ет-то за пасат Б4 ...
-
- Автомобил: vw passat b4
- Двигател: 2E 115кс
ет-то за пасат Б4 ...
колеги...някой да знае за пасат б4 с 16ки джанти какво ет е най добре да бъне на джантата...ако е по голямо да речем няма ли да опира в апаратите...а ако е прекалено малко в калника...
- HukuTyY
- Автомобил: Vw Passat B4
- Двигател: ABF 16v
Re: ет-то за пасат...
Здравей колега.Ет-то за 16ки лично за мен е най-добре да е в границите 35 или 38.При тези стойности няма да имаш проблем.А относно самото Ет колкото по-голяма е цифрата му толкова джантата влиза по-навътре,ако е по-малка цифрата самата джанта излиза по-навън,но ако се придържаш към тези стойности няма да имаш проблем 

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
няма значение дали 15, 16 или 17 цола... в крайна сметка, ако се спазват размерите, външния диамерът на гумата и при всички цолажи е еднакъв, само дето гумата става все по-нископрофилна.
Дали ще опира някъде зависи единствено и само от ЕТ и J на джантата! Ако имаш еднакво ЕТ, да речем 35, и две джанти-7J и 9J, ясно е че 9-ките ще са с по 1 инч изнесени и от двете страни спрямо 7-цата.
кажи си ЕТ-то, Же-то и размера гуми. (иначе и окачването има отношение върху това дали ще опира
)
Дали ще опира някъде зависи единствено и само от ЕТ и J на джантата! Ако имаш еднакво ЕТ, да речем 35, и две джанти-7J и 9J, ясно е че 9-ките ще са с по 1 инч изнесени и от двете страни спрямо 7-цата.
кажи си ЕТ-то, Же-то и размера гуми. (иначе и окачването има отношение върху това дали ще опира

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Трябва да се изясни и какво означава най добро ЕТ
Да не опира, или да изглежда добре
Примерно отзад ако са 9j ET трябва да е 25 или по-малко

Примерно отзад ако са 9j ET трябва да е 25 или по-малко

- pe6kata
- VW експерт
човека го е страх да не опира...
имаш ли снимки как стои 7.5 или 9же, но да се знае ЕТ то на джантата и има ли и колко е фланеца?
за да преценя как стои, че съм с 7.5же, 17', ЕТ 35, супертуризмо, но е много забита в купето и сега вече идва времето...
Лошото е че карам с много високи гуми, в момента отзад съм с 205/50/17, а взех и койлове а вайтек и колата ще е ниска и става една... ще игре флекса, ама да видим
имаш ли снимки как стои 7.5 или 9же, но да се знае ЕТ то на джантата и има ли и колко е фланеца?
за да преценя как стои, че съм с 7.5же, 17', ЕТ 35, супертуризмо, но е много забита в купето и сега вече идва времето...
Лошото е че карам с много високи гуми, в момента отзад съм с 205/50/17, а взех и койлове а вайтек и колата ще е ниска и става една... ще игре флекса, ама да видим

-
- Автомобил: vw passat b4
- Двигател: 2E 115кс
еми колеги ет-то е 50 на тея джанти а ж-то 7,5...
- Winner25
borkonikoloff написа:еми колеги ет-то е 50 на тея джанти а ж-то 7,5...
Няма да станат без фланци.
Това е много хубава тема, защото и аз не един път съм се замислял къде е баланса хем да изглежда добре, хем да може и да се кара...
В момента съм с 15ки джанти 6J и ЕТ30, но отзад са прекалено прибрани навътре и ме дразни, нека хора които са слагали 16ки или 17ки да кажат горе долу при какви стойности как седи
В момента съм с 15ки джанти 6J и ЕТ30, но отзад са прекалено прибрани навътре и ме дразни, нека хора които са слагали 16ки или 17ки да кажат горе долу при какви стойности как седи

- live_for_passat
- Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
- Двигател: ASZ 2002
Отзаде с 9х16 ЕТ25 изглежда много добре И с здраво окачване и нормално товарене не би трябвало да има проблем
Джанти мечта

- Winner25
Re: ет-то за пасат Б4 ...
Нека някой колега който е наясно да провери дали правилно смятам
Ако правилно съм сметнал джанта с размер 7j ет55 за да стои инесена като джанта 9j ET25, трябва да сложа фланец с размер 55,4мм.
Съответно 8j ET52.3, да стои като 9j ET15 трябват 50мм фланци

Ако правилно съм сметнал джанта с размер 7j ет55 за да стои инесена като джанта 9j ET25, трябва да сложа фланец с размер 55,4мм.
Съответно 8j ET52.3, да стои като 9j ET15 трябват 50мм фланци

- pe6kata
- VW експерт
абсолютно вярно
А до колко дебели фланци е допустимо да се слагат, примерно 30-40мм става или е опасно ...в случай, че реша да не сменявам джанти а да ги изнасям с фланци, идеята е да докарам като изнесеност 9J ЕТ 25 за отзад 

- Winner25
JC написа:А до колко дебели фланци е допустимо да се слагат, примерно 30-40мм става или е опасно ...в случай, че реша да не сменявам джанти а да ги изнасям с фланци, идеята е да докарам като изнесеност 9J ЕТ 25 за отзад
Мисля че ако направиш фланците с два комплекта болтове няма проблем за широчината

Към парите които ще дадеш за фланци и болтове като прибавиш и тези които ще вземеш от твоите джанти ще си купиш хубави джанти с желания размер

- pe6kata
- VW експерт
JC написа:А до колко дебели фланци е допустимо да се слагат, примерно 30-40мм става или е опасно ...в случай, че реша да не сменявам джанти а да ги изнасям с фланци, идеята е да докарам като изнесеност 9J ЕТ 25 за отзад
щом е за отзад, по-добре да се направи фланец м/у моста и оста на главината. Там няма проблем, че и по-евтино става