Охладителна течност?
Охладителна течност?
Това е другия ми сериозен проблем на колата....огледах почти всички маркучи,но никъде не видях да сълзи...та се замислих дали не е някъде по тръбите към радиаторчето....аз ако сега карам без да пускам парното и водата продължи да си пуска(да намалява) мога ли да разбера дали е от радиаторчето или не...
В случая ако продължи да намалява значи ли че не е от парното проблема
Re: Охладителна течност?
Абе по принцип май има малко антифриз ама не е миришело до сега...ама с тоз метод мога ли да разбера дали е от него ?
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, радиатора за парното и тръбите към него са неразделна част от охладителната ти система. Със спирането или пускането на парното в купето не спираш циркулацията на антифриза в него, а само отваряш или затваряш една клапа, която позволява въздуха да го обдухва и така да се загрява.
Само при Жигули парното се управляваше с кранче, което спира течността в радиаторчето му.
Само при Жигули парното се управляваше с кранче, което спира течността в радиаторчето му.
ееее жалко,че как тогава ще разбера от къде са губи охладителна течност гледах нищо не са вижда видимо....това е голям проблем
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При загрял двигател маркучите твърди ли са ?
Скоро при мене ми се губеше антифриз: 400 - 500 грама от изгасване вечерта до сутринта. Нямаше от никъде теч, обаче маркучите ми бяха меки и проблема се реши след смяна на капачката на казанчето.
Скоро при мене ми се губеше антифриз: 400 - 500 грама от изгасване вечерта до сутринта. Нямаше от никъде теч, обаче маркучите ми бяха меки и проблема се реши след смяна на капачката на казанчето.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
pedalchobaba написа:Колега, радиатора за парното и тръбите към него са неразделна част от охладителната ти система. Със спирането или пускането на парното в купето не спираш циркулацията на антифриза в него, а само отваряш или затваряш една клапа, която позволява въздуха да го обдухва и така да се загрява.
Дали,не съм толкова убеден в това твърдение.Голф1,поло2 има кранче и той спира течноста.Ако искаш и снимка ще ти прасна

До колегата ти с каква кола си?
Аз намерих от къде тече и смених пръстенчето....дано да е било само това
Иначе съм с Г3 АБС
Иначе съм с Г3 АБС
-
bobi_ch_87
- Автомобил:
- Двигател:
колега провери си водната помпа кога си сменял и дали не тече от нея а др вариант или наи вероятно от радиатора огледай го свали предната решетка се сваля лесно и го оглрдаи дали някаде няма ражда по него а що се отнася до парното не ми се вярва да е от там ако е от там 6те го забележиш в копетпо и то неможе да салзи само в повечето случай се пукат и тече бая успех
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
Колеги малко да изтупам тая тема от прахта
, че да не пускам нова. Имам теч от радиатора и по-точно от обозначеното в червено кръгче. От какво може да е? За съжаление я карам със син антифриз
, което не е никак добре.
П.П. Колата е тази от аватара - Голф 3, 1.8/75
, че да не пускам нова. Имам теч от радиатора и по-точно от обозначеното в червено кръгче. От какво може да е? За съжаление я карам със син антифриз
, което не е никак добре.П.П. Колата е тази от аватара - Голф 3, 1.8/75
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Моята и тя си губи охладителната течност, но и аз не мога да разбера от къде! Радиаторчето на парното е чистак ново, от другаде не тече . Давайте съвети 

- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
Щом си сигурен,че не тече значи или гарнитура на главата или някой нощем пие антифриз 
- EvankoIII
- Автомобил:
- Двигател:
low_creep написа:Моята и тя си губи охладителната течност, но и аз не мога да разбера от къде! Радиаторчето на парното е чистак ново, от другаде не тече . Давайте съвети
При мен беше същото. След като огледах добре радиатора забелязах, че под него е леко влажно и се наложи да го сменя. Така че пипни под радиатора, може течът да е много лек и да не се забелязва.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Претегнете 1 во всички скоби на маркучите и после гледаите 

- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Ами те скобите са от тези оригиналните и не могар да се притягат 

Сутрин (когато е студено),при напълно загрят двигател огледай радиатора за пара и
следи от теч.
следи от теч.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”