Предстои ми купуване на Пасат В5.5 и затова в петък пообиколих Пловдивските авто-къщи.
Спрял съм се на дизелов автомобил. (надявам се темата да не противоречи на правилата )
С моите знания останах много озадачен от твърдениата на накой търговци , затова реших да попитам знаещите тук.
1.има ли Пасат 131к.с. с 5 скорости
2.Пасатите с мотори 101кс и 116кс с колко скорости са
3.по какво се различават външно моторите 101-116-131кс ,каво да гледам (на мен ми изглеждат еднакви)
4.кои цифри се гледат по стъклата и коланите за да се разбере годината на производство
5.има ли разлика м/у 4motion и sinhro
Предварително благодаря на отзовалите се.
Помощ за избор на Пасат В5.5
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Re: Помощ за избор на Пасат В5.5
На всеки въпрос би си отговорил сам ако беше пуснал една търсачка , не очаквай да ти отговорят на въпроси които са задавани !
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Сбито
Има пасат 131к.с. с 5 скорости (но беше с по-малкият въртящ момент мисля)
Пасатите В5,5 101к.с. са с 5 скорости, 116к.с. няма 116к.с. има на пасатите В5
Моторите се различават по кода на двигателя (AVB, AVF, AWX), по-лесният вариант. Външно ще е трудно да ги различиш.
Моторите се различават по кода на двигателя (AVB, AVF, AWX), по-лесният вариант. Външно ще е трудно да ги различиш.
- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
garsona написа:На всеки въпрос би си отговорил сам ако беше пуснал една търсачка , не очаквай да ти отговорят на въпроси които са задавани !
абе защо всички се изявявате като модератори не мога да разбера
Напротив очаквам да ми отговорят на въпросите ,защото се надявам ,че има повече сексуално задоволени и не озлобени потребители които са склонни да помогнат.
dlug - благодаря ти
очаквам и други мнения
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
dlug написа:Сбито
Оня ден на Дружбенската не можахме да поговорим,а само се запознахме,ама нищо де друг ден

Сега по темата:
1.131 к.с. няма с 5 скорости(поне аз не съм чувал и виждал такъв) ,освен ако не е автомат-типтроник като моя(въртящият момент на единия е 300 Нм,а на другия 310 Нм,но и двата са с 6 предни скорости-ръчни)
2.с 5 скорости ръчни са само 101 к.с.
3.116 к.с. има на Б5,5 100% със сигурност(лично аз съм виждал такъв само че беше от първите 2000г),а може да питаш niks76 той има такъв автомат(116 к.с.),а има и с ръчни скорости(131 к.с. с 6 предни)
Ако имаш възможност провери го с VAG-COM за грешки и какви са,за да не береш "ягоди" с дюзи и т.н..то е ясно че перфектната няма да намериш(но го има като вариант).
Аз лично не бих си взел кола от Пловдив и околоията(лични наблюдения),макар че и там изпадат понякога читави
Успех с намирането на добрия автомобил!
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
А бре аз или съм тъп или наистина има дизел 101кс на Пасат? До колкото знам 101к.с е бензин, а дизелите са 90, 110, 115, 116, 131 и т.н?
Сори за оффа!
Сори за оффа!
- masiven
- Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
- Двигател:
Bulaki има пасат 131кс. с 5 скорости ръчни, AWX e кода на мотора(даже моя е 2003 и е с тоя мотор). Само за Нм си прав че са по-малко от на 6 скоростния, обаче на ускорение и макс. скорост са еднакви.
Последна промяна от masiven на Нед 07 ное 2010 22:47, променено общо 2 пъти.
Има Пасати 131кс. с 5 скорости, но е с по-малък въртящ момент от този с 6 скорости. Дори елементарно заглеждане по обявите ще видите скоростните лостове, че са с 5 скорости 
Има 101 кс. дизел помпа дюза. 116 също се намират, но по-рядко. Май са около 2000 г, след това не. Масово са 131кс.
Като се отвори капака на двигателя в ляво някъде има една черна табелка с бели цифри и букви. Там пише кода на мотора, при мен поне го има. В багажника при резервната гума също трябва да има информация за колата - код на мотора, екстри, хай лайн ли е и такива неща.
По стъклата също пише годината, освен ако не са сменяни. Изписано е нещо от рода на "..02" т.е. 2002 г. При някои модели по стъклата ги пишат 2004 година, но реално са 2005.
По рамата също може да се разбере коя година е колата, но не се сещам коя цифра се гледаше. Май 9-тата, но ще излъжа тук. Някой разбирач да ме поправи.
До mccoy, внимавай много с избора на кола. Гледай много внимателно, ако си харесаш нещо задължително диагностика и преглед от разбиращ майстор. Мой приятел направи грешката да си вземе Пасат Б5 116кс. без да му направи читава диагностика и като се почнаха едни съединители, турбо, носачи и до момента е хвърлил пари колкото за хубав Б 5.5.

Има 101 кс. дизел помпа дюза. 116 също се намират, но по-рядко. Май са около 2000 г, след това не. Масово са 131кс.
Като се отвори капака на двигателя в ляво някъде има една черна табелка с бели цифри и букви. Там пише кода на мотора, при мен поне го има. В багажника при резервната гума също трябва да има информация за колата - код на мотора, екстри, хай лайн ли е и такива неща.
По стъклата също пише годината, освен ако не са сменяни. Изписано е нещо от рода на "..02" т.е. 2002 г. При някои модели по стъклата ги пишат 2004 година, но реално са 2005.
По рамата също може да се разбере коя година е колата, но не се сещам коя цифра се гледаше. Май 9-тата, но ще излъжа тук. Някой разбирач да ме поправи.
До mccoy, внимавай много с избора на кола. Гледай много внимателно, ако си харесаш нещо задължително диагностика и преглед от разбиращ майстор. Мой приятел направи грешката да си вземе Пасат Б5 116кс. без да му направи читава диагностика и като се почнаха едни съединители, турбо, носачи и до момента е хвърлил пари колкото за хубав Б 5.5.
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
bulaki написа:Оня ден на Дружбенската не можахме да поговорим,а само се запознахме,ама нищо де друг ден![]()
Сега по темата:...............
Вярно само се запознахме, но ще има повторение

За 116 к.с. е възможно, те се произвеждат до 2000г. по спомен, може и да слагат, съжалявам ако съм заблудил колегата. За другото обаче е така.
Към авторът-колегите са ти казали-гледай внимателно каквото и да избереш. Аз лично съм привърженик на това да се дадат малко повече пари при купуването за да не ти излезе скъпо после. И не вярвай на търговците като ти кажат че колата е на 132к километра

- mccoy
не вярвам никога на километражите
по съм склонен да вярвам че кола с хубав и запазен интериор е под 300 000 километра
Оня ден ми хвалят един Пасат 2004г. 131кс
а нещата които ме озадачиха са:
5 скорости
климатик вкесто климатромик
маркировка по стъклата ....01
цена около 8000лв.
затова реших да поразпитам да съм подготвен следващия път
по съм склонен да вярвам че кола с хубав и запазен интериор е под 300 000 километра
5 скорости
цена около 8000лв.
mccoy написа:не вярвам никога на километражите
5 скорости
цена около 8000лв.
Да, има ги такива с климатици и 5 скорости. Но един съвет - като си решил да е Б5.5 гледай да е 6 скорости и да има климатроник. Другите екстри са морално остаряли

А относно цената... 2004 г. за 8000лв?? Тази година и поддържани са двойно повече пари. Провери поне дали двигателя и е на мястото или продават само купето за 8 хилки

Седаните са малко по-скъпи спрямо комбитата и са по-малко на брой. Комбилизоните преобладават и има избор при тях.
- mccoy
от далеч си личеше че е някаква измама а и все още нямам парите но след месец два....
Нямам провлем с комбитата ,а и в момента карам В4 комби
Нямам провлем с комбитата ,а и в момента карам В4 комби
- vladko33
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, спри се на вариант с 6 скорости, мотор AVF с 131 кончета 310 НМ. Аз като избирах моя, изчетох доста, търсих и попаднах точно на това. Ако попаднеш на читав екземпляр, ще установиш, че това е автомобил, а не кола, и всеки километър зад волана е удоволствие. Тази седмица навъртях 2500 км по европейските магистрали и смея да твърдя, че като динамични показатели и по разход по нищо не отстъпва на далеч по-съвременни автомобили. Лошото е , че точно по тази причина трудно се намират екземпляри на малко километри- съветът ми е да търсиш само от частно лице
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
[/quote]До mccoy, внимавай много с избора на кола. Гледай много внимателно, ако си харесаш нещо задължително диагностика и преглед от разбиращ майстор. Мой приятел направи грешката да си вземе Пасат Б5 116кс. без да му направи читава диагностика и като се почнаха едни съединители, турбо, носачи и до момента е хвърлил пари колкото за хубав Б 5.5.[/quote]
Мале....ако знаете аз как го купих моя от Горубляне....мани мани
Всичко стана в диапазон от време 2 дена (харесване от обява без никаква предварителна информация,та до подкарване по Тракия) няма диагностики,няма майстори,няма и каране дори,само возене на дясната седалка 100 метра...викам-това е колата,влюбих се още от снимките!Е,уж имам някакъв технически поглед де,оттук оттам,ослушване,оглеждане.....абсолютно сам!Сега чак тръпки ме побиват като се "пообразовах" от темите тук и какво е било възможно да стане (а може би не е късно)
Ама ето,вече над 3000 км. пробег все повече се радвам на колата,има невероятни качества за класа си!Та така...направи нещата,които те съветват колегите,а аз ти пожелавам КЪСМЕТ,че и той е в играта... 
П.С. Е,километрите естествено бяха пипани-109 000,впоследствие намерих следи и..... около 200 000 реални
"Добре" е,нали колеги?
Има още хляб,както се казва... 
Мале....ако знаете аз как го купих моя от Горубляне....мани мани

П.С. Е,километрите естествено бяха пипани-109 000,впоследствие намерих следи и..... около 200 000 реални

- Fifa
- Автомобил: VW Passat 5.5
- Двигател: 1.9 TDI AWX
http://www.automedia.bg/catalog/car_85/model_514/
Ей тука има повече информация какви пасати са произвеждани през годините
Ей тука има повече информация какви пасати са произвеждани през годините