Да поискам мнение и да се похваля ( Пасат б5 ) - Решено
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Да поискам мнение и да се похваля ( Пасат б5 ) - Решено
Здравейте колеги. Нов съм във форума и ако сбъркам надявам се да е простено за сега. Та нека се похваля първо, че карам пасата от месец някъде. 110 кс. ТДИ 1.9 `99година и ме е яд, че купих дизел ама както и да е свърши вече. Пък и пиша да попитам за съвет, че взе да си показва зъбките за около 2к километра. Преди два дни се вдърви педала на спирачките и си мисля, че вакумната помпа е за смяна но... Прегледах вакумните маркучи и забелязах,че някои се вадят много лесно от снадките им и да Ви попитам възможно ли е да губи вакум от там и за това педала да е на дърво. И има ли вариант вакумната помпа да не работи както трябва в смисъл да прави ниско налягане или ако е за смяна тя трябва да не работи въобще. Само да кажа, че при откачане на маркуча който отива към сервото и се намира точно на ламарината пред него и сложа пръст на него не го засмуква достатъчно силно. Моля за съвет, че има и други работи понеже както казах взе да си показва зъбките дизелака.
Последна промяна от penko_pulev на Вто 21 дек 2010 22:20, променено общо 1 път.
- evgevg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Да поискам мнение и да се похваля ( Пасат б5 )
Честито колега.
Аз няма да успея да ти помогна (понеже не мога)ама това може да се случи с всяка кола.
Не се отчайвай от дизела толкова бързо.Успех.

-
Ами то аз не съм се отчаял още ама когато карам колата се ослушвам като гърмян заек. До сега само бензинови съм карал и всичко ми е странно. Все си мисля че шумът от мотора не е както трябва и разни такива... ама ще му свикна няма къде да ходи. А по въпроса за проблема просто искам мнение за да не давам напразно 200 лева за вакум помпа и да се окаже че не е в нея проблема а в някой маркуч и да си я блъскам в главата после. Все пак това са почти 100 литра нафта 

- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ами като за начало си огледай вакумите . може да смениш спирачната течност т.к. е хубаво да се смени на 2 години защото си губи свойствата . освен че ти се е втвърдил педала разлика в спирането има ли или си спира нормално ?
-
Точно в това е проблема, в спирането. Понеже педала е на дърво и се изисква голямо усилие от моя страна за да се натиска но си спира. Просто трябва да карам по внимателно и да натискам спирачката по отрано. Като няма вакум в системата и педала е на дърво няма какво да упражни натиск и спира бавно. Не можеш на заковеш спирачките в опасна ситуация.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
еми огледай всички вакуми като за начало
-
- Автомобил:
- Двигател:
Виж за скъсана мембрана в сервото на спирачките!Лесно се тества.
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Честито колега...и аз съм на същия хал като тебе със дизелов пасат...но както каза и колегата по-горе не се отчайвай...добри машинки са.Чети тука темите по форума и доста ще понаучиш и ще видиш че не е чак толкова страшно.Тук винаги има кой да помогне.
Лека и безаварийна 
А колкото до спирачките....до тоя урок още не съм стигнал

А колкото до спирачките....до тоя урок още не съм стигнал

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
penko_pulev написа: ...110 кс. ТДИ 1.9 `99година и ме е яд, че купих дизел ама както и да е свърши вече.
Направил си най-правилния избор, човече!

-
Мдам ще се ходи на майстора. Четох в една тема, че имало много кадърен майстор тук в Пловдив, бивш служител на Бош ама не мога да намеря темата за да намеря координатите му. Мисля, че касапчо му викаха ама не съм сигурен
А колкото до носачите в сервиза в който я обслужих ми казаха че всичко е наред и че дори са сменени някой от тях. Имало само една биелета за смяна и нищо друго за сега. Благодаря на отзовалите се. Когато оправя проблема ще пиша какво е решението му да знаете.

Ето ти го касапчо-Жоро вярно е доста добър.Доста пъти вече ме спасява от задънени улици с капризния АБФ.
viewtopic.php?f=13&t=124276
viewtopic.php?f=13&t=124276
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега, да не би сервото ти да е заминало? При Б5.5 точно до него се събира вода, ако са запушени отводнителните канали, предполагам и при Б5 ще има същия "проблем". Според мен махни кората на чистачките внимателно и огледай за какво иде реч. Нашите вече смениха едно серво заради тая работа и май симптомите бяха същите, ако не се лъжа. 

-
Re: Да поискам мнение и да се похваля ( Пасат б5 ) - решено
Проблема е решен но не ми остана време да пиша. Колега прав си за сервото. Беше си заминало ама покрай него си беше заминала и вакум помпата. Причините за сервото са точно такива които си описал. Мърлячката ( казвам мърлячка защото като я купих намерих дупка в мокета на педала на газта, а в нея и токче ) която я е карала не е отпушвала отводнителите. С течение на времето сервото отзад към купето е изгнило и отворило 8 милиметрова дупка. От там вакум помпата като е смукала е засмуквала мръсотии и прахоляк и се е затлачила и се разваля и тя. А и да попитам - някой от знаещите и разбиращите колеги знае ли дали може да се рециклират ламелите на вакум помпата? Колеги ЧИСТЕТЕ си отводнителните отвори по купето, че това серво с помпата нямам думи колко пари са. Добре че колегата instantaccess имаше непродадени части та взех от него и се разминах, че за коледа и нова година щяха да ме изритат от вкъщи. Благодаря на всички и смятам темата за приключена.
Поздрави и безаварийни празници!
Поздрави и безаварийни празници!
Върни се в “Дизелови агрегати”