Да са ни честити новите цени!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 01 юли 2006 20:33

Човека е написал пазарна икономика. Демек цените се определят от пазара а не от държавата. :idea: Като протестиращ пред парламента не знам кво ще постигнеш ама айде. 8)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 01 юли 2006 20:34

от 1.01.2007-ма вдигат и акциза на безоловния бензин :) там ще гризкаме по-яко дървото :)

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 01 юли 2006 20:41

blacki написа:Човека е написал пазарна икономика. Демек цените се определят от пазара а не от държавата. :idea: Като протестиращ пред парламента не знам кво ще постигнеш ама айде. 8)

Да - само нашата държава ли има пазарна икономика? А другите, дето са по-развити от нас нямат? И живеят по-добре от нас пак? Така ли? ;)
По-скоро ние нямаме никаква пазарна икономика... а гърците, дето имат, стачкуват когато парламента им реши нещо, с което ще ги ощети... Ти си бил голям мераклия на тая тема, брейй ;) абе мног ги разбираш нещата ;) :drunk ха наздраве, че стана дълга и широка.
Vlad, благодаря за преместването, май тук трябваше да я пусна от началото, ама не се сетих ;)

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 01 юли 2006 20:44

VW_FEN написа:Защо гърците се вдигат всички да протестират, когато трябва, а ние не се вдигаме?

А какво да направя предлагаш?

Да отида да протестирам за високите цени на билетите в ГТ? И какво? Вместо да си плащат пътуващите с ГТ да плаща държавата за тяхното пътуване? А държавата откъде взима пари?!? От данъкоплатците.

Тоест аз трябва да отида и да протестирам за да ми увеличи държавата данъците?!?!? :screwy Никога! :No

VW_FEN написа:Всеки си трайка, да не си загуби работата и тва е. :roll:

Ами докато всеки си трайка по-висока заплата няма да получи! В София работа БОЛ! Ако си търсиш нова работа - пусни си една тема във форума - веднага ще ти бъде намерена! Има такива случаи вече - видя се, че работа има!

Потребителски аватар
audiokick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audiokick » Съб 01 юли 2006 20:45

VW_FEN написа:Абе то да бяха само цените на билетите... това е началото ;) Ти като можеш да си смениш шефа и да си поискаш увеличение, други само като го кажат това нещо, директно излитат навън ;)
Защо гърците се вдигат всички да протестират, когато трябва, а ние не се вдигаме? Щото тука при нас винаги ще се намери някой като тебе, който няма оплаквания и така. Всеки си трайка, да не си загуби работата и тва е. :roll:

Не си прав! Можеме да се оплакваме, да стачкуваме, да търсим правата си за неща, които са предизвикани от грешки на управниците ни. Не може да мрънкаме и да обвиняваме за цената на петрола!
По принцип мразя овчедушието, и особено, когато става въпрос за българите, но мисля, че ти изпадаш в другата крайност!

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Съб 01 юли 2006 20:48

Голям лукс е да се возиш с Икарус

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 01 юли 2006 20:58

VW_FEN нешто се е заблудил явно. :lol: Мисли си че всички цени се опредлят от държавата ама много греши. :lol: Като иска висока заплата да си я издейства сам а не да протестира. Щото държавата не определя заплатата, а тоя за който работи. Държавата определя само осигурителните вноски в зависимост от тая заплата.
Така че ФЕН вместо да протестираш тука може да протестираш пред шефа си щото той е виновен за всичките ти незгоди който описваш. :lol: 8)

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 01 юли 2006 20:58

Vlad777 написа:Стига с тези цени на билетите. Тук сме авто клуб. Аз примерно за последните 5 години съм се возил 1 път с градкия транспорт и ако искат и безплатно да го направят пътуването с ГТ пак няма да го ползвам.

На който му е скъпо - да отиде на село и да си кара колело или каруцата за без пари и това е. Няма да плаща за градски транспорт.

Какво е виновен ГТ или българските управници, че цените на петрола се вдигат. В цяла Европа бензина е 1.20+ ЕВРО. Те го купуват от доставчиците на същите цени както и българските разпространители.

Сега пак ще стигнем до въпроса със заплатите - ами на който му е ниска заплатата, вместо да се оплаква от това в АВТО форум - да отиде да се оплаче на шефа си и да иска увеличение или да смени шефа! Аз така направих и съм доволен. Всеки МОЖЕ! ДЪРЖАВАТА няма да увеличи на никой заплатата (освен ако не е държавен служител). Живеем в пазарна икономика!

Влад, мисля че гледаш малко егоистично на нещата. Наистина, като цяло всеки сам определя живота си, но смятам ще се съгласиш с мен, че за успеха е нужна и известна доза шанс и връзки, образование и възможности, които не всеки има. :wink:
И малко идеалистично гледаш на нещата, защото имам някои преки наблюдения над управлението в тази държава, и мога да ти кажа, че държавата 5 пари не дава за данъкоплатеца, а напротив - над 90% от служителите на държавни длъжности са назначени с връзки, и повярвай ми - не са там заради държавната заплата, която както всички знаем е доста ниска..

На мен ми се налага от 2 месеца да пътувам с ГТ, защото ударих колата, и все още ме мотат със застраховката. И има доста неща, от които хората могат да са недоволни. Мога да дам няколко примера - в крайните квартали автобусите са доста нарядко - например 98 е на 40(!)мин вечер, и на 20 мин сутрин. Често автобусите са много мръсни и прашни. Да не говорим за 'студентските' автобуси, шофьорите на които си правят каквото си искат, и са ме засичали един милион пъти с колата.
Друго нещо, което не е правилно според мен, е че няма гратисен период, в който да важат и старите билети. От 1 ги сменят, и край. А вчера се продаваха талони от старите още, от новите - НЯМАШЕ.

Честно казано, като човек, който не слиза от колата по принцип, и който не се беше качвал от години на ГТ, все още (след 2 месеца) се чувствам, все едно са ми отрязали краката. Още не мога да свикна.

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Съб 01 юли 2006 21:02

audiokick написа:
VW_FEN написа:

ОК, аз не твърдя, че съм прав 100%, просто ми прав впечатление вече, че ни доят като швейцарски крави, а ние наистина сме си овчедушни... :(
Напълно съгласен съм с Accelerator.
Блеки, я седи мирен малко ;) Мисля, че държавата определя минимална работна заплата, нали?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Съб 01 юли 2006 21:39

VW_FEN написа:ОК, аз не твърдя, че съм прав 100%, просто ми прав впечатление вече, че ни доят като швейцарски крави, а ние наистина сме си овчедушни... :(

Малко :офф ми е мнението, но ще го напиша:

Ами и аз имам такова чувство, когато отида да си плащам данъците. За миналата година съм дал на държавата в която живея под формата на данъци, осигуровки и удръжки към мен и работодателя ми около 6000 лв. И какво получих? :roll:

Получих сметки за парно, вода и т.н. И то чужди сметки! Защото във входа всички шмекеруват - кой не си плаща парното, кой си спрял водомера - и всичко отива на общата сметка! Тъй като сме 4-членно семейство, а общата сметка се разпределя пропорционално - пак ние сме преебани щото не шмекеруваме.

Освен това ми се наложи 1 път да посетя поликлиниката. Опашка 2 часа, а на мен ми е много лошо. И какво направих - отидох в частна клиника и си дадох 60 лв за прегледа.

Хората, които плащат данъци в България са малък процент :!:
Трудоспособното население в България е малък процент :!:

И като умножиш малък процент по малък процент - откъде да се вземат пари за социална политика и за безплатен градски транспорт?!?

Като отидем да стачкуваме какво ще постигнем? Ще оставиме пенсионерите без пенсии, за да ни е по-евтин бензина ли? Или да се увеличат още данъците за тези, които работят и изкарват пари и си ги плащат за да могат циганите да получават по-големи помощи?

Потребителски аватар
audiokick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот audiokick » Съб 01 юли 2006 21:48

Vlad777 написа:
Като отидем да стачкуваме какво ще постигнем? Ще оставиме пенсионерите без пенсии, за да ни е по-евтин бензина ли? Или да се увеличат още данъците за тези, които работят и изкарват пари и си ги плащат за да могат циганите да получават по-големи помощи?

Съгласен съм абсолютно с тебе. Хората най-накрая трябва да разберат че с мрънкане и оплакване нещата НЕМА да са оправят!!! БАЧКАНЕ требе и инициативност!

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 01 юли 2006 21:49

Лошото е, че истинските данъкоплатци са обикновенните граждани, тези, които получават 300-400лв заплата. През това време се точат фондове, фирмите (от които би трябвало да идват реално по-голямата част от приходите в хазната) плащат не повече от 50% (че даже и по-малко, но да кажем - 50%) от реалния данък, а останалото се укрива. (почти) Всички служители се осигуряват на минимална работна заплата, съответно и данъците, които влизат в хазната от тях са много по-малки, отколкото трябва да бъдат... Щом се стигна до там определени хора да печелят от наводненията, и други природни бедствия (пожари например), значи нещата наистина са без контрол.

Въобще нещата са тотално сбъркани, и наистина обикновенните хора са като дойни крави.
Мисля, че като влезем в ЕС, доста неща ще се променят, ще почнат да се събират повече данъци, и нещата малко по малко ще се оправят. Поне като вдигат цената за нещо, да знаем за какво си даваме парите, и за какво плащаме данъци..

Последна промяна от ACCELERATOR на Съб 01 юли 2006 21:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Lepoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lepoev » Съб 01 юли 2006 21:49

Тези от СКГТ правият всичко възможно да си изгонят и последните клиенти редовни пътници в възраст 18-60 годишна възраст с това увеличение.
Е няма такъв Идиот който ако има кола и книжка и още повече газове уредба да не си сипе газ за 6 лева и да си свърши работата хем зимата на топло хем по-бързи хем няма да се бута като говедо в рейса.
Абе просто Столичната компания за Градски транспот губи от цялата работа.
Е в тая държава не се научиха,че не се печели от скъпи цени,а се печели от по-галяма печалба.
Та градския транспорт остана само за ученици,пенсионери,бедни и безработни хора.
Не ги е срам!Нещасници!

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Съб 01 юли 2006 21:52

Meти написа:...,а се печели от по-галяма печалба.

Няма как, Мети, пак ще влизаш в бисерите... :wink: :lol:

Потребителски аватар
tr0ll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tr0ll » Съб 01 юли 2006 21:59

Vlad777 написа:Какво е виновен ГТ или българските управници, че цените на петрола се вдигат. В цяла Европа бензина е 1.20+ ЕВРО. Те го купуват от доставчиците на същите цени както и българските разпространители.

С какво ли са виновни българските управници ? Ами с това , че великия мислител Оффчаров, вместо да намали акциза на горивата (за да компенсира донякъде поскъпването на горивата, имайки предвид стандарта на живот у нас) накара Лук Ойл да продава на минимална печалба. Това в коя пазарна икономика го има ?
Само ми е чудно каква далавера за лукойл е уредил за да се съгласят на това ...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”