Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот hooligan_sk » Съб 06 ное 2010 10:37

Ако въртите много км изчакайте. Ако не, слагайте ги сега, че още от 8 сутринта чакат коли пред гумаджииниците и ще става все по-зле :beer

Потребителски аватар
MiLaNoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MiLaNoTo » Съб 06 ное 2010 22:13

hooligan_sk написа:Защо си дал толкова много пари за гуми които се издъниха в аутобилд, не видя ли сканираното списание? :shock На тая цена в автогуми можеш да си купиш гудиър, дънлоп и континентал които са топ 3 във всички тестове, без никакви отстъпки. С такъв Близак карах един галант, мислехме че му е прецакан типтроника, така виеха гумите :drunk

1 - взех си гумите 3 дена преди да излезе списанието :x
2 - тогава имах възможност да взема отстъпката, а и беше точно периода когато времето се застуди супер здраво, нямаше за кога да отлагам.
3 - послушах "най-опитния" гумаджия[и познат на моя приятел, уреждащ остъпката], и той каза спрямо ДОТ-а и стабилност-а (от всички налични гуми, които имат в Диана), че Blizzak са най-добри.
4 - и все пак ми се струва, че е супер нереалистично да оценят Bridgestone като "задоволителни".
5 - така или иначе връщане назад няма ...

P.S. И да не забравяме, че списанието е немско :)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Съб 06 ное 2010 22:28

milanoto написа:
hooligan_sk написа:Защо си дал толкова много пари за гуми които се издъниха в аутобилд, не видя ли сканираното списание? :shock На тая цена в автогуми можеш да си купиш гудиър, дънлоп и континентал които са топ 3 във всички тестове, без никакви отстъпки. С такъв Близак карах един галант, мислехме че му е прецакан типтроника, така виеха гумите :drunk

2 - тогава имах възможност да взема отстъпката, а и беше точно периода когато времето се застуди супер здраво, нямаше за кога да отлагам.
3 - послушах "най-опитния" гумаджия[и познат на моя приятел, уреждащ остъпката], и той каза спрямо ДОТ-а и стабилност-а (от всички налични гуми, които имат в Диана), че Blizzak са най-добри.
4 - и все пак ми се струва, че е супер нереалистично да оценят Bridgestone като "задоволителни".

Няма лошо, в сняг си орат добре гумите, 100% няма да закъсаш. Ако не караш на ръба всичко е точно :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 06 ное 2010 23:06

milanoto написа:

И какво като е немско? ГудИър да не би да не са американска фирма? Но това не им пречи да са на 1во място. За мен немските тестове на АДАЦ са най-достоверен източник за качествата на дадена гума. Pirelli са италиански, но и те са в челото. Дънлоп също не са немски. От топ-моделите май само Фулда са немска фирма,но и тя според тях е средна работа гума. Просто се примири с фактът, че си купил нови гуми, дал си една камара пари, но не си взел най-доброто за парите си и си ги карай със здраве :beer От новата гума няма по-хубаво.
Майка ми си взе за пасатора същия размер гуми на Континентал 830 за под 800 лева без някакви особени отстъпки (понеже тук в Стара Загора повечето търговци дават хубави цени, когато вземаш 4 гуми и ти правят безплатен монтаж)

Потребителски аватар
MiLaNoTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MiLaNoTo » Нед 07 ное 2010 0:23

Никъде не съм казал, че не оценявам тестовете, напротив. Но ако сложиш настрана другите неща - кажи ми, че ако трябва да избираш SAVA или Brigdestone, ти ще избереш САВА, защото в АДАЦ те са отлични, а Brigdestone задоволителни?
Това не е сериозно .... :closed:

Лека вечер :)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 07 ное 2010 9:42

milanoto написа:Никъде не съм казал, че не оценявам тестовете, напротив. Но ако сложиш настрана другите неща - кажи ми, че ако трябва да избираш SAVA или Brigdestone, ти ще избереш САВА, защото в АДАЦ те са отлични, а Brigdestone задоволителни?

Поръчал съм 4 бр. Сава 205/55/16 по 146лв, чакам ги в сряда. Цената не беше въобще определяща, просто предвид приличното представяне, цената и това че марката е 100% част от Гудиър, я правят гума с огромно value в нея :да:

Потребителски аватар
bobar
Автомобил: Passat B6 2.0 TDI
Двигател:

Мнениеот bobar » Нед 07 ное 2010 10:05

Dunlop SP Winter Sport 3D MO 195/65/15 . Дават ги по тестове нумеро УНО :)
За сега се държат много добре.Страшно сцепление на мокро.Сняг още не са видяли.Всех ги по към 108лв. бройката от Диана с отстъпка.На същите пари бяха и ултрагрип 7 които също ми направиха впечетлени с голям борд.

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Нед 07 ное 2010 10:37

hooligan_sk написа:
milanoto написа:Никъде не съм казал, че не оценявам тестовете, напротив. Но ако сложиш настрана другите неща - кажи ми, че ако трябва да избираш SAVA или Brigdestone, ти ще избереш САВА, защото в АДАЦ те са отлични, а Brigdestone задоволителни?

Поръчал съм 4 бр. Сава 205/55/16 по 146лв, чакам ги в сряда. Цената не беше въобще определяща, просто предвид приличното представяне, цената и това че марката е 100% част от Гудиър, я правят гума с огромно value в нея :да:

Внимавай със Сава-та. Много хубава гума е, но срещу дупки не се представя добре.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 07 ное 2010 11:09

K написа:
hooligan_sk написа:

Внимавай със Сава-та. Много хубава гума е, но срещу дупки не се представя добре.

Аз не мисля че някоя мека гума може да оцелее при 195/50/15 :roll: Тея 16ки никак не са ниски, мисля че няма да има проблем :да:

K

Мнениеот K » Нед 07 ное 2010 11:23

hooligan_sk написа:
K написа:
hooligan_sk написа:

Аз не мисля че някоя мека гума може да оцелее при 195/50/15 :roll: Тея 16ки никак не са ниски, мисля че няма да има проблем :да:

Летните ми на торпедото бяха Hankook същия размер и няма да ти казвам през какви трапове съм минавал и нищо не им е ставало. Така че си имай едно на ум ;)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 07 ное 2010 11:50

А на Савата получвал ли се е балон? :roll:

K

Мнениеот K » Нед 07 ное 2010 11:59

hooligan_sk написа:А на Савата получвал ли се е балон? :roll:

Да, точно края на миналата зима. Затова ти казвам да внимаваш с тия гуми. Иначе са супер на сняг и лед, никакви проблеми. ;)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 07 ное 2010 12:00

K написа:
hooligan_sk написа:А на Савата получвал ли се е балон? :roll:

Да, точно края на миналата зима. Затова ти казвам да внимаваш с тия гуми. Иначе са супер на сняг и лед, никакви проблеми. ;)

Колата се кара само по първокласните междуградски пътища, градско не, надявам се да няма проблеми :да:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 07 ное 2010 13:29

Колега, миналата зима като си вземах W440 за отпред бях се спрял на тях и на Сава Ескимо С3. От средния клас марки и двете бяха дадени като много препоръчителни. Отидох в гумаджийницата, видях и двата модела по-отблизо. Да ти кажа Сава-та ми се стори прекалено кашкавалена и кекава отстрани на борда (това немците не ги интересува особено, щото там няма кратери като тук) и затова се спрях твърдо на Ханкук, друг негов плюс (който е по-скоро психологичен фактор)е, че са мейд ин Кореа. А Сава-та бяха някъде из по-източната част на западна Европа, не знам словенски ли какви бяха.
Явно правилно съм преценил, като чета по-горните мнения на колегите. heavy metal zork
п.п. за да ти отговоря директно на въпроса - ако са с еднакво дебели бордове отстрани бих избрал Сава-та, честно казано, иначе бих взел Бриджстоуна и бих се примирил, че по тестовете не ги изкарват толкоз добри като Сава, но с надеждата, че дупките няма да им разкажат играта.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Нед 07 ное 2010 15:31

stefan4o написа:

Колега, миналата зима като си вземах W440 за отпред бях се спрял на тях и на Сава Ескимо С3. От средния клас марки и двете бяха дадени като много препоръчителни. Отидох в гумаджийницата, видях и двата модела по-отблизо. Да ти кажа Сава-та ми се стори прекалено кашкавалена и кекава отстрани на борда (това немците не ги интересува особено, щото там няма кратери като тук) и затова се спрях твърдо на Ханкук, друг негов плюс (който е по-скоро психологичен фактор)е, че са мейд ин Кореа. А Сава-та бяха някъде из по-източната част на западна Европа, не знам словенски ли какви бяха.
Явно правилно съм преценил, като чета по-горните мнения на колегите. heavy metal zork
п.п. за да ти отговоря директно на въпроса - ако са с еднакво дебели бордове отстрани бих избрал Сава-та, честно казано, иначе бих взел Бриджстоуна и бих се примирил, че по тестовете не ги изкарват толкоз добри като Сава, но с надеждата, че дупките няма да им разкажат играта.

Колегата от горния пост е карал няколко зими с нископрофилна Сава(знам щото сме си говорили) и накрая им е направил балон. Баща ми направи балон на много скъп летен бриджстоун туранца, това значи ли че са кашкавалени? :roll: На абсолютна всяка гума можеш да й направиш балон или никога нищо да не й стане, въпрос на късмет главно! и никога неможеш да сравниш обективно 2 гуми, просто защото скороста, дупката и ъгъла на удар винаги са различни :да:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”