имам следния проблем, колата правеше проблем когато беше студена, нямаше тяга и сякаш прекъсваше в интервала до около 3000 оборота,
реших да взема мерки защото имах и теч на масло. В един сервиз ми смениха свещите, които се оказаха различни модели
До тук добре, но няма и 2 дена, колата беше екстра пролема при студен двигател изчезна, даже вече имах и парно
но след тези 2 дена и около 50 -тина километра колата странно започна да глъхне когато е над 60 -70 градуса и доста често направо си гасне.
Пробвах да сменя и температурния датчик, тоя с жълтия пръстен, но ефект никъкав, когато извадя кабела му колата се оправя за около минута две и пак гасне, което ми говори че най-вероятно не е от него.
Доляха ми масло което сега е около 1 см над максимума хммм...
Странното тук е че проблема се появи едновременно с проблем с алармата, която ми индикира отворена врата и не сработва, затова я изключих и ползвам само централното. Алармата е обикновена и е без имобилайзер, така че почти я изключвам като проблем, защото и преди ми е правела проблем.
Преди да сменя термостата, лятото колата си работеше нормално при температури 80-90 градуса ?! и незнам какво може да се обърка за 50 км след смяната на свещи и сие , Моля за съвет?