Ремонт Golf 2 въпроси

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Ремонт Golf 2 въпроси

Мнениеот toshara » Нед 07 ное 2010 17:31

Здравейте колеги.
Тази седмица ми предстои ремонт на Голфи и искам да ми дадете няколко съвета ще съм много благодарен,пък ако сте наблизо и ще черпя :D Мотора е 1.6 PN с АГУ BRC
Значи трябва да се сменя всмукателния колектор+карбуратор-чух за Keihin,но можете ли да ми кажете по-подробно какъв модел да е,къде да търся и приблизителна цена?Колата беше с 2 Pierburga и 2-та се скапаха и вече ми писна от тях-от сегашния направо тече бензин,абе пълен ужас.
И с какъв всмукателен колектор да е...
Също така ще е добре и да ме насочите към добър техник за целта по възможност да е във Варна или околието...
Извинявайте за тъпите въпроси,все пак съм горе-долу "нов" :D
Също така ще ми трябва и испускателен колектор,но там нещата са по-лесни но няма да откажа съвет и за това.
Целта е прилично вървене+добър разход-колата не е за състезания и т.н. а за нормално каране.
Благодаря предварително-отворен съм за всякакви съвети и идеи :drunk :)

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Re: Ремонт Golf 2 въпроси

Мнениеот Glove » Нед 07 ное 2010 22:26

http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=36234&p=434385#p434385

А ако потърсиш с търсачката ще излезе още!
Ако имаш други питания питай, имам и доста документация качена в Data.bg

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Нед 07 ное 2010 22:59

Благодаря,горе-долу се светнах за какво става въпрос,изчетох няколко теми.
Значи правилно ли съм разбрал-трябва ми карбуратора заедно с колектора и тампона и те си пасват на голфовия мотор-така ли е?
Другия проблем сега е - от къде да намеря въпросния колектор и карбуратор-в Ауди форума не може да се регистрира,а чрез Гугъл нищо не намирам...Колега,гледам си от Варна можеш ли да ме насочиш някъде?Taзи седмица ще се сменя по колата и преден мост,масло,гарнитури и карбуратора и колектора...Айде за другите неща ще се пооправя,но ако ми помогнеш с карбуратора ще е супер...
Проблема сега е намирането на карбуратор и колектор...
Благодаря и пак се извинявам за тъпите въпроси,но така ще е докато навляза малко в материята :lol:

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Пон 08 ное 2010 13:28

Кой ти е карбуратора, ако си с 2Е2 нормален не е с електронно управление трябва да се търси Keihin KS2 с малкото гърло за да не се сменя колектора, а иначе ако се намери Keihin KS2 с голямото гърло от Audi 1,8 RU мотор ще ти трябва и колектора. Различни са основите на карбураторите и тампоните.
Ето то този линк: http://trabster.data.bg/p/files/VW потърси тук съм качил много работи, има и заводската документация за карбураторите. Не съм си на моя комп иначе и снимки щях да ти пратя.
Карбураторите ги знаят като keihin 1 и keihin 2 , но всъщност и двата се водят KS2 просто им е различен отвора горе и тампона.

А иначе да от Варна съм но в момента не съм в БГ.

За карбуратор потърси колегата sashobas, от Търговище, кажи ми че Glove те е насочил. Попитай го дали може да намери карбуратор. Преди време беше намерил няколко.

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Пон 08 ное 2010 15:15

Aми преди беше с 2ее сега е с pierburg 2e,така или иначе ще се взема и колектора,така че няма значение.Благодаря много колега :)

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Пон 08 ное 2010 18:23

А колектора на Keihin-a Пасва ли си на PN-мотора?

plamensolakov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamensolakov » Пон 08 ное 2010 19:09

що не отидеш първо при Вальо да го погледне 0886435910

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Пон 08 ное 2010 22:29

plamensolakov благодаря,може ли малко по-точна информация за Вальо?Благодаря

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Сря 10 ное 2010 22:09

Колеги,май ще се разделя с мисълта да сменям Pierburg-a с Keihin и минавам на вълна ремонт на Pierburg-a,защото не разбирам достатъчно,за да го сменя с Keihin,a и наоколо няма кой да го направи... :? :|

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Нед 21 ное 2010 23:49

Колеги,проблема се оказа мноого ама мноого по-сериозен!
Главата е била крива,някои клапани не се движели както трябва,дупките към всмукателния колектор били запушени и от там карбуратора е спукал гарнитура и поплавъка,течеше бензин и вложките на клапаните били много зле...
Днес главата е минала шлайф,наредени са клапаните с вложките,изчистена е главата,колектора,карбуратора,сменени са гарнитурите,сменено е масло,филтри,карбуратора е оправен с нови гарнитури и всичките му там консумативи утре ще видя за какво става въпрос защото колата е при познат и комуникираме чрез телефона като разбера повече инфо и като я взема ще ви кажа кое точно как е...Аз си мислех,че проблемите идват от карбуратора,а то какво било :shock Какъв зор е видяла главата,че се е изкривила,не знам...Дано след ремонта всичко е наред,след този ремонт се надявам да понавървява и повечко... :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”