Як монитор

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Re: Як монитор

Мнениеот krraynov » Нед 07 ное 2010 17:59

chefito написа:
krraynov написа:Гледай това Изображение

EIZO не ползваха ли матрици точно на SAMSUNG? И стига сте препоръчвали топ продуктите....тва е като някой да попита за нова кола и веднага да му препоръчат ламбо, ферари и бентли, щото видиш ли са много яки... death

:?: :?: :?: Що не си гледаш у телевизора алоооо :screwy

Не може ли всеки да препоръчва онова което мисли сам по въпроса! Казвам го от собствен опит и понеже имам впечатление само и от двата монитора за които съм писал ... Когато всеки вземе да пише само за онова от което има собствен опит - тогава има смисъл. Иначе по-характеристики - всеки знай- как да си направи една таблица и да сложи параметри в нея и да сравнява.. теоретично...
Така че колега chefito можеш да не ми казваш какво да препоръчвам... Ако ти имаш друго мнение- Ок. Моето е онова което съм написал. И още нещо аз също съм любител на самсунг - но според мен - те нямат монитори - от висок клас. Ако говорим за телевизори- това е друга тема. Матриците може и да са тяхни... и какво от това? Защо не дават 5г гаранция на техните монитори тогава? :beat_butt2

Между впрочем ти за какво си се включил тук - само да :не: :не: плюеш май. Да си дал една марка монитор :dummy: ???

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 07 ное 2010 18:22

Абе за 600 лева едва ли ще намериш Як Eizo. Особено пък нов. А няма смисъл да се набиват толкова пари за втора ръка монитор работил 5873987 часа. Макар и за офис. Виж Dell-а също е решение. mhihi

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Нед 07 ное 2010 22:37

black` написа:...Виж Dell-а също е решение. mhihi

Точно този Dell го мислех за себе си, но ми се налага отлагане на подобна покупка...

Не съм сигурен дали има по-добър вариант.
Вярно е, че новите TN матрици ги докараха, но IPS си е друга технология. ;)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 07 ное 2010 23:09

То най-яко е PVA и S-PVA. Гледах едни 4:3 в София втора ръка отдавна. Нямат нищо общо с масово продаваните нови TN IPS MVA матрици в БГ. Цените обаче дори и на втора ръка са ... :horror: И не си заслужава. Иначе като цяло въобще не ми харесват тия тънки монитори. Жалко, че няма части за тринитрон в България. Още го пазя в другата стая. mhihi

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Нед 07 ное 2010 23:12

Аз защо мислиш, че написах, че ми се отлага закупуването на нов... mhihi

Тринитронът ми реши, че ще се държи мъжки още известно време... mhihi

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 08 ное 2010 11:50

krraynov написа:
chefito написа:
krraynov написа:Гледай това Изображение

EIZO не ползваха ли матрици точно на SAMSUNG? И стига сте препоръчвали топ продуктите....тва е като някой да попита за нова кола и веднага да му препоръчат ламбо, ферари и бентли, щото видиш ли са много яки... death

:?: :?: :?: Що не си гледаш у телевизора алоооо :screwy

Не може ли всеки да препоръчва онова което мисли сам по въпроса! Казвам го от собствен опит и понеже имам впечатление само и от двата монитора за които съм писал ... Когато всеки вземе да пише само за онова от което има собствен опит - тогава има смисъл. Иначе по-характеристики - всеки знай- как да си направи една таблица и да сложи параметри в нея и да сравнява.. теоретично...
Така че колега chefito можеш да не ми казваш какво да препоръчвам... Ако ти имаш друго мнение- Ок. Моето е онова което съм написал. И още нещо аз също съм любител на самсунг - но според мен - те нямат монитори - от висок клас. Ако говорим за телевизори- това е друга тема. Матриците може и да са тяхни... и какво от това? Защо не дават 5г гаранция на техните монитори тогава? :beat_butt2

Между впрочем ти за какво си се включил тук - само да :не: :не: плюеш май. Да си дал една марка монитор :dummy: ???

Единствено казах, че си чул някъде за ЕЙЗО и веднага препоръчваш...безсмислено е...EIZO-то е профи монитор, въпреки, че се опитват да лансират и хоум версии...да препоръчваш толкова скъп монитор, изобщо не е помощ, а тъпотия...тва е като на дете фотограф да препоръчаш фотоапарат за 10 000 лв....дали ще си го купи, въпреки, че е най-доброто...естествено НЕ! Затва премисли пак кой пише тъпотии....

Последна промяна от chefito на Пон 08 ное 2010 15:33, променено общо 1 път.

martiob
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martiob » Пон 08 ное 2010 15:18

chefito написа:
...тва е като на дете автограф да препоръчаш фотоапарат за 10 000 лв....дали ще си го купи, въпреки, че е най-доброто...естествено НЕ! Затва премисли пак кой пише тъпотии....

mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 08 ное 2010 15:32

martiob написа:
chefito написа:
...тва е като на дете автограф да препоръчаш фотоапарат за 10 000 лв....дали ще си го купи, въпреки, че е най-доброто...естествено НЕ! Затва премисли пак кой пише тъпотии....

mhihi mhihi mhihi

ахахаха..... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: да се чете фотограф...някой да ме слага в бисерите.... :idea:

Потребителски аватар
krraynov
Автомобил: VW Passat B7 Alltrack
Двигател: CFGB 2012
Контакти:

Мнениеот krraynov » Пон 08 ное 2010 17:36

chefito написа: Единствено казах, че си чул някъде за ЕЙЗО и веднага препоръчваш...безсмислено е...EIZO-то е профи монитор, въпреки, че се опитват да лансират и хоум версии...да препоръчваш толкова скъп монитор, изобщо не е помощ, а тъпотия...тва е като на дете фотограф да препоръчаш фотоапарат за 10 000 лв....дали ще си го купи, въпреки, че е най-доброто...естествено НЕ! Затва премисли пак кой пише тъпотии....

:applause: Гледай, не съм заядлив човек, ама .. :horror: не четеееш не четеш... Не съм чул ОТНЯКЪДЕ :mrgreen: много хубаво съм написал че си ги имам два монитора таман един до друг единия: Ейзо - другия Самсунг и двата 22" и двата FULL HD - затова мога да направя сравнение защото се вижда с просто око!

То направо да съжалява човек да се обади.. и като някви грабливи птички го нападат ... :dummy:
Много ми е ясно че Ейзото не е обикновен монитор...аз го ползвам професионално. За всичко друго си прав.. Но лошо ли е човека да види и да знае че.. има и такива неща-ако не е би запознат до сега.
А и аз наистина съм се объркал - като че ли не бях прочел че бюджета на покупката е бил 600лв... :да:
А Този който му препоръчах беше май към 1200 лева с ДДС ... но напълно отговаря на искането .. Як монитор
АЙде стига да се занимаваме с разправии - той сигурно стана пишман човека - дали е намерил монитор... или не не е ясно май :drinking:
Аз по мене си знам- като тръгна да търся нещо да купувам .. и ако съм решил да бъде точно определена марка и модел даже ... не трябва да питам никой :beat_butt2 - щото докато ида до магазина .. ще сменя поне 3-4... и накрая и аз не знам - какво вземам - оставям се на продавача - а той така омагьосва.. и се радваш като вземеш - каквото и да е само и само да ти се маха от главата...

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пон 08 ное 2010 22:02

escrime написа:Аз защо мислиш, че написах, че ми се отлага закупуването на нов... mhihi

Тринитронът ми реши, че ще се държи мъжки още известно време... mhihi

на моя се предаде ТХО-то :(

но е нечовек :wink: :bowdown страшни монитори :kissy:

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Пон 08 ное 2010 22:05

EIZO знам че са най- но са и скъпи. Тъй че най-доброто, което може да намериш без EIZO е NEC. Без конкуренция сред Asus, Samsung и др. евтении. Остава въпроса дали ще се задоволиш с TN матрица или искаш от скъпите. www.vali.bg са вносител, тъй че няма смисъл да го търсиш от друго място.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 09 ное 2010 9:45

Аз не мисля, че човека иска професионален монитор Eizo или NEC за 600 лева на който да гледа хм... филми в офиса... :shock А толкова евтин освен втора ръка не знам дали и има. Пък и дали си струва въобще парите ако има за такова предназначение. Та май си остава вариянта с евтиниите. :063:
Та по какво един обикновен NEC TN матрица за тия пари се различава от един Asus или Samsung TN с 200-300 лева по-евтини примерно? Интересно ми е просто да ги сложим еидн до друг в различни приложения. :roll:
Като им гледам предлагането та те дори нямат Full HD на 22 инча във вали още. :063: А цените са им с поне 200 300 лева отгоре на много много по-добри евтини аналози. :roll:

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Вто 09 ное 2010 10:07

Не си съвсем прав...

В общия случай има марки, които традиционно са по-добри от други. Е, има си изключения де, но автора е попитал за як монитор. После направи уточнението, че ще се ползва в офиса, за филми и т.н., но така или иначе изискването не се е променило. Аз и по-горе писах... Един монитор не е як, защото е 24" и е сравнително евтин...

По-скъпите монитори добавят стойност там, където трудно се вижда на пръв поглед. По-добра точност на цветовете (нужен ти е колориметър за да кажеш с колко точно), по-точно дозиране на нивата на бялото (яркостта), намалено кървене на матрицата по краищата, равномерна осветеност на цялата матрица, ъгли на видимост, скорост на реакция и т.н.

В по-евтините решения няма нищо лошо. Напротив, вече много производители правят TN монитори с чудесно качество. Разликата между "як" и "добър", обаче, си остава. ;)

Нека изчакаме автора да се изкаже и да видим какво му допада до момента и какво не. :)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 09 ное 2010 10:32

Веднага давам един нагледен пример.
http://www.all-monitors.com/compares/nec_multisync_ea222wme_vs_samsung_syncmaster_p2270h
Та кое му е по-якото на тоя NEC? Освен яко надутата цена? :063:
Дори и тая евтиниика го отвява като куцо пиле домат по абсолютно всички показатели. :Mr Green Fun

Последна промяна от black` на Вто 09 ное 2010 10:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Вто 09 ное 2010 10:32

Dell-a ми допада и то доста :P

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”