Як монитор

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Re: Як монитор

Мнениеот escrime » Вто 09 ное 2010 11:15

black` написа:Веднага давам един нагледен пример.
http://www.all-monitors.com/compares/nec_multisync_ea222wme_vs_samsung_syncmaster_p2270h
Та кое му е по-якото на тоя NEC? Освен яко надутата цена? :063:
Дори и тая евтиниика го отвява като куцо пиле домат по абсолютно всички показатели. :Mr Green Fun

Прав си. Отвява го на характеристики. На живо може и да не е така. Не мога да кажа. Не съм гледал конкретния NEC, особено пък сложен до този Самсунг.

Мисълта ми беше съвсем друга, но няма да пиша отново абсолютно същото, което съм писал по-горе... Резултати не се установяват по характеристики. ;)

rosy написа:Dell-a ми допада и то доста :P

Звънни за наличност и го виж на живо. :да:

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 09 ное 2010 11:38

То вече не е и гаранция че като е по-скъпо е и по-качествено. Или пък че имало по-добри части вътре като е марково. Отдавна мина модата на това мислене. Виж за старата техника важи. Но тя се е доказала през годините и вековете даже. Тия нови "маркови" боклуци дето се напълни всичко с тях ще ги видим след 10 години живот и здраве. Тогава най-рано може вече да се каже със сигурност кое какво и що било. :да:
Сега за сега всичко ново ми изглежда еднакво. Няма значение дали е Eizo или Chi Mei... mhihi
Може пък да се окаже че Chi Mei правят и Eizo един ден. Ще стане голем смех. mhihi

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 09 ное 2010 15:15

кво ти пука дали ще изкара 10 години , или само 4 ? Дълготрайността отдавна вече не е показател за качество :idea: :roll: то аз ако не си сменя сам монитора/телевизора след 4 години, значи изобщо хич не съм добре... mhihi

Последна промяна от Ludia на Вто 09 ное 2010 17:07, променено общо 1 път.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 09 ное 2010 16:40

Правим си работеща ретро колекция в нас. И не само на монитори. mhihi

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 09 ное 2010 19:42

black` написа:Аз не мисля, че човека иска професионален монитор Eizo или NEC за 600 лева на който да гледа хм... филми в офиса... :shock А толкова евтин освен втора ръка не знам дали и има. Пък и дали си струва въобще парите ако има за такова предназначение. Та май си остава вариянта с евтиниите. :063:
Та по какво един обикновен NEC TN матрица за тия пари се различава от един Asus или Samsung TN с 200-300 лева по-евтини примерно? Интересно ми е просто да ги сложим еидн до друг в различни приложения. :roll:
Като им гледам предлагането та те дори нямат Full HD на 22 инча във вали още. :063: А цените са им с поне 200 300 лева отгоре на много много по-добри евтини аналози. :roll:

Малко приказваш наизуст. Най-простото което може да се каже, че NEC имат подвижна поставка. Поставяш един до друг NEC и Samsung и виждаш ясно разликите. Ако ги гледаш на снимка със сигурност не можеш да откриеш никакви. Аз за разлика от теб съм ги сравнявал един до друг и съм видял разликата и в допълнение съм купил точно Самсунг първоначално с идеята "е какво е повече NEC, че да дам повече пари". По съвсем същата аналогия ще те питам - ти що не си взе един Фиат ами си тръгнал да хвърляш пари за VW. С какво фиата е по-зле - кола си е и е по-евтин. В добавка, човека подчертата че не иска какъв да е случаен монитор подбран по ниска цена и аз му насочвам вниманието точно към малко по-добър.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 09 ное 2010 21:26

Добре. Щом по характеристики не става. Сигурно е само заради поставката. :063:
Но със сигурност има добри и лоши модели от двата вида. Не може да се каже че като е NEC непременно е добро, а Samsung лошо. И обратното. И то за тая сума до 600 лева.
И аз съм ги виждал на живо и освен NEC 4:3 с PVA матрици нищо друго не ми грабна окото толкова, за да кажа че NEC е супер. А Samsung не става.
Това че ти си си избрал лош модел си е твоя работа. :drunk
С колите е същото. Със сигурост има модели на Fiat много по-добри и здрави от модели на VW. Това че карам VW не значи нищо и не е мерило за качество. Поне за мен. Айде със здраве. :beer

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 09 ное 2010 21:32

Това, че е NEC не значи че струва 600лв спрямо аналогичен Самсунг за 280 - не е чак такава разликата при еднакъв тип матрица. Поставката я дадох за пример - както би трябвало да знаеш при скъпите неща са много важни подробностите или поне те се забелязват. Важи и за електроника и за МПС и всичко останало. Евтините неща са орязани във всички отношения, съответно скъпите са изпипани в много насоки.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 09 ное 2010 21:52

Исках да кажа, че цената обаче напоследък не винаги е гаранция за това дето казваш ти. Разбирай го както искаш. :beer
Гледам и новите VW и новите Fiat са бъкани с еднакво количество пластмаса. И съм ги карал и двата даже. Още със найлоните от магазина. Служебни бяха. Скърцаха еднакво.
Е защо тогава VW е в пъти по-скъп, като са почти, да не кажа напълно еднакви по отношение на използваните материали? И качество? :roll:
Или може би щото на VW пресата за пластмасата е по-скъпа? Това по-качествен ли го прави от Fiat? Като и двата материала са еднакви. С еднакво износване и т.н. mhihi :beer
Значи образно на цената на един обикновен скърцащ VW Caddy TDI ще си взема два скърцащи Fiat Doblo 16V Diesel да речем с климатик и всичко останало. Кое според теб е по-добро за тая сума?

Последна промяна от black` на Вто 09 ное 2010 22:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 09 ное 2010 22:04

Ще те питам след 8-10 години кое ще си купиш :)
Може да е все пластмаса ама има хубава пластмаса има и евтина. По тая логика си вземи Дачия - и тя е почти кола като колите. Цената не е гаранция, но съм се убедил, че най-евтиното е гарантирано гадно. Да търси човек най-скъпото пак си е вид мания, но горния ценови сегмент си има обосновка.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Вто 09 ное 2010 22:07

black` написа:Гледам и новите VW и новите Fiat са бъкани с еднакво количество пластмаса. И съм ги карал и двата даже. Още със найлоните от магазина. Служебни бяха. Скърцаха еднакво.

Въх, а тези Фиати и тропат още на 15к, като ... Аре нема нужда, сравнението е лошо

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 09 ное 2010 22:12

Аз тия два фиата ще ги карам 20 години без да се разхлопат. И направо продавам тоя дето се разхлопа на безценица. Тамън ще има пари за части на другия. А това скъпо VW дали ще издържи 20 години без да мръдне и ремонти? mhihi Като гледам отзивите те Caddy и 5 години едвам изкарват горките и двигатела изпушва. mhihi Същото е и с мониторите. :wink: :beer
Дачия вече е съвсем друг ценови клас. Там вместо едно скъпо VW можеш всяка година да си купуваш нов модел дачия за тия пари и пак излиза същото. Че даже и по-евтино. Те за това са и толкова евтини. Да върви търговията на румънците. mhihi

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 09 ное 2010 23:07

black`, всичко е въпрос на пари. Ако няма пари човек се чуди какви оправдания да измисли за да си купи нещо евтино. Като има повечко пари не вижда смисъл да дава по-малко дори заради най-малката подробност. Ако имаш примерно 100 хиляди на камара би ли забелязал разлика в цената на монитора дали е 279лв или 579лв? На мен щяха да ми се сторят все толкова - някакво трицифрено число. (Конкретните суми са хипотетични.)

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Сря 10 ное 2010 9:23

Насочвате темата извън питането на колегата... :|

Един, дори и 10 милиона да имам 300 лева са си 300 лева. ;)

black`, мани фиатите, човека пита за Ауди или Бима... mhihi Иначе и в твоите думи има резон. :да:

rosy, задължително да споделиш впечатления и окончателния избор. :да:

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Сря 10 ное 2010 9:45

ViewSonic VX2239wm 22" Wide
На доста добра цена го дават! :да:

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Сря 10 ное 2010 19:38

escrime написа:Един, дори и 10 милиона да имам 300 лева са си 300 лева. ;)

Въобще не съм съгласен - изглежда не се замисляш достатъчно.

Иначе какво става с монитора, rosy избра ли нещо?

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”