Потънал педал на газта 6N0
-
tougherty
- Автомобил:
- Двигател:
Потънал педал на газта 6N0
Здравейте колеги. Днес докато карах, в един момент установих, че педалът на газта е потънал толкова надолу, че с доста леко натискане опира в пода. За щастие не се задържа долу, а се връща обратно в ниското положение с малко забавяне (и съответно ръмжене на двигателя). Това се случи съвсем ненадейно, даже не съм усетил точно кога, тъй като бях в някакво задръстване. Утре мисля да отворя на светло да погледна, но се чудя дали някой от вас е имал подобен проблем. Също така установих и друг проблем. Пасажерската врата не се отваря отвътре ако преди това не е била отворена отвън след като се отключи колата. Когато дръпна отвътре, лостчето се движи все едно колата е заключена и не захапва. След като отворя вратата отвън вече няма такъв проблем - отварям я съвсем спокойно и отвътре. Като я заключа и я отключа (независимо дали с дистанционното или с ключ), пак става същото. Не че е особено голям проблем, защото едва ли ще тръгна да отварям често пасажерската врата отвътре когато няма човек там, но самият факт, че съществува като проблем ме дразни. Благодаря предварително за всякакви предложения за оправяне на проблемите.
- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Re: Потънал педал на газта 6N0
провери конзолата с педалите
- benzino
- Автомобил: VW Polo 86c
- Двигател: mix
Спред мен проблема с педала на газта ще е от жилото. Провери дали всичко е наред с него, дали има опора жилото. Наскоро имах подобен проблем, само че със съединителя. Той си беше потънал направо
Оказа се, че няк'ва планка (или там, както се казва), на която се държи жилото се е счупила. За другия проблем нямам идея...
Оказа се, че няк'ва планка (или там, както се казва), на която се държи жилото се е счупила. За другия проблем нямам идея...- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Задържа ти жилото на газта погледни първо него-закъсало се е и задържа в бронята си и поради това стои педала ниско и се форсира колата а за вратата махни кората и огледаи механизма на отваряне -не ти връща докраи възратната пружина ти я върнеш отвън и после започва да работи отвътре-смазване на механизма но не ползваи грес а шреи на селиконова основа или ВД.
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
При мен на голфа беше потънал педала на газта.Оказа се,че е отпред на жилото има нещо може би е било от пластмаса и се е счупило.Отрязах,една шайба и го сложих на това място и нямам никакви ядове.
- hooligans
- Модератор

- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
hooligans написа:провери конзолата с педалите
Досега всички които се изредиха с счупените пластмаси и отлепени.
Една цяла конзола е, отдлепя се стоиката за жилото и така ..
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”