зимни гуми за шаран-правилният размер и марка

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
al3x4o
Автомобил: Audi A3 8p
Двигател: BKD 2004

Re: зимни гуми за шаран-правилният размер и марка

Мнениеот al3x4o » Пон 01 ное 2010 22:30

http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/te ... -gumi.html Нека оставим експертите да кажат :deal mhihi

zevs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zevs » Сря 03 ное 2010 8:55

Колеги естествено че една от най-важната причина да сложа армирани гуми ,освен че самият производител ги препоръчва е състоянието на пътищата по които шофирам!Давам си 25 -30 лв отгоре на гума ,но поне знам че няма да има балони и т.н.Иначе аз си бях поръчал от авто гуми.бг Нокиан както бях писал по-горе,но ми додоха след 2 седмици чакане и то на близо 3 год. с ДОТ 2508 и естествено им ги върнах да си ги карат те!честно казано много ми се искаше да пробвам тая зима с Нокиан или Гудиар ама така и не се намериха армирани!Преди седмица видях че Гудиара УГ 7+ 95т са го заредили отново в някои големи центрове за гуми ама вече е с около 30 лв. над цените от септември-октомври . Взех си Клебер Криспалп HP2 (естествено армирани), та се надявам да стават за зимата.
поздрави

iliandj
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iliandj » Пон 08 ное 2010 18:39

Колега, в кои магазини си видял GoodYear UltraGrip7+ 95Т, че голямо търсене и на всякъде е свършила.

zevs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zevs » Вто 09 ное 2010 8:16

ами мисля че ги гледах на сайта на Ем КОМПЛЕКТ 33 ООД и в електронният им магазин ако не са ги свършили.
успех в търсенето!

nedkrasiviq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nedkrasiviq » Чет 22 дек 2011 12:12

Здравейте. Първа зима съм с Sharan и се налага да сменям гуми. Доста се двоумя дали да взимам зимни гуми или да сложа нови 4 летни. Колата се кара само в града. Различни мнения чувам по въпроса, като повечето приятели ми казват да сложа летни, тъй като колата не се кара извън града толкова често. И все пак реших да се допитам до вас, хората който карат Sharan и знаят как е най-добре.
Как ще ме посъветвате? И на каква марка гуми също да заложа. Бюджета ми е до 160лв на гума. Мерси.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 22 дек 2011 13:00

през зимата - зимни, през лятото летни. Това е положението. Не караш малка кола. С летните гуми има много голяма вероятност да спреш в някоя кола пред тебе при лек сняг или начало на заледяване., както и твърде голяма веряотност да не потеглиш от място при паднал сняг 5-10 см.

T.Marinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Marinov » Съб 24 дек 2011 12:19

Зимни, задължително!
Иначе нямаш спиране или тръгване, както пише колегата.
Бюджета ти е много добър - пределно достатъчен за добри гуми с монтаж и баланс дори!

Потребителски аватар
gas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот gas » Пон 26 дек 2011 19:18

здравейте,прочетох темата и ще си позволя да напиша,какво мога да предложа в размера,като база за сравнение.всички предложения са за 95Т XL!гарантирам за съвсем нови дот-ове на повечето производители,ако нещо си харесате,безплатна доставка в рамките на гр.София.цените са в лв/бр с ДДС.ако е необходима фактура-няма проблем.

dayton dw510- 105лв/бр
barum polaris 3 - 109лв/бр
matador mp59 - 110лв/бр
firestone winhawk - 117лв/бр
bf goodrich g-force go - 127лв/бр
bridgestone lm30 - 145лв/бр
continental ts830 - 146лв/бр
dunlop wintresponse - 162лв/бр
goodyear ug7+ - 167лв/бр
goodyear ug8 - 172лв/бр

поздрави

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”