Проблем с охлаждането на пасат б3
Проблем с охлаждането на пасат б3
Колеги проблема ми е следния колата е на 1000км след основен ремонт като си карам из града колата не загрява стои си на 90 градуса проблема ми е когато тръгна да изкачвам някои баир тръгва да загрява стига до 105градуса перката си работи като спра пада температурата на нормалното.колата е с двигател 1.6ez върви само на газ.не надува с антифриз е няма течове от никаде термостата си отваря когато трябва всичко изглежда наред.
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Re: Проблем с охлаждането на пасат б3
А датчика дали е сигурен, т.е. дали таблото 100% показва вярно?
Възможно е в града да не стига 90 градуса, а като тръгнеш да изкачваш да ги достига...
Възможно е в града да не стига 90 градуса, а като тръгнеш да изкачваш да ги достига...

еми мисля че правилно показва защото като отиде на средата на 90 си вклучва
- bnvp
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E 1991
Според мен нямаш проблем,нормално е да загрее,все пак Пасата си е тежка кола и този двигател 1.6 според мен поне му идва малко малък и като се натовари повече (като изкачва баир примерно) е нормално да загрява повече,а още повече че е и на газ.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Нормално е да достигне и до такава температура. Щом ти включва вентилатора и ти връща до нормалните градуси няма проблем.
Ето една от темите viewtopic.php?f=6&t=2522&start=30&hilit=%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0+%D0%BE%D1%85%D0%BB%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5

- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
И аз съм чел във форума, че не е крайно притеснително достигането и на по-висока температура... При мен, обаче над 90 - 92 - никога... 

мерси колеги просто преди ремонта не ми е дигала такива температури.аз си мисля да не е втората степен на перката да не ми се вклучва и затова на баир да загрчва смисал да не може перката на първа степен да охлади
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
kojak написа:мерси колеги просто преди ремонта не ми е дигала такива температури.аз си мисля да не е втората степен на перката да не ми се вклучва и затова на баир да загрчва смисал да не може перката на първа степен да охлади

За да си спокоен колега следващия път вдигни капака при достигане над 102-103 гр. и изчакай включването на вентилатора. Ако не се включи и температурата се качи над 105 предприеми смяна на датчика на радиатора, който е свързан с включването на степените на вентилатора.
Dpop написа:kojak написа:мерси колеги просто преди ремонта не ми е дигала такива температури.аз си мисля да не е втората степен на перката да не ми се вклучва и затова на баир да загрчва смисал да не може перката на първа степен да охлади
![]()
За да си спокоен колега следващия път вдигни капака при достигане над 102-103 гр. и изчакай включването на вентилатора. Ако не се включи и температурата се качи над 105 предприеми смяна на датчика на радиатора, който е свързан с включването на степените на вентилатора.
Ясно колега аз съм го правил като е на 105 и дигна капака си работи перката но не мога да преценя на коя степен е но явно е от степените защото спра ли за 1 мин охлажда продалжа ли да карам повече загрява