Здравейте колеги.Става въпрос за Passat B5 1997 AFN ,с четирилъчевият волан.
Интересува ме ако сваля еърбега,мога ли да регулирам волана че сега стои леко наклонен наляво при движение направо.
На старата ми Б3-ка помня че можеше...Поздрави!
Регулиране волан на Пасат Б5.
- rumbata777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- rumbata777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Регулиране волан на Пасат Б5.
Мерси колега...Да разбирам ли че оста е назъбена ситно и позволява финна настройка?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега можеш да отидеш на реглаж на преден мост, защото ако е сменяно нещо от там може да ти криви волана, иначе няма логика този волан да се размести така от нищото.
- gencho84
- Автомобил:
- Двигател:
Здр.колега,не ти препоръчвам да я правиш тази операция от личен опит.Ако успееш да откачиш аирбега ще видиш ,че на волана има белег.Аз местих волана и почна да дарпа в страни,и не се оправи докато не варнах всичко по обратния пат.Волана на център и на стенд да го изправят.
Поздрави
Поздрави
- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
gencho84 написа:Здр.колега,не ти препоръчвам да я правиш тази операция от личен опит.Ако успееш да откачиш аирбега ще видиш ,че на волана има белег.Аз местих волана и почна да дарпа в страни,и не се оправи докато не варнах всичко по обратния пат.Волана на център и на стенд да го изправят.
Поздрави

Най-безболезния начин!
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gencho84 написа:Здр.колега,не ти препоръчвам да я правиш тази операция от личен опит.Ако успееш да откачиш аирбега ще видиш ,че на волана има белег.Аз местих волана и почна да дарпа в страни,и не се оправи докато не варнах всичко по обратния пат.Волана на център и на стенд да го изправят.
Поздрави
каква е логиката като се измести волана след това да върви на криво колата ? я пообясни че аз немога да си го обесня .
питам не задруго ами защото моя и той е накриво защото скоро свалях рейката за ремонт и като са я монтирали не са улучили да е точно в средата волана . та и аз мисля някой ден да го сваля и да го наместя но твоето твърдение ми е някак странно . поздрави
- williams_vn
- Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
- Двигател:
абе вади аирбега намести си волана само гледаи да не даваш на контакт като си извдил възглавницата че после ще трябва да се занулява грешката на компа иначе няма причина да дърпа на никаде не слушаи некомпетентни хора
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ей веднага с тежките присъди за некомпетентните хора.Колегата се е опитал да обясни, че обикновено волана си е центриран заводски и ако не си правил някакви интервенции по рейката или някой преди това не го е свалял този волан, няма причини волана да стои накриво освен неправилно регулиране на сходимостта на колелата.Затова отиди пръво на стенд за реглаж на предницата и после се занимавай да местиш волана, защото ти можеш да си направиш волана да ти стои както трябва, но да нямаш добра сходимост на колелата, което аз мисля че е по-важно.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
при мен всичко си е регулирано , просто заради свалянето на рейката не е наместен като хората .
та питам колегата каква е логиката като си центрираш волана от самия волан да ти бяга колата на някъде - това ми беше интересно
та питам колегата каква е логиката като си центрираш волана от самия волан да ти бяга колата на някъде - това ми беше интересно
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега щом при тебе всичко е регулирано, значе можеш спокойно да си преместиш волана да ти е хоризонтален като караш направо, но при тебе разликата явно идва от ремонта на рейката.Колата не може да върви накриво, само защото волана не ти е хоризонтален, но говорим по принцип, че заводски волана е центриран и за да ти се получи някакво изменение това си има причина, която според мен може да е смяна на кормилен накрайник и от там нарушаване на сходимоста на колелата и като следствие се получава това разместване на волана.За да не бъда голословен, ще кажа, че като взех колата и на мен ми беше волана на една страна като карах направо, но като смених вънщните кормилни накрайници незнам как го нацелих, но ми се центрира волана и даже не съм ходил на реглаж после, понеже колата не дърпа на никъде.
- rumbata777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мерси за отговорите колеги.При мен лекият наклон вляво се получи след смяна на носач и пружина на макферсон.
Правих и реглаж след това...
Правих и реглаж след това...
- rumbata777
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...a и да питам:като сваля въздушната възглавница,има ли как да се види дали е гърмяла?
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
след като възглавницата гръмне на нейно място остава огромна дупка (тя е за еднократна употреба)
така че или никога не е гърмяла или е сменена с нова
когато сваляш възглавницата бъди много внимателен да не повредиш захранващото кабелче
струва от порядъка на 400лв.
така че или никога не е гърмяла или е сменена с нова
когато сваляш възглавницата бъди много внимателен да не повредиш захранващото кабелче
струва от порядъка на 400лв.