Лупи във фаровете на Мк2 - Готови !!!

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: Лупи във фаровете на Мк2 - Готови !!!

Мнениеот Deo88 » Чет 28 окт 2010 14:42

golfmk1 написа:А на мен :beer

Дали ще се измъкна ако кажа , че съм забравил :oops: Естествено , че и ти имаш пръст в тази работа , все пак ти беше първият с лупи в БГ , който даже ги видях на Рожен и доста ми харесаха ( кофти , че някои е пукнал стъклото :( ) ! Кофти найстина , от толкова ядове , се оказа , че проблемът бил единствено в крушката . Оригинално лупата трябва да е с Х1 , а аз предварително махнах тази крушка и вградих Х4 , скед което се чудих защо аджеба няма светлина ( габаритите светеха повече )

п.с. Крушка Х1 с преправяне може да свети и на дълги , естествено като се превключи на дълги , се увеличава светлината !

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Чет 28 окт 2010 15:18

Ок, но ще покажеш ли как свети лупа с крушка H4, честно казано се съмнявам че се получава както трябва..иначе и аз постоянно мисля вариант за лупи и един ксенон 4300к

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Чет 28 окт 2010 15:48

Тази лупа не е пригодена за крушка Х4 , и за това съм със стандартната която е Х1 . С малко преправяне крушката Х1 почка да изпълнява и функцията за дълги светлини , но тях ще ги прескоча за в момента ...

kav4o написа:Ок, но ще покажеш ли как свети лупа с крушка H4, честно казано се съмнявам че се получава както трябва..иначе и аз постоянно мисля вариант за лупи и един ксенон 4300к

Купуваш си лупи които стават за къси и дълги светлини . Ауди А4,А6,А3 от по-новите имат такива ...

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Чет 28 окт 2010 16:27

Да, но проблема не е в лупата,а в крушката - h4 си е за рефлекторен фар, като си на къси има една преграда върху жичката и така късите се отразяват само върху горната част на рефлектора, а дългите върху целия рефлектор(лупата няма как да я отрзаи правилно).Ако лупата е с една светлина(за къси) между нея и крушката има преграда, ако е за 2 светлини(би-ксенон)има подвижна преграда,която се отваря на дълги...
Да, на h1 или h7 можеш да изкъртиш преградата за да свети дълги, но няма как да превключва на къси и лупата можеш да я ползваш само за дълги :?

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Чет 28 окт 2010 17:26

Даи на лични , че темата не е за разговори , и ще заключат темана на колегата :deal

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 28 окт 2010 17:28

Ей изтупал си темата от прахтЪ. Аз снощи значи правилно съм познал каква е вероятната причина. Ако измислиш как да местиш преградата ще имаш пълноценни фарове за къси/дълги светлини. Разгледай по магазините за ел.части за такъв електромагнит, другото може и да го нагодиш. Можеш и да си изрежеш някаква преграда и да си я направиш като оригиналната, само че подвижна.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Чет 28 окт 2010 19:11

Проблемът е там , че с токовете ме няма много много . До сега да съм ги направил така както са на оригиналните , проблема е , чисто научен от моя страна . По електротехника играех карти , и сега ми е тажкъм mhihi

Ще станат , има време ... :да:

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Нед 07 ное 2010 12:01

Можеби не е тук мястото да пускам поста си,но при Пасатите никой досега не се е престрашил или поне успял да го направи(осван Люси,но той го направи със готов кит-ксенон прожектор),та тук поне колегата може да даде съвет или корекция в моя план.
Сдобих се с лупи(от по големия брат VW TUAREG),комплект фарове за донор(за да не стане-ни лупи,ни фарове :) )и си имам и би ксенон!!!
Изчетох цялата тема и затова ще започна от начало с малко повече подробности,надявам се да не съм досаден но подробностите ще спестят доста излишни мнения!!!
Първо ето снимка на ксенон крушка H1(която е за Туарег)
Изображение
А сега на H4 би-ксенон(с електромагнитен плъзгач)аз съм с такива:
Изображение
Разликата е металната шапка която при H4 връща светлината към рефлектора,тъй като имам още един чифт такива шапки- две ще бъдат жертвани и изрязани....и получаваме H1 с цокъл на H4 но с плъзгач за къси и дълги ;)
И сега ето снимка нащата които трябва да станат едно цяло :)(цигарите са 100мм.)
1Изображение

2Изображение
габарита е ясно че ще отиде в мигача,въпроса ми е дали ще мога да ползвам само лупата без рефлектора-става въпрос за товакоето се намира в ляво от черната пласмаса(втората снимка),то е захванато с болчета и лесно ще го захвана за рефлектора защото той е пласмасов!!!
На прав път ли съм,или грешен?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 07 ное 2010 13:22

При Туарег имаш къси и дълги на лупата. Така че рефлектора и черен да го боядисаш той вече реално не ти е необходим. Но, има недостатък. Забелязвам при моите фарове, че се появява запотяване, когато времето е доста влажно (вали силно примерно). Имам направен отдуник, но проблемът със запотяването остава защото:
То е само по периферията на фара ми (кръгъл). Там, където лупата свети стъклото се затопля и там няма запотяване, но по краищата на стъклото в долната му част се получава изпотяване и конденз. Това според мен се дължи на факта, че до тази част на стъклото не отива топлината от крушката. Ако рефлекторите ми бях ги оставил никелирани съответно по тях мисля, че тоя проблем нямаше да го има, но не съм абсолютно сигурен, че е така.
Иначе си мисля, че си на прав път, само трябва да замениш твоите Н4 с тези от първата снимка. Всъщност това ми се чини, че не е Н1 крушка. По-скоро ми бие на Д2С/Д1С които са крушки за лупи.
п.п. може ли по-подробни снимки на самите лупи, че не мога да видя дали имат преграда, като моите и дали тя пада за дългите. Щото на колите с къси тя е стационарна и не се мести.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Нед 07 ное 2010 14:52

stefan4o написа:п.п. може ли по-подробни снимки на самите лупи, че не мога да видя дали имат преграда, като моите и дали тя пада за дългите. Щото на колите с къси тя е стационарна и не се мести.

Да,има преграда и е стационарна,знам за какво говориш-имам и лупа от Ауди с подвижна преграда-
Изображение
А ето тези от Туарега:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
А ето и преградата снимана през дупката за крушката:
Изображение

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Нед 07 ное 2010 15:58

Лошото е че твоите лупи от туарега са само с една светлина и нямат подвижна пластина :wink:

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Нед 07 ное 2010 16:15

Здравейте колеги!
Скоро ще ви постна снимка, как станаха при мен лупите във Фар от Поло!
Лупите са от Туарег и са от Bi-xenon, като електромагнита си го вързах директно към жичката за дългите на H4 крушката а тази за късите, захранва ксенона! ЗА да е възможна интервенцията, трябва да има едно мостче на таблото с предпазителите, за да може при превключване на дълги, да остават да светят и късите!

Интересува ме само от първата страница в един от постовете, крушката D1S която е снима има една пластмасова гривна около нея! Дали мога да намеря от някъде само гривната или някой да има такива повредени крушки, защото нямам система за захващане и ми е много кофти закрепена крушката в лупата! Сигурен съм че гривната е отделно, защото имам една изгоряла такава крушка, но при нея я няма, а това е начина за захващане на моята лупа!

Поздрави!

Потребителски аватар
tupalka
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMR

Мнениеот tupalka » Нед 07 ное 2010 16:17

Другото лошо е, че стъклото на пасата е релефно и ще се наложи да го изглаждаш за да имаш истинския ефект на лупата, но не се притеснявай, колега от форума го е правил!

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Нед 07 ное 2010 17:00

tupalka написа:Другото лошо е, че стъклото на пасата е релефно и ще се наложи да го изглаждаш за да имаш истинския ефект на лупата, но не се притеснявай, колега от форума го е правил!

Това не е кой знае аккъв проблем, особенно ако лупата е по-близо до стъклото, не разсейва почти нищо, а даже помага да не се вижда какво има вътре във фара!

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Нед 07 ное 2010 19:14

golfmk1 написа:Лошото е че твоите лупи от туарега са само с една светлина и нямат подвижна пластина :wink:

Добре де при мен крушките са със електро магнит,така че като включа дълги фокуса към лупата пак ще се промени,трябва да го тествам-вариантите са 2-или ще стане или ще са като фенери :) ама нали за това съм взел от всичко по две...Просто не искам да сменям крушките и да прецакам нещо готово,а искам да се опитам да го подобря

Върни се в “Направи си сам!”