Гасне при топъл двигател Голф 3 1.4 моно '93

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ddd82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Гасне при топъл двигател Голф 3 1.4 моно '93

Мнениеот ddd82 » Пет 05 ное 2010 20:15

Здравейте колеги,
имам следния проблем, колата правеше проблем когато беше студена, нямаше тяга и сякаш прекъсваше в интервала до около 3000 оборота,
реших да взема мерки защото имах и теч на масло. В един сервиз ми смениха свещите, които се оказаха различни модели :), маслото го хвърляше през датчика и филтъра беше хлабав, смениха ми също и гарнитурата на капака на клапаните. Термостата беше също за смяна, до сега работеше само отворен и нямаше парно, та смених и него.
До тук добре, но няма и 2 дена, колата беше екстра пролема при студен двигател изчезна, даже вече имах и парно :) nice aa :)
но след тези 2 дена и около 50 -тина километра колата странно започна да глъхне когато е над 60 -70 градуса и доста често направо си гасне.
Пробвах да сменя и температурния датчик, тоя с жълтия пръстен, но ефект никъкав, когато извадя кабела му колата се оправя за около минута две и пак гасне, което ми говори че най-вероятно не е от него.
Доляха ми масло което сега е около 1 см над максимума хммм...
Странното тук е че проблема се появи едновременно с проблем с алармата, която ми индикира отворена врата и не сработва, затова я изключих и ползвам само централното. Алармата е обикновена и е без имобилайзер, така че почти я изключвам като проблем, защото и преди ми е правела проблем.
Преди да сменя термостата, лятото колата си работеше нормално при температури 80-90 градуса ?! и незнам какво може да се обърка за 50 км след смяната на свещи и сие , Моля за съвет?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Гасне при топъл двигател Голф 3 1.4 моно '93

Мнениеот bobocamaro » Пет 05 ное 2010 21:08

Привет колега, изкарай новите свещи и виж какъв е нагара им.Да не се окаже че не са за мотора ти.Катализатор има ли колата, л. сонда в ред ли е?Четох из форума за бар регулатор на вашите монота, който пускал малко гориво и другие. :beer

Потребителски аватар
ddd82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ddd82 » Съб 06 ное 2010 19:39

Мдааа... ще ги погледна, но проблема ми е само при загриал мотор и даже се поправя когато температурата на водата падне до около 70 градуса .. вече заподозрях моторчето за празен ход, след като профилактично свалих капака на дроселовата клапа и почистих каквото можах (не беше изобщо зацапана).. дали просто не трябва да вдигна оборотите с около 100 rpm, сега са 1050 -1000 за около 2 мин падат на 850-900 в следващите 5 мин и когато загрее след обсщто около 15 мин игаят около 720-840-900 и понякога пихълца на по-ниски и изгасва, това сам го засякал при студен двигател без да си играя с гаста.Mdaaa... Между другото колата придърпва когато е в движение без натиснат педал на газта, независимо от скороста и предавката ???? .. . . . Вече си поръчах кабели от erby и ще се правя на диагностик скоро май:))

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Нед 07 ное 2010 8:51

Колега,горивния филтър сменявал ли си го скоро?Помпата да издава странни звуци?

toni62
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toni62 » Нед 07 ное 2010 23:41

и аз имам подобен проблем двигател RP 1,8 като загрее на празни обороти започва да преъсва и да ги мени.смених датчика на хол .ходих на диагностика замериха ми всичко и "майстора" ми каза че има недостик на гориво след замерване на налягането на помпата се окоза че е добре.почисти ми дюзата на моното и колата за момент се оправи но след като загря отново се появи проблема.сменил съм горивен филтър свещи
стъпково моторче .от какво може да е проблема.какво представлява този бар регулатор и имам ли го на моя двигател

Потребителски аватар
ddd82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ddd82 » Нед 07 ное 2010 23:48

Подходящ момент да го сменя е май :) .. преди около 10К км сменях бензинова помпа но не и филтър, помпата се чува само когато дам на контакт как развърта за секунда две и това е,...да за смяна си е но проблема се появи доста рязко и несъм обеден дали е основния виновник, днес откачих едина букса, надявам се да е на ламбда сондата, намира се зад въздушния филтър, като з замерих с мултицета даваше 13,6 волта ?!. Опитвам се да изолирам ламбда сондата и ми направивпечатление че колата се държи по-добре, оборотите падат по-плавно при рязко подаване на гас и сякаш са по-стабилни, ... тъкмо си помислих че съм открил виновника и пак ми изгасна 2-3 пъти днес при разкачен кабел :(
но си мисля е е една идея по-добре. От кабела на ламбдата излизат доста жила а на тази букса са само два, и се връзват към маркучето с горивото май , което е свързано под дроселовата клапа.... според вас какво точно съм разкачил,че нсъм доста наясно ;)
според мен е доста верочтно да е нещо свързано с ламбдата, която е на катализатора.. а имам изпускане на изгорели газове някаде от колекторите, или преди или след двуцевката , и ако ламбдата отчита по високи нива на кислород (богата смес) подава сигнал за понижено впръскване и хоп гаснем :) .... само се опитвам да разсъждавам... дали е възможна тази логика ?

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Пон 08 ное 2010 16:10

Откачил си клапанчето за бензиновите пари! :idea: Ламбда сондата има букса,обикновено монтирана на планка върху задния десен тампон на двигателя(пред пасажера)! :wink:

Потребителски аватар
ddd82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ddd82 » Съб 13 ное 2010 11:20

Колеги, днес забелязах че когато натисна спирачките 2-3 пъти последователно при загрял двигател колата винаги гасне.
Къде бих могъл да търся проблема?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 13 ное 2010 15:01

Във вакуумите към сервото на спирачките, и самото серво.

Потребителски аватар
ddd82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ddd82 » Чет 18 ное 2010 20:15

Направих тест на сервото, по инфо от форума, за загасен двигател при твърд педал припомпих 2-3 пъти и задържах, запалих колата и педала пропадна малко, както е нормално, нямам проблем със спирачките по принцип и досега не ми е правило впечатление съскащия звук на педала на спирачката, когато колата е запалена на място, това съскане сякаш не се чува когато колата е в движение. След гасене на двигателе и изчакване около 1 минута педала се втвърдява на 3-тия път. Мисля си че би трябвло всичко да е наред със сервото, но колата твърдо си тръгва да гасне при припомпване на педала при загрял двигател, прави впечатление че при включване на вентилатора работата на двигателя почти веднага започва да се подобрява.

Потребителски аватар
ddd82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ddd82 » Сря 26 яну 2011 17:26

Проблема е временно "замразен" в резултат на студеното време колата не гасне, когато достигне посочената температура 70-80 градуса се забеляза съвсем лека промяна в работата на двигателя и не гасне както когато навън е по топло.

Потребителски аватар
ddd82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ddd82 » Съб 16 апр 2011 0:26

Ох надявам се да съм открил проблема, немога да кажа със сигурност преди да е насъпило затопляне на времето, съответно по-често проявяване на проблема. Оказа се че след съответните интервенции в сервиза са забравили да ми ръгнат маркуча за картерните газове в кутията за входящия въздух, :( . . . . понеже не съм внимавал дали е бил свързан и преди това си направих опит да го нахакам на мястото си, като се оказа че май си е бил там по вторичните белези от вътрешната и външната му страна. ХМ... маи се пооправри бричката :).. .. до сега 3 седмици не ми е гаснела, преди като припомпя спирачките на попъл и до третата помпа гасне.. сега само мени обороти , (с вакумите не съм на 100%, но и сервото май ми изпуска по малко де...... мисля че съм хванал основния виновник за гасненето... а именно липсата на картерните газове които си влизат със значима струя в дебитомера ;).. :да:

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Съб 16 апр 2011 15:51

ddd82 написа:Ох надявам се да съм открил проблема, немога да кажа със сигурност преди да е насъпило затопляне на времето, съответно по-често проявяване на проблема. Оказа се че след съответните интервенции в сервиза са забравили да ми ръгнат маркуча за картерните газове в кутията за входящия въздух, :( . . . . понеже не съм внимавал дали е бил свързан и преди това си направих опит да го нахакам на мястото си, като се оказа че май си е бил там по вторичните белези от вътрешната и външната му страна. ХМ... маи се пооправри бричката :).. .. до сега 3 седмици не ми е гаснела, преди като припомпя спирачките на попъл и до третата помпа гасне.. сега само мени обороти , (с вакумите не съм на 100%, но и сервото май ми изпуска по малко де...... мисля че съм хванал основния виновник за гасненето... а именно липсата на картерните газове които си влизат със значима струя в дебитомера ;).. :да:

А,че ти нямаш Дебитомер! :shock

Потребителски аватар
ddd82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ddd82 » Нед 17 апр 2011 21:34

.. май си прав, ..както и да е сега дебита ми е друг и колата е по-ставилна с топлите обороти.

:oops:

Потребителски аватар
ddd82
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ddd82 » Нед 08 май 2011 23:31

За мое огромно съжаление проблема се появи отново, досадно гаснене и придърпване независимо на коя скорост съм при пуснат педал на газта
:banghead:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”