Здравейте колеги!
Скоро имах проблем с контролното табло, за което писах, но проблема вече е решен. Интересно, сега забелязах, че преди на 5-та скорост на 3000 оборота се движех със 100км/ч, а сега с 90км/ч. Имате ли идея от какво ще да е тази разлика? <<Polo Variant 2001г. 1,4MPI 60к.с. AUD мотор>>
Оборотите се промениха! По-скоро скоростта не е рална. ???
Оборотите се промениха! По-скоро скоростта не е рална. ???
Последна промяна от orack на Вто 23 ное 2010 20:21, променено общо 1 път.
Re: Оборотите се промениха, знаете ли защо?
Да не си сложил зимните гуми с различен размер от летните.
- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
липса на калорий в бензина-или съединителя си отива 
Първо бензина си е същия, който бях заредил преди това, т.е. не съм зареждал друг.
Второ не съм сменил гумите още.
И трето, ако съединителя си заминава, нали ще усетя някаква разлика във включването или потеглянето.
Уви, разликата е само в оборотите и скоростта.
А по принцип на 3000 оборота каква трябва да е скоростта?
Второ не съм сменил гумите още.
И трето, ако съединителя си заминава, нали ще усетя някаква разлика във включването или потеглянето.
Уви, разликата е само в оборотите и скоростта.
А по принцип на 3000 оборота каква трябва да е скоростта?
- ivan.karadenizov
- Автомобил:
- Двигател:
djshomi написа:Да не си сложил зимните гуми с различен размер от летните.
Като се сменят гумите се променя отношението между действителната скорост и тази на километража, т.е. отношението между километража и оборотомера не зависи от размера на гумите.
Най-вероятно при отстраняването на проблема се е получил тоя ефект. Дали е вярно сегашното показание на оборотомера/километража - не знам.
При мен отношението на 5-та е ~0.029 km/h за оборот или около 30 km/h за 1000 об.
Пусни си таблото в сервизен режим (даваш на контакт, натискаш копчето за нулиране на километража (и не го пускаш), гасиш контакт, пак даваш на контакт, пускаш копчето). С последователно натискане на копчето на дисплея излизат различни неща. Едно от тях е оборотите. Виж дали съвпадат с показанието на стрелката.
От тоя режим се излиза като изгасиш мотора.
п.п. някъде имаше подробна тема за тоя "сервизен" режим на таблото, ама не помня коя беше...
п.п.п. може оборотомера да ти е ОК, а километража да показва грешно. Това най-лесно може да се провери с GPS.
Определено скоростомера не отчита вярно. Как може да се калибрира и защо се е прецакал?
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Калибрирането става по най-хамалският начин с въртене на стрелките
А сега сериозно:
Като сменяше кондензатора , стрелките сваля ли ги?
Ако си ги демонтирал и после си ги настроил да сочат нулите без да са вкарани буксите в таблото се получава този ефект. Първо закачаш буксите,монтираш стрелките да сочат нулите без да даваш на контакт и без да са напънати в ограничителя под нулите (ако имаш ограничител де),после разкачаш буксите и тогава събираш таблото с вече предварително настроените стрелки
Не знам дали е възможно при този модел на поло да се калибрират и с Vag-Com. Примерно при Ауди А3 може
п.п. Възможно е пък да си мръднал някоя от тях и без да ги сваляш
А сега сериозно:
Като сменяше кондензатора , стрелките сваля ли ги?
Ако си ги демонтирал и после си ги настроил да сочат нулите без да са вкарани буксите в таблото се получава този ефект. Първо закачаш буксите,монтираш стрелките да сочат нулите без да даваш на контакт и без да са напънати в ограничителя под нулите (ако имаш ограничител де),после разкачаш буксите и тогава събираш таблото с вече предварително настроените стрелки

Не знам дали е възможно при този модел на поло да се калибрират и с Vag-Com. Примерно при Ауди А3 може
п.п. Възможно е пък да си мръднал някоя от тях и без да ги сваляш
Нека уточня. При предпоследното сваляне мисля, че точно стрелката на скоростомера беше някъде към 20. Помислих, че след като вържа буксите ще се нулира сам, но явно не се получи. Последваха около 300-400км. пробег (точно тогава забелязах некоректното отчитане. помислих, че оборотите не са верни, но се оказа точно скоростта). Последва ново сваляне, почистване на буксите (WD40) и отново монтиране, като вече внимавах стрелките да са си намястото. Но уви, резултата е същия. Отчита по-ниска скорост от реалната с колко 20-тина км.
При смяната на кондензатора изполвах индукционен поялник, като подкривих върха успях да го сменя без демонтиране на стрелките.
При смяната на кондензатора изполвах индукционен поялник, като подкривих върха успях да го сменя без демонтиране на стрелките.
- lavidaloca
- Автомобил: Seat Leon 1.9 tdi PD 1P
- Двигател:
Re: Оборотите се промениха! По-скоро скоростта не е рална. ???
Със същото поло съм и при точно 3000 оборота съм с 120 км/ч (летни гуми) и 110-115 (зимни). При 90 съм на около 2500.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
orack написа:Здравейте колеги!
Скоро имах проблем с контролното табло, за което писах, но проблема вече е решен. Интересно, сега забелязах, че преди на 5-та скорост на 3000 оборота се движех със 100км/ч, а сега с 90км/ч. Имате ли идея от какво ще да е тази разлика? <<Polo Variant 2001г. 1,4MPI 60к.с. AUD мотор>>
Провери си кода на скоростната кутия и го напиши. Съмнява ме да не е сменяна с такава като за моето Поло. Колегата lavidaloca е прав - такива трябва да са ти оборотите, а тези които описваш са като моите.
-
v_marinoff
- Автомобил:
- Двигател:
според мен проблемът ти е същия като моя, километража не показва вярно, само че моя с 20км/ч повече. Механиката на стрелката на километража ти е прецакана според мен. Аз още нищо не сам правил по моя, понеже ми се струва, че ще е голяма играчка.
- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега, и при моето AAU по "рождение" даваше +грешка в скоростомера...с помощта на един gps GARMIN 3110Т се видя,че грешката в отчит. на скоростта е различна в разл. сегменти 30-60км/ч,70-100км/ч и нагоре
...два пъти свалях таблото+профилактика,но уви...може да оптиташ да коригираш с тушовката по скалата 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”