НАСА ще се хванат за главите как така до сега не са знаели.
Хората са безотговорни...
Плеска ксенон и не ебава да регулира.
Вири фарове и не ебава да си прегледа очите.
Първата му работа като се клецне в кочината е да завърти де що има врътка вътре, започвайки от фарове за мъгла, и не ебава да се позамисли.
Кара с гуми за мъгла и не ебава да сменя.
И т.н. до +безкрайност...
Милея за драконови мерки, затвори и конфискация на движимо имущество!

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
кучетата си лаят,колите си вървят
Докато няма закон,няма да има съобразяване.Остава само това,което golfer беше писал в направи си сам,номера с пластинката.Ама това си е до човек.

Докато няма закон,няма да има съобразяване.Остава само това,което golfer беше писал в направи си сам,номера с пластинката.Ама това си е до човек.

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
escrime написа:Кара с гуми за мъгла и не ебава да сменя.

Иначе аз съм си решил проблема с очила за нощно каране... Помагат много, но малко затъмняват и светлото петно направено от моите фарове... за това в града ги свалям, за да виждам дупки и пешеходци, но извънградско през нощта и в мъгла задължително с тях...
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм особено убеден, че ако закона каже "не", някой ще спазва. То и сега пише, че само при определени условия се палят халогените, ама народа бримчи ксенонки и в тях. Т'ва че бронята натрошена, ламбите светят по-високо от късите и ако фара е читав си концентрира снопа в окото на ония отсреща... боли го Ганьо. Смяната на типа светлини ми се струва се брои за не малка конструктивна промяна, което значи, че по закон всеки с чайна доработка на гнил рефлетор трябва да бъде спрян от движение, докато не мине технотест...
Винаги съм бил на мнение, че проблема не ни е в законите, а в мисленето(немисленето).
Нямам против доработките, упгрейдите и сие. Имам против некадърно направените и тези които са направени въпреки яснотата, че няма да стане както трябва.
Винаги съм бил на мнение, че проблема не ни е в законите, а в мисленето(немисленето).
Нямам против доработките, упгрейдите и сие. Имам против некадърно направените и тези които са направени въпреки яснотата, че няма да стане както трябва.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Не виждам причина за различни мнения - "За или проти'ф' лошо монтирания ксенон"
Еми едва ли има някои здравомислещ да каже, че е "за" заслепяването
Някои тръгнаха веднага да си защитават ксенончета.
Ок наистина и аз съм виждал коли с допълнително сложен такъв, които не заслепяват.
Нямам нищо против тях. Ако искат и прожекторите да си сложат, стига да не ми пречат и да не създават препоставки за ПТП-та!
За съжаление без да изгорят и читавите, няма как да се реши този проблем.
Трябва да се забрани.
Проблема е наистина сериозен и това, че не ви мигат отсреща не значи, че не кьоравите хората и те не полагат неистови усилия да не се врежат в кола, дере...
п.с. слагал съм на 3ката ксенон и на едните фарове нямаше проблеми и съм сигурен, че не заслепяваше (лично тествано много пъти), но на други положението беше ужас. Принудих се да забия фаровете в земята и беше в пъти по-зле от нормална крушка, но поне не пречих. След това не съм си прсвил експерименти.
Та дори и да слагате - бъдете отговорни
Еми едва ли има някои здравомислещ да каже, че е "за" заслепяването

Някои тръгнаха веднага да си защитават ксенончета.
Ок наистина и аз съм виждал коли с допълнително сложен такъв, които не заслепяват.
Нямам нищо против тях. Ако искат и прожекторите да си сложат, стига да не ми пречат и да не създават препоставки за ПТП-та!
За съжаление без да изгорят и читавите, няма как да се реши този проблем.
Трябва да се забрани.
Проблема е наистина сериозен и това, че не ви мигат отсреща не значи, че не кьоравите хората и те не полагат неистови усилия да не се врежат в кола, дере...
п.с. слагал съм на 3ката ксенон и на едните фарове нямаше проблеми и съм сигурен, че не заслепяваше (лично тествано много пъти), но на други положението беше ужас. Принудих се да забия фаровете в земята и беше в пъти по-зле от нормална крушка, но поне не пречих. След това не съм си прсвил експерименти.
Та дори и да слагате - бъдете отговорни

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
groznika написа:...Всичко е въпрос на правилно регулиране. Разбира се, че лупата си е лупа и е за предпочитане, но далеч не е задължително.
....Намирам темата за поредния повод за хейтене.....
group® написа:...Та дори и да слагате - бъдете отговорни...
Повече по тая тема нема кво да се каже като не виждате сложете си свещи

- Plehi
- Автомобил: Passat B8 T4 Touareg W140
- Двигател:
Пускам си сенника и нека си свети отсреща
Колкото до тия , дето искат да се врязват челно...Успех 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”