Здравейте! Моля обяснете каква е принципната разлика между двата вида/дневни светлини и фарове за мъгла/ по закон. Решил съм да монтирам две допълнителни фарчета под основните фарове на колата на баща ми. Няма да са свързани с габаритите, но ме е страх да не го санкционират, че кара с нещо, което може да се разгледа като фарове за мъгла. Такива на колата няма монтирани, май няма и място под бронята / Форд ореон 1,4и./
Предварително благодаря!

Различаване дневни светлини от фарове за мъгла
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Re: Различаване дневни светлини от фарове за мъгла
В закона няма дефиниция за "Дневни светлини".
Абсурдно, но... факт!
Поправям се, има:
59. (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Дневни светлини" са светлини, предназначени за подобряване на възприемането и видимостта на предната част на пътно превозно средство при движението му.
Абсурдно, но... факт!
Поправям се, има:
59. (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Дневни светлини" са светлини, предназначени за подобряване на възприемането и видимостта на предната част на пътно превозно средство при движението му.
- levonik
- Автомобил: T3 Caravele D
- Двигател: CS 1985
Благодаря за изчерпателната препратка! Моите ще бъдат несертифицирани и ще му мисля /баща ми ще мисли/. Благодаря!
-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
Аз си сложих дневни светлинки с ТЮВ и местните полицаи се скъсваха да ме спират. Принудих се и ги изолирах
Сега само ми красят предницата без да светят. За полицаите били халогени, иди се разправяй...

- vasstop
- Гадфадъ'
- Контакти:
Разпечатай си документите и им гледай сеира.Uneek написа:Аз си сложих дневни светлинки с ТЮВ и местните полицаи се скъсваха да ме спират. Принудих се и ги изолирахСега само ми красят предницата без да светят. За полицаите били халогени, иди се разправяй...

- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
кво им пука на БГ полицайте за немски документи...
- vasstop
- Гадфадъ'
- Контакти:
Ами като напишат акт и като ги извикат в съда - ще им запука...DragoGT написа:кво им пука на БГ полицайте за немски документи...
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
и пак питам
какво ще отсъди БГ съд с немски документ?
какво ще отсъди БГ съд с немски документ?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Отива на превод и легализация превеждат немските документи със печат че е вярно и че това са светлини за дневно щофиране и полицаите могат да го ...
Или пък със документа от съда за първият паднал акт плюс горния отиваш във местният КАТ и искаш среща със шефа обясняваш му че така и така ако не иска всеки месец по няколко пъти да се виждате със такива паднали актове да ти издаде служебна бележка със подпис и печат на КАТ. И няма да имаш грижи вадиш показваш и неговите подопечни подвиват опашка

Или пък със документа от съда за първият паднал акт плюс горния отиваш във местният КАТ и искаш среща със шефа обясняваш му че така и така ако не иска всеки месец по няколко пъти да се виждате със такива паднали актове да ти издаде служебна бележка със подпис и печат на КАТ. И няма да имаш грижи вадиш показваш и неговите подопечни подвиват опашка

- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
и БГ съд много пука че някакъв немец написал че това били дневни светлини...
и ти казва да си гледаш работата и така...
и ти казва да си гледаш работата и така...
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
преместихме дрл-а на управление 60% къси светлини и живота продължава, няма кой да се занимава със съдилища 

- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
L&R написа:преместихме дрл-а на управление 60% къси светлини и живота продължава, няма кой да се занимава със съдилища
Би ли обеснил как става това !?
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
бих, кабела от дрл модула "към светлините" се премества от захранване на LED телата, към общата точка на късите светлини на автомобила, програмата за управление на същия се сменя от LED, на халогенна лампа и се задава мощност 60%.
Е надявам се тази година да посвикнат, но определено не ми се занимава всеки втори да ме спира и да ми губи времето да му показвам сертификати , ала, бала.
Е надявам се тази година да посвикнат, но определено не ми се занимава всеки втори да ме спира и да ми губи времето да му показвам сертификати , ала, бала.
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
А може ли това да се направи без този модул ? В смисъл късите да светят по-слабо в режим дневни светлини . Има ли някаква схема? Или евентуално да се купи само модул от някъде !?
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”