Актове, давности, закони - разяснения

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Пон 08 ное 2010 18:10

Здравейте,току що идвам от пощата понеже бях получил "покана"
Помислих си ,че най вероятно са ме снимали някъде,някога за някакво нарушение...
Да ама не :Mr Green Fun

Заповед номер (не е написан номер)
Районен съд софия "бла бла"
Разпорежда :
Длъжникът *** да заплати на С.Г.Груп ... 105.73лв - главница за неизплатена стойност на ползвани далекосъобщителни услуги по договор ... за периода 20 октомври - 20 ноемви 2005 година... бла бла 105.73лв + 25 лв за държавна такса + 120 лв адвокатско възнаграждение на основание 78 ал.1 от ГПК - разноски по делото...

Общо взето така като гледам са ме осъдили,което не е добре :talk:
Въпроса ми е законно ли е да ме осъдят за нещо без да ме викат на дело или каквото и да било.Може и да не съм си плащал телефон,доколкото разбирам 2005 година :D А може и да съм го плащал,мисля че е трябвало да ме викнат някъде да ми обяснят за какво имам да давам пари,от кога са тези пари,кога ще ги платя и т.н Да се подпиша някъде да речем и чак тогава,ако не заплатя да ме съдят... Сега така като гледам какво става, да речем отивам да започна някъде работа и хоп някъде си ми пише осъден :banghead: Мога ли да направя нещо или не ? Пише,че в срок от две седмици мога да подам възражение по образец...

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Re: Актове, давности закони - разяснения

Мнениеот feikot » Пон 08 ное 2010 21:03

Юридически,е задължително да те уведомят,предполага се да са го направили,но да се е "изгубила" по трасето призовката,и при неявяване от твоя страна (мисля 3 пъти подред) те съдят служебно.Или иначе казано-честито,роден си в България,и може да те осъдят дори и без да подозираш

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Re:

Мнениеот ABSOLUT » Пон 08 ное 2010 22:50

lucky7o написа:Здравейте,току що идвам от пощата понеже бях получил "покана"
Помислих си ,че най вероятно са ме снимали някъде,някога за някакво нарушение...
Да ама не :Mr Green Fun

Заповед номер (не е написан номер)
Районен съд софия "бла бла"
Разпорежда :
Длъжникът *** да заплати на С.Г.Груп ... 105.73лв - главница за неизплатена стойност на ползвани далекосъобщителни услуги по договор ... за периода 20 октомври - 20 ноемви 2005 година... бла бла 105.73лв + 25 лв за държавна такса + 120 лв адвокатско възнаграждение на основание 78 ал.1 от ГПК - разноски по делото...

Общо взето така като гледам са ме осъдили,което не е добре :talk:
Въпроса ми е законно ли е да ме осъдят за нещо без да ме викат на дело или каквото и да било.Може и да не съм си плащал телефон,доколкото разбирам 2005 година :D А може и да съм го плащал,мисля че е трябвало да ме викнат някъде да ми обяснят за какво имам да давам пари,от кога са тези пари,кога ще ги платя и т.н Да се подпиша някъде да речем и чак тогава,ако не заплатя да ме съдят... Сега така като гледам какво става, да речем отивам да започна някъде работа и хоп някъде си ми пише осъден :banghead: Мога ли да направя нещо или не ? Пише,че в срок от две седмици мога да подам възражение по образец...

Е чети тука: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=199649&start=15&hilit=%D0%A1.%D0%93.%D0%93%D1%80%D1%83%D0%BF, ако може за ти помогне :roll:

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Вто 09 ное 2010 10:05

Все още ли имаме едномесечен срок да шофираме с НП преди да го платим ?

П.П.: Видях по-напред по темата, но беше от 2008-ма ...

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 09 ное 2010 10:07

azrod написа:Все още ли имаме едномесечен срок да шофираме с НП преди да го платим ?

П.П.: Видях по-напред по темата, но беше от 2008-ма ...

да

GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GMarokov » Чет 11 ное 2010 11:56

Колеги какво следва ако не съм си платил фишовете в дадения срок ?

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Чет 11 ное 2010 12:09

пишат акт и взимат точки за наказанието. акта не може да се обжалва

GMarokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GMarokov » Чет 11 ное 2010 13:03

Еми от юли месец имам фиш не съм го платил и още не съм усетил силната ръка на закона

Последна промяна от GMarokov на Чет 11 ное 2010 17:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 11 ное 2010 13:42

GMarokov написа:Еми от юли месец имам фиш не съм го платил и още не съм усетил силната рака на закона
рАка може и да не го усетиш, ръка или нещо друго... може би :roll:

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Пет 12 ное 2010 0:49

GMarokov написа:Еми от юли месец имам фиш не съм го платил и още не съм усетил силната ръка на закона

Ще го усетиш когато подновяваш документи в кат или плащаш нещо в даначното всичко излиза с новата им система, всеки акт всеки фиш 2 години назад :beer

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Пет 12 ное 2010 11:17

passat_rs написа:
GMarokov написа:Еми от юли месец имам фиш не съм го платил и още не съм усетил силната ръка на закона

Ще го усетиш когато подновяваш документи в кат или плащаш нещо в даначното всичко излиза с новата им система, всеки акт всеки фиш 2 години назад :beer

по тази логика мога ли да съм спокоен че нямам задължения, при положение че съм като ходих да плащам данъка не са казали нещо друго в данъчното, щото в кат не искам да ходя :roll:

radik90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radik90 » Вто 16 ное 2010 0:08

Колеги имам един спор и ми е много интересно, ако караш с превишена скорост нощем на околовръсното 3 платна куките са се каширали и изведнъж ти тръгне да ти търчи по платната и размахва палката, и ти го подминеш каква е санкцията :? Един приятел спря и сега е без книжка разбира се, за което си е виновен, но ако не е видял палката или не спре каква е санкцията :?

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 16 ное 2010 0:11

Неподчиняване на патрул и несъобразяване със сигнала подаден му със стоп палка.По народно му-не спрял на сигнал.По-голяма е санкцията.

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Вто 16 ное 2010 7:57

radik90 написа:Колеги имам един спор и ми е много интересно, ако караш с превишена скорост нощем на околовръсното 3 платна куките са се каширали и изведнъж ти тръгне да ти търчи по платната и размахва палката, и ти го подминеш каква е санкцията :? Един приятел спря и сега е без книжка разбира се, за което си е виновен, но ако не е видял палката или не спре каква е санкцията :?

По-голяма е санкцията и колата се обявява за издирване ако не те стигна в момента. Преди време бях свидетел на такъв случай. Акта беше : превишена скорост, неспиране, шофиране без книжка. Като пари незнам колко беше акта.

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Вто 16 ное 2010 12:36

не съм сигурен точно ама не е малко 150 или 200 ми спомена един :cop тогава ми изкараха на теория над 500 лв акта, точки към 12-13 (превишена скорост с 52, неправилно изпреварване, и не спиране на палка)....... :oops: .Ако ти се занимава сметни си разликата mhihi

Код: Избери всички

При неспиране наказанието е лишаване от право да управляваш МПС за срок от 1 до 6 месеца и глоба от 50 до 200 лева.

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”